Brighton forværrede Evertons krise dybt inde i overtiden

Af Mads Bye Marboe
26.10.2019 Kl. 15:59
Et underholdende opgør mellem Brighton og Everton sluttede lørdag uden vinder. 2-2 blev kampens resultat.

Brighton og Everton kæmper begge med at finde rytmen i bunden af Premier League, og de to mandskaber kunne lørdag tage et godt skridt væk fra de nederste pladser.

Fra kampens begyndelse var det tydeligt, at der var meget på spil.

Efter en rolig indledning på opgøret, hvor holdene så hinanden, skulle der derfor også en dødbold til at åbne opgøret op. Pascal Gross tordnede et frispark mod Everton-målet fra kanten af feltet, og Jordan Pickford kunne ikke nå at reagere, selvom bolden fløj lige forbi skulderen på ham. Brighton var således foran med 1-0 efter 14 minutter.

Netop en dødbold var også, hvad Everton skulle bruge for at bringe sig på tavlen. Lucas Digne tog sig efter 20 minutter af et hjørnespark og sendte det ind til forreste stolpe, hvor Richarlison steg til vejrs og headede udligningen ind.

Theo Walcott fik få minutter senere muligheden for at bringe Everton i front, men Matthew Ryan var hurtigt ude af sit bur og fik reddet afslutningen.

Bernard måtte allerede efter en halv times tid lade sig udskifte med en skade, hvorfor Marco Silva satte islandske Gylfi Sigurdsson på banen i stedet.

Og han kunne efter 38 minutter se Walcott misbruge endnu en god chance. Richarlison skabte muligheden med en flot aktion i højre side, men Walcott formåede ikke at sparke brasilianerens cutback-aflevering i nettet.

1-1 var stillingen dermed ved pausen.

64 minutter inde i opgøret troede Gross, at han havde scoret for anden gang i kampen, men tyskerens scoring blev annulleret på grund af offside. Gross blev i stedet udskiftet kort efter til fordel for Leandro Trossard.

Everton sendte efter 72 minutter Dominic Calvert-Lewin på banen i stedet for en skuffende Alex Iwobi, og det viste sig at være en god beslutning. Angriberen blev to minutter senere spillet i dybden af Mason Holgate, og Calvert-Lewin sparkede bold gennem benene på Ryan.

Men gæsterne fra Meyserside var ikke i front i mange minutter. VAR tildelte Brighton et straffespark efter 79 minutter, og Neil Maupay omsatte forsøget fra ellevemeterpletten med stor sikkerhed.

Brighton pressede også på for endnu en scoring i slutfasen, og det gave pote fire minutter inde i opgørets overtid. Indskiftede Trossard var sluppet fri i venste side, og belgieren forsøgte at spille en holdkammerat fri midt for mål. Lucas Digne ville på tværs af afleveringen, men franskmanden kom i stedet til at sende bolden i eget net.

Brighton avancerer dermed til 12. pladsen inden de resterende kampe i runden, mens Everton nu har tabt fem af de seneste seks kampe.