AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
22:04:2019 22:25
De 10 bedste midtstopperpar i Premier League

Premier League-sæsonen er ved at lakke mod enden – Squawka.com har derfor kigget på de 10 bedste midtstopperpar i denne sæson.


Premier League-sæsonen er ved at gå på hæld, hvilket giver mulighed for at give gode bud på, hvem der har præsteret bedst i sæsonen – her har Squawka.com givet deres bud på de bedste midtstopperpar i sæsonen.

Det skal siges, at Wolves, Newcastle og Arsenal ikke er taget med i vurderingen, da deres bagkæde typisk har bestået af tre spillere.

10. Shane Duffy og Lewis Dunk (Brighton)

De to forsvarsspillere startede sæsonen stærkt, hvor de imponerede så meget, at Dunk fik debut på det engelske landshold.

Brighton-holdet som helhed har dog ikke haft den bedste sæson, hvor de er placeret lige over nedrykningsstregen. Det skyldes dog ikke de to midtstoppere – Brigthon har lukket færre mål ind end de nederste seks hold i Premier League med 53 mål indkasseret.

Dunk og Duffy er begge i top fem over flest blokerede skud blandt midtstoppere med henholdsvis 39 og 33. Duffy har derudover scoret flest mål med fem af slagsen af alle midtstoppere og vundet flest luftdueller med 175.

9. Harry Maguire og Wes Morgan (Leicester)

Johnny Evans har spillet en nøglerolle for Leicester denne sæson, men Maguire-Morgan partnerskabet har holdt målet rent flere gange end andre Leicester-konstellationer.

Maguire star noteret for 308 clearinger og 44 blokerede skud, Morgan med henholdsvis 387 og 62. Maguire star desuden noteret for 10 nøgleafleveringer i sæsonen, flest af alle midtstoppere.

8. Craig Cathcart og Adrian Mariappa (Watford)

Watford-manager Javi Garcia har på det seneste valg makkerparret Cathcart og Mariappa, hvilket har resulteret i en kvalifikation til deres kun anden FA Cup-finale I deres 138-årige historie.

Watford har haft en fremragende sæson i Premier League, hvor de ligger på ottendepladsen. I starten af sæsonen sad Mariappa uden for til fordel for Christian Kabasele, men han har altså formået at vinde pladsen i midterforsvaret tilbage. Cathcart har scoret tre mål på hovedstød i sæsonen – flest af alle midtstoppere.

7. Chris Smalling og Victor Lindelöf (Manchester United)

Under Ole Gunnar Solskjær har især Lindelöf blomstret op på trods af de seneste dårlige resultater i Manchester United.

De to tilsammen har også skabt et stærkt makkerskab, hvor de har hold målet rent mod store hold som Liverpool og Chelsea. På det seneste har de to ikke spillet så meget sammen i midterforsvaret, måske er det skyld i Manchester Uniteds dårlige stime.

6. James Tomkins og Mamadou Sakho (Crystal Palace)

Før Sakhos skade i februar, der holder ham ude resten af sæsonen, havde de to spillere et meget produktivt samarbejde. Sakho præsterede så godt, at han var tilbage på det stærke franske landshold i november.

Tomkins har samtidig præsteret på et højt niveau, og har været en stor faktor i Palaces forbliven i Premier League i denne sæson. Sakho har flest korte afleveringer (1112) af en midtstopper i denne sæson blandt midtstopper uden for top-fire holdene.

5. Kurt Zouma og Michael Keane (Everton)

Det var forventet, at Yerry Mina ville være en del af Evertons bedste stopperpar i denne sæson, men skader har forhindret ham i at gøre sig gældende for alvor.

Derfor har Zouma og Keane spillet mange kampe sammen på det seneste, og de har gjort det fremragende. I de seneste fire kampe har Keane og Zouma holdt nullet tre gange, blandt andet i 4-0 sejren mod Manchester United og mod Liverpool.

De to midtstoppere har været med til at give Everton en rigtig god anden halvdel af sæsonen.

4. David Luiz og Antonio Rüdiger (Chelsea)

De to Chelsea-spillere startede sæsonen bedre, end de startede kalenderåret 2019, hvor Chelseas defensiv og hold generelt har præsteret under niveau.

De to spillere har begge startet 32 kampe i Premier League-sæsonen, og Chelsea har kun lukket 37 mål ind, hvilket kun er overgået af Manchester City, Liverpool og Tottenham.

Chelseas manager Maurizio Sarri har svoret til disse to spillere hele sæsonen, og de har tydeligvis en stor stjerne hos manageren, begge har god fysik og er gode på bolden, hvilket Sarri værdsætter højt.

Kun Virgil van Dijk har forsøgt flere pasninger af midtstoppere end Rüdiger i denne sæson.

3. John Stones og Aymeric Laporte (Manchester City)

Maurizio Sarri er stor fan af boldspillende midterforsvarere, hvilket nærmest i højere grad kan siges om Pep Guardiola. Stones og Laporte er to, der udmærker sig i netop den disciplin, og de har dermed også en stor stjerne hos den spanske manager.

City har kun indkasseret 22 mål, og holdt 17 clean sheets i denne sæson. Deres forsvarsspil bliver tit overset på grund af deres dominerende offensive spil, men det skal ikke tage noget væk fra makkerparret, der har gjort det fortrinligt i denne sæson.

Laporte har blandt alle midtstoppere flest succesfulde afleveringer i denne sæson med 2448, Stones er i den kategori den sjettebedste.

2. Jan Vertonghen og Toby Alderweireld (Tottenham)

To forsvarsspillere der har placeret dem selv blandt de absolut bedste i Premier League. Sidste sæson var svær for Alderweireld, der ikke spillede så meget som ønsket og blev rygtet kraftigt væk i sommerens transfervindue.

Det er Tottenham formentlig ikke utilfredse med, for de to belgiere har sammensat et stærkt midterforsvar for Mauricio Pochettinos tropper.

Tottenham har også haft muligheden for at skifte til en tre-backkæde med Davidson Sanchez siddende på bænken, hvilket Pochettino også har benyttet sig af til tider

1. Virgil van Dijk og Joel Matip (Liverpool)

Det kommer med stor sandsynlighed ikke som den store overraskelse, at Liverpool-duoen ligger i top på denne liste. De har spillet en fremragende sæson, hvor Virgil van Dijk i flere omgange er blevet nævnt som verdens bedste midtstopper.

Van Dijk har spillet hele sæsonen som den ene af de to i midterforsvaret, hvor Matip først er kommet ind senere på sæsonen, hvor Dejan Lovren og Joe Gomez spillede mere i begyndelsen. Skader betød dog, at Matip fik chancen, og den tog han. Overblik, distribution af boldene og aggressive spillestil er blandt Matips største egenskaber, hvilket med tydelighed passer ind i Liverpools spillestil.

De to kan sammen med resten af Liverpool-mandskabet se frem til en spændende sæsonafslutning, hvor de kæmper med om Premier League- og Champions League-titlen.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED