AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:02:2020 15:00
Chelsea x Ziyech: Sådan kan Chelsea bruge Ajax-stjernen i sin XI

Her kan du se, hvordan Frank Lampard potentielt kan bruge, hvis Hakim Ziyech som ventet skifter til Chelsea denne sommer.


Chelsea har ifølge De Telegraaf og adskillige andre hollandske medier en mundtlig aftale på plads med Ajax, som vil føre Hakim Ziyech til Stamford Bridge til sommer i en handel værd cirka €45 millioner.

Intet er underskrevet, så handlen er altså ikke officiel endnu, men skal man tro den hollandske presse, skal der ske noget ekstraordinært, før den marokkanske playmaker ikke ender på Stamford Bridge.

Ziyech er blot 26, og dermed ser det ud til, at Frank Lampard har fundet mindst én af de spillere, som på sigt skal løfte arven fra Willian og Pedro.

For hvordan kan Frank Lampard og Chelsea bruge Ajax-profilen næste sæson?

Ekstrem god positioneringsevne

Ziyech kan operere på centralt bag angriberen og på begge kanter, men ligger typisk i højre side af offensiven, hvorfra han ofte løber indover midten og konstant skifter position.

Sidste sæson lavede han mere end +20 mål for det hollandske storhold, og man kan roligt sige, at det skyldes hans evne til at lave løb uden bolden og bringe sig i de rigtige positioner.

For nogen klassisk winger er han ikke. Han laver masser assists, hvilket vidner om, at han også evner den del af spillet, men som venstrebenet med udgangspunkt på højrekanten løber han helt naturligt ikke mod baglinjen hver evigt eneste gang.

Som en anden Juan Mata bliver han ofte involveret i spillet foran feltet, ligesom han også tager løb ind bag forsvaret, når chancen byder sig.

Fart og overblik

Men modsat en spiller som Juan Mata, så har Ziyech meget mere fart i støvlerne, og han bruger også sin fart og pasningsevner på flankerne i næsten hver kamp. Særligt mod de hold, de pakker sig tæt centralt.

I denne sæson står han noteret for 21 assists i alle turneringer for Ajax, og sidste sæson lavede han også et absurd høj antal.  Det gør man ikke uden et overblik, der siger spar to.

I snit laver han næsten fem bolde i dybden eller mellem modstanderholdets forsvar per kamp, så han har øje for sine holdkammerater og pasningsevnen til at finde dem, selv når pladsen er minimal

Herunder kan du se, hvordan Frank Lampard potentielt kan bruge Ziyech i de formationer, Chelsea-træneren typisk bruger:

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED