Chelsea dummede sig hjemme mod Burnley

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
22.04.2019 Kl. 20:55
Chelsea mistede til aften vitale point i kampen om top-4, da de spillede 2-2 hjemme mod Burnley.

Chelsea skulle forsøge at holde trit med de andre hold i kampen om top-4 i hjemmekampen mod Burnley – det blev ikke en walkover for The Blues.

Allerede efter 8 minutters får Chelsea en stor forskrækkelse, da Burnley har et hjørnespark, der i første omgang blev afvist, men bolden endte på kanten af feltet ved Jeff Hendrick, der flugtede bolden flot i mål.

Bagud 1-0 skulle Chelsea forsøge at komme hurtigt tilbage i kampen, hvilket de også formåede. Chelseas til tider enmandshær Eden Hazard drev fuldstændig gæk med Burnleys Lowton i Burnleys højre forsvarsside, hvorefter Hazard fandt en fri Kanté i feltet, der scorede et af sine sjældne mål efter 12 minutters spil.

Der gik ikke længe, før netmaskerne blafrede igen bag Burnley-målmand Tom Heaton. Et flot opspil af Chelsea, hvor Azpilicueta spillede Higuain fri i feltet, og der svigtede argentineren ikke.

2-1 til Chelsea og så skulle man forvente, at London-mandskabet havde styr på kampen igen – det skulle dog vise sig ikke at holde stik.

Efter 24 minutters spil slår Burnley et frispark bagerst i feltet, en Burnley-mand kom højest og headede bolden videre ind i feltet, hvor Wood headede den videre, før den ramte Ashleigh Barnes, som satte den i mål til en 2-2 udligning på Stamford Bridge.

Chelsea dominerede det meste af første halvleg uden at skabe de helt store chancer, og der blev da heller ikke scoret mere i første halvleg.

Anden halvleg startede med Chelsea som det målsøgende hold, hvilket ud fra stillingen i Premier League også gav mest mening. Burnley er stort set reddet fra nedrykning, og et point ude mod Chelsea ville gøre det nærmest umuligt for klubben at rykke ned.

Chelsea derimod skulle på jagt efter føringsmålet, da de kæmper en hård kamp om de to sidste pladser i top fire med tre andre hold.

Chelsea formåede dog ikke at udfordre Burnley-målmand Tom Heaton i store dele af anden halvleg, selvom det meste af spillet foregik på Burnleys banehalvdel.

Chelsea kom til mange indlæg, men Burnley-stopperne var gode til at komme først på indlæggene fra Chelsea-kanterne.

Efter 83 minutters spil havde Chelsea haft 600 afleveringer mod Burnleys 200, og en boldbesiddelse på 75% mod Burnleys 25%, men det betød altså ikke, at Chelsea endnu var i front.

Chelsea pressede på, men forløsningen kom aldrig, og det må være en stor skuffelse for det Champions League jagtende hold.

Det var tydeligt, at Chelsea-spillerne var frustrerede til sidst, hvor der var lidt tumult på banen i overtiden.

De ligger efter kampen på fjerdepladsen med 67 point, ét point ned til Arsenal på femtepladsen og tre ned til Manchester United på sjettepladsen – de to klubber har dog spillet én kamp færre end Chelsea.

Chelsea har tre resterende Premier League-kampe, deres næste kamp er en direkte kamp mod en af top-4 rivalerne, nemlig Manchester United på Old Trafford.

Danske Andreas Christensen spillede hele kampen for Chelsea i midterforsvaret.