Chelsea sejrede i intens topkamp

Af Søren Nørgaard
08.12.2018 Kl. 19:24
Manchester City dominerede i første halvleg, men Chelsea var snu og vandt topkampen på Stamford Bridge med 2-0.

Chelsea skulle lørdag se, om de kunne sætte en kæp i Manchester Citys maskine, da de hjemme på Stamford Bridge tog imod Premier Leagues førerhold. Kampens begyndelse gav imidlertid ikke de fremmødte Chelsea-fans mange forhåbninger.

Manchester City satte sig på spillet og lagde et tungt pres på Chelsea-spillerne, der havde svært ved at spille bolden ud af egen zone. I første omgang kastede det ikke målchancer af sig, men af flere omgange var det kun den sidste skarphed, der manglede hos gæsterne.

Billedet fortsatte som kampen skred frem og kun enkelte gange formåede Chelsea at flytte spillet op på gæsternes banehalvdel. Gæsterne formåede imidlertid ikke at omsætte spilovertaget til mål og i stedet slog hjemmeholdet, stik imod spil og chancer, til kort før pausen.

Med et minut til pause fik Chelsea nemlig lagt et lille tryg på Manchester City-defensiven, og Eden Hazard modtog bolden i feltet. Belgieren lagde bolden fladt tilbage til en fremadstormende N´Golo Kante, der med indersiden sendte bolden ind bag Ederson til stor jubel for hjemmeholdets tilhængere.

Chelsea var som forvandlet i anden halvleg, hvor de var aggresive og lagde er tungt pres på gæsterne. Forvandlingen hos The Blues betød, at publikum fik en mere intens kamp at se, hvor begge mandskaber spillede på et højt niveau.

Manchester City havde dog svært ved at skabe de samme chancer, som det var tilfældet i første halvleg. Ti minutter før tid slog Chelsea derimod til igen. David Luiz kom højest på en dødbold og sendte bolden i netmaskerne til en 2-0 føring, som fik publikum op af stolene.

Manchester City formåede ikke at svare igen og måtte derfor se sig slået for første gang i denne sæson i Premier League, mens Chelsea med sejren holder sig til i toppen af tabellen.