Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:10:2019 20:00
BREAKING: Sir Alex Ferguson beskyldes for at have modtaget bestikkelse

En fodboldagent udtaler på en skjult optagelse, at Sir Alex Ferguson tog imod bestikkelse.


Sir Alex Ferguson modtog angiveligt et Rolex-ur til en værdi af £30.000 for at have hjulpet agenten Giuseppe Pagliara med at matchfixe et resultat mod Juventus.

Det skriver The Telegraph.

Det engelske medie er kommet frem til oplysningerne ved at sætte et møde op med agenten på falske præmisser.

Pagliari troede, at han skulle mødes med en Claire Newell, en forretningskvinde, som dog i virkeligheden var en undercover-journalist, som optog hele mødet for The Telegraph.

Under optagelserne beskylder agenten Sir Alex Ferguson for at have hjulpet med at matchfixe en kamp mod Juventus - en klub, som Pagliara har tætte forbindelser til.

For "vennetjenesten" skulle den legendariske Manchester United-træner have modtaget et stort Rolex-ur i guld til en værdi af knap £30.000.

Det er dog ikke det eneste korruption, som agenten - uvidende at han bliver optaget - beskylder Sir Alex Ferguson for at have taget del i.

Pagliari skulle ifølge The Telegraph også fortælle, at Sir Alex Ferguson kun var villig til at handle med agenter, som var klar til at dele transferbeløbene for spillere.  Med andre ord skulle den forhenværende Manchester United-træner også have lukreret på forskellige transfers.

Det skulle angiveligt være foregået ved, at Pagliari og andre agenter solgte spillere,  der officielt var ejet af en klub.  Det "snedige" var bare, at spillerne slet ikke var ejet af klubberne, men i stedet af agenterne - det såkaldte third party-ownership, hvor en tredjepart ejer rettighederne for spilleren.

Når en spiller så blev solgt, var der altså ikke klubben, der tjente på det, men agenten.  Profitten skulle Giuseppe Pagliara og andre agenter så have delt med Sir Alex Ferguson.

Det er vigtigt at påpege, at Sir Alex Ferguson ikke er anklaget for noget i skrivende stund. Der skulle dog være en retssag i gang mod agenten Giuseppe Pagliari og to andre, som har været involveret i korruption i forbindelse med transferaftaler. The Telegraphs artikel, som du kan læse her, er dog noget mangelfuld på dette punkt.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED