Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
24:05:2020 17:20
De bedste af de næstbedste: 10 klassespillere som kom til fra The Championship

De bedste spillere, der har taget skridtet fra The Championship til Premier League.


Englands næstbedste række har leveret talenter på samlebånd til landets bedste række, Premier League. På denne liste har 90min.com samlet de 22 bedste spillere, der har taget skridtet op. Vi har udplukket de bedste 10.

Aaron Ramsey – fra Cardiff til Arsenal

Man kan nemt komme til at glemme, at Aaron Ramsey kom til Arsenal fra Championship-mandskabet, Cardiff City.

Ramsey kom til Emirates som blot 17-årig for sølle 5 millioner pund. I 11 år repræsenterede han uafbrudt The Gunners, inden han skiftede til Serie A-mestrene, Juventus.

Adama Traoré – fra Middlesbrough til Wolves

Et af de nyere indkøb på denne liste. Traoré skrev under med Wolves i 2018, hvor han næsten egenhændigt havde bragt Middlesbrough til en play-off-plads.

Traoré blev hentet til Wolves for 18 millioner pund, og det løftede øjenbryn i starten. Men den tidligere Barcelona-spiller har bevist sit værd. Nu er nogle af de store klubber i Premier League efter ham.

Alex Oxlade-Chamberlain – fra Southampton til Arsenal

Ox var teknisk set en Championship-spiller, da han skiftede fra Southampton til Arsenal i 2011, selvom han ikke havde spillet en førsteholdskamp for Saints.

Skridtet op var ikke noget problem for ham, og han fik 132 kampe for Arsenal, inden han skiftede til Liverpool.

Tim Cahill – fra Millwall til Everton

Den australske midtbanespiller tilbragte syv år i Englands næstbedste række, før han tog skridtet op.

52 mål i 217 kampe for Millwall var godt nok til, at Everton turde give ham chancen. Næsten identisk var hans periode på Goodison Park, hvor det blev til 56 mål i 226 kampe, inden han skiftede til New York Red Bulls.

Theo Walcott – fra Southampton til Arsenal

Endnu en Southampton-spiller på denne liste (den første var Ox). Som blot 16-årig blev han hentet til Arsenal efter en enkelt sæson hos Saints.

I sommeren 2006 blev han sensationelt udtaget til Englands VM-trup, selvom han ikke fik chancen fra start ved slutrunden i Tyskland.

Walcott spillede i alt 397 kampe for Arsenal og det blev til 108 mål.

Michael Carrick – fra West Ham til Tottenham

Utvivlsomt en af de bedste spillere, der har huseret i både The Championship og Premier League. Carrick stod tro mod sin tidligere klub i 2003, da Hammers røg ned.

Det blev til en enkelt sæson i landets næstbedste række. Her var han dog alt for god, og derfor ville Tottenham også gerne give ham muligheden for at folde sig ud i Premier League.

Gareth Bale – fra Southampton til Tottenham

Bale skiftede til Spurs i 2007 efter sin gennembrudssæson hos Southampton. Efter en sløv start på tilværelsen i London-klub, skinnede waliseren igennem.

Særligt 2012/13-sæsonen vil han huske tilbage på med glæde. Her blev det nemlig til 21 mål i 33 kampe i Premier League. De forrygende takter fik Real Madrid til at spærre øjnene op for ham.

Jermain Defoe – fra West Ham til Tottenham

Ligesom Carrick, så var Defoe også loyal mod West Ham, da klubben rykkede ned fra Premier League. Det blev dog kun til et halvt år for angriberens vedkommende i landets næstbedste række.

Hos Spurs nettede Defoe i uhørt stil, og det blev til 64 mål i 177 kampe. Det blev til en række ophold hos flere forskellige Premier League-klub, inden han skiftede til Rangers i 2018. Det er også her, han er i dag.

Wilfried Zaha – fra Crystal Palace til Manchester United

Zaha var teknisk set en Championship-spiller, om end Crystal Palace havde sikret sig oprykning til landets bedste række, da aftalen blev indgået.

Opholdet hos Manchester United blev dog ingen stor succes for Zaha, der i dag igen træder sine vante gange i Croydon-klubben. Det er dog uvist, hvor han spiller i næste sæson, skriver 90min.

Jermaine Jenas – fra Nottingham Forest til Newcastle United

Jenas tilbragte lidt mere end en sæson hos Forest, før han blev opsnappet af Newcastle.

Selvom han blot lige var fyldt 19 år, var hans talent ikke til at overse. Hele 15 sæsoner i Premier League ville Jenas komme til at spille, før en knæskade satte en stopper for karrieren.

Hans tid hos Spurs erobrede ham en League Cup-titel, mens han også spillede 21 landskampe for England.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED