City blitzede Chelsea i storsejr

Af Rasmus Bendrup
10.02.2019 Kl. 17:54
Sergio Agüero var i topform i dagens opgør imod Chelsea, som endte 6-0 til Manchester City.

Manchester City skulle forsøge at spille sig tilbage på førstepladsen i dagens kamp imod Chelsea, som på papiret var en vanskelig opgave.

Det blev de dog ikke i praksis, da City uden besvær nedlagde The Blues, som virkede idéforladte fra start.

Allerede fire minutter inde i opgøret nettede Raheem Sterling, da han startede et regulært Manchester City-blitz imod Chelsea. Et afrettet indlæg faldt ned for fødderne af Sterling, som køligt satte bolden ind bag Kepa i Chelsea-målet.

Blot fire minutter senere burde City så have fordoblet deres føring, da Sergio Agüero på forunderlig vis brændte på et frit mål få meter ude.

Herefter tog han dog skeen i den anden hånd, og det skulle vise sig, at han skulle blive den første spiller til at score et hattrick i en City-kamp imod Chelsea i over 40 år.

Det startede han på efter 13 minutter, hvor han klaskede til bolden og langt udefra placerede den helt oppe i krydset uden chance for Chelseas spanske målvogter.

Herefter tog det fart, og blot seks minutter senere nettede Agüero endnu engang, da Ross Barkley på mystisk vis headede en bold tilbage i feltet, hvilket efterlod Agüero umarkeret og alene med Kepa, og denne chance omsatte argentineren til mål.

25 minutter inde i opgøret var det så Ilkay Gündogans tur til at komme på tavlen, da han efter fumlen i Chelseas forsvar fik fat i bolden på kanten af feltet, hvorfra han hurtigt trykkede af, og sendte en afslutning afsted, som Kepa formentligt kunne have gjort mere ved.

Ind gik bolden dog, og således stod der 4-0 efter 25 minutter, hvilket også var resultatet ved halvleg.

11 minutter inde i anden halvleg var det så en klumset aktion af Cesar Azpilicueta, der ledte til et City-straffespark, som gav Agüero muligheden for at blive trippelt målscorer, og den chance greb han.

Han sparkede nemlig køligt City på 5-0 med et straffespark i højresiden, og herefter begyndte Pep Guardiola at spare sine spillere i hvad der lignede en kamp i cruise control.

Som om det ikke var nok for City, så garnede Raheem Sterling efter 80 minutter, da Manchester City brillerede i et opspil mellem først Kevin De Bruyne, dernæst Oleksandr Zinchenko og sidst Sterling, som nemt kunne score i feltet.

Dermed er Manchester City nu igen på førstepladsen i Premier League, hvor man er á point med Liverpool, men hvor man fører på dén målscore, som blev udbygget massivt i dag. The Citizens har dog spillet én kamp mere end The Reds.