Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
27:10:2020 16:43
Dansk håb inden Liverpool: FC Midtjyllands har flot statistik mod Premier League-klubber

FC Midtjylland er i den grad underdogs mod Liverpool tirsdag aften, men Ulvene har faktisk gode erfaringer med at spille mod engelske hold i Europa


Med et svidende 0-4 nederlag mod Atalanta hjemme i Herning fik FC Midtjylland bestemt ikke en ønskestart på det Champions League-gruppespil, som de har drømt om i så mange år. 

Og der er ikke meget, som tyder på, at Ulvene får det lettere, når de i aften løber på banen på Anfield for at møde Liverpool. Men faktisk har FC Midtjylland en overraskende god statistik mod Premier League-klubber. Nedenfor gennemgår vi de tre gange, de danske mestre har mødt modstand fra verdens største liga.

 2008/09: FC Midtjylland-Manchester City. Samlet resultat: 1-1 (2-4 efter straffe)

Tilbage i 2008 mødte FC Midtjylland Manchester City i anden kvalifikationsrunde til den hedengange UEFA Cup. Og selvom det ikke var et City-hold, der endnu havde etableret sig i Europas absolutte top, så var det stadig med spillere som Joe Hart og Daniel Sturridge på holdet. Og danskere snuppede minsandten en 1-0 sejr i første opgør i Manchester på et mål af Danny Olsen. 

Og først i 89. minut i returopgøret fik City udlignet på et selvmål af Danny Califf. Englænderne vandt derpå straffesparkskonkurrencen med 4-2. 

2015/16: FC Midtjylland-Southampton. Samlet resultat: 2-1

Mere held havde midtjyderne med sig i 2015, da de på imponerende vis slog Southampton ud i den afgørende kvalifikationsrunde for at nå Europa League-gruppespillet. Igen startede det med et flot resultat i England, hvor den tidligere Saints-spiller Tim Sparv scorede for danskerne, mens Jay Rodriguez sikrede hjemmeholdet uafgjort. 

Men i returkampen sikrede Morten 'Duncan' Rasmussen så FC Midtjylland en 1-0 sejr og avancement til en svær gruppe med Napoli, Club Brügge og Legia Warsaw. Den gik de også videre fra og så ventede...

2015/16: FC Midtjylland-Manchester United. Samlet resultat 3-6

Nuvel, det samlede facit ser ikke så imponerende ud, men det dækker faktisk over, at FC Midtjylland skabte en mindre sensation, da de på mål af Pione Sisto og Paul Onuacho vandt 2-1 over The Red Devils i Herning.

Sisto bragte også Ulvene foran på Old Trafford, men så svarede United ellers igen og vandt 5-1, ledt an af en ung teenager ved navn Marcus Rashford, der scorede to mål i sin debut for seniorholdet.

Aftenens opgør mellem Liverpool-FC Midtjylland har kickoff kl. 21.00. 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED