Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:08:2020 21:33
BLOG: Wijnaldum har ikke fået ny kontrakt - og det får han heller ikke

Liverpools Gini Wijnaldum er en af få Liverpool-spillere, der endnu ikke er blevet langet noget ud over forhandlingsbordet på trods af kun at have et år tilbage af sin kontrakt.


Curtis Jones har underskrevet ny kontrakt. Henderson har tre år endnu. Fabinho har tre år endnu. Oxlade-Chamberlain har tre endnu, og det samme har Naby Keïta - men hvad med Gini Wijnaldum?

Ja, det er en anden historie med Liverpool-træner Jürgen Klopps favorit Gini Wijnaldum. Han har kun lidt under 11 måneder tilbage af sin kontrakt.

Han har heller ikke hørt noget endnu - i hvert fald ikke, hvis man spørger de engelske aviser (Liverpool Echo, Evening Standard, Mirror m.m.), som tidligere har skrevet om situationen, mens de alle tilføjer, at Wijnaldums repræsentanter venter på et tilbud med åbne arme.

Det kan så langsomt begynde at få Premier League-nørden til at spekulere; Har Klopp overhovedet planer om at tilbyde Wijnaldum et forlænget ophold på Anfield?

Det lyder i første omgang som et vovet spørgsmål overhovedet at stille - for Wijnaldum har da mindst lige så meget som nogen anden fortjent en ny kontrakt, ikke sandt?

Midtbane-allrounderen har været med Klopp under hele rejsen til europæisk topfodbold, hvor han har været en essentiel del af to Champions League-finaler, et Champions League-trofæ og et Premier League-mesterskab.

Omvendt er situaionen den, at Liverpool allerede har en utrolig bred midtbane, der dækker alle spillets facetter. Fabinho, Oxlade-Chamberlain, Keïta og Henderson rummer allerede defensiv kvalitet, lederegenskaber, teknik, pasninger, overblik, bevægelighed og kreativitet - og nu er unge Curtis Jones endda også ved at blive moden.

Her skal også tilføjes, at Bayerns Thiago Alcantara er på vej til Anfield, som synes at være en type, der ville passe fint i Wijnaldums rolle. Hollænderen fylder samtidig snart 30 år - så hvad skal Klopp egentlig bruge ham til?

Midtbane-bredden samt den noget iøjnefaldende situation med Wijnaldum, der intet har hørt omkring en kontraktforlængelse begynder for alvor at lede hen imod, at den tidligere PSV- og Newcastle-spiller er i gang med sin sidste sæson i Merseyside-området.

Tænker man i første omgang på Klopp, så virker det jo ikke som noget, han kunne finde på at gøre bare at droppe en spiller som 'Gini'. Tyskeren har altid et nærmest hjerteligt bånd til sine spillere, som han lægger stor værdi i at behandle med værdighed, kærlighed og respekt.

Det er dog samtidig her, at man hurtigt kan blive taget ved næsen af Klopp - og glemme alt om hans tyske gener. For godt nok er han en sød, rar og retfærdig, men han er samtidig kold som kiks, når det kommer til stykket.

Spørg bare Loris Karius, Alberto Moreno, Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Mamadou Sakho eller Xherdan Shaqiri om det.

De har alle på et tidspunkt haft en moderat til vigtig rolle i klubben, men er sidenhen lydløst og kynisk blevet revet helt væk fra førsteholdet - uden nogen forklaring, men til gengæld med sporadiske rosende kommentarer fra Klopp i diverse interviews.

Pointen er så langsomt ved at sive ind.

Opsummerende mangler Wijnaldum at høre noget om en kontraktforlængelse. Han har, som det ser ud nu, kun 11 måneder tilbage i klubben. Der er ikke længere brug for ham, og vi tror, at Klopp har en klar plan om, at Wijnaldums næste sæson i Liverpool skal blive hans sidste. Om fansene vil det eller ej.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED