Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:02:2021 11:30
Blog: Sensationelle City har løst tre problemer med én sommer-signing

Erhvervelsen af den portugisiske forsvarer Ruben Dias har haft en optimal indflydelse på Manchester Citys forvandling.


Selvom mange klubber ville have taget sig til takke med lignende bedrifter, så var Citys forgangende sæson med et enkelt cup-trofæ, en andenplads i Premier League samt et kvartfinale-exit i Champions League ikke at foretrække for The Citizens.

Klubben lå milevidt fra konkurrenterne fra Liverpool, mens Pep & co. aldrig virkede til at formå at skabe stabilitet i præstationerne.

En gang i mellem ville man se Sterling og resten af offensiven maltraktere et af de mindre hold, mens den samme startellever ugen efter ville ses indkassere mål efter mål gennem en vaklende defensiv.

I år har historien været helt anerledes.

Defensiven har forvandlet sig fra hullet til skudsikker, hvilket efter 25 spillerunder har set Guardiolas tropper føre Premier League med 10 point ned til andenpladsen.

Fortsætter City deres scoringstendens, vil de ende med at nette 26 færre end de gjorde i 2019/20-sæsonen, men til gengæld har deres defensiv været i markant forbedring. Det viste søndagens 1-0 sejr ude mod Arsenal, hvor The Gunners havde en xG (expected goals) på 0,08, hvilket vil sige, at Arsenal blev vurderet til at skulle bruge 25 målforsøg for overhovedet at komme på tavlen.

City havde derimod blot fem forsøg på mål og vandt, og det har at gøre med, at de kommer til langt større muligheder end deres modstandere, hvilket har været kendetegnende for hele deres sæson.

Men hvad er der dog sket i City?

En betydelig del af det kan skæres ned til erhvervelsen af Benfica-forsvareren Ruben Dias, selvom det vigtigt er at understrege, at det er truppens kollektive defensive præstation, der sammen har båret holdet.

Men det er faktisk netop i forhold til kollektivet, at Dias har haft sin vigtigste rolle.

Først og fremmest led City af mange skader i forsvaret, hvor Dias har været inde og udfylde et hul, mens han personligt har spillet på niveau med en Aymeric Laporte i topform.

Det er altid en god start.

Dernæst har portugiseren haft en vital indflydelse på at få det bedste ud af sin stopper-kollega John Stones, som virkelig har lyst op i år. 

Den engelske landsholdspiller er kommet over sine personlige problemer og har formået at holde sig skadesfri, hvor han har udviklet sig fantastisk i et trygt partnerskab med Dias, der har haft en uvuderlig effekt på hele truppen.

Derudover har den fornyede bredde og sikkerhed i bagkæden gjort det muligt for Fernandinho at fralægge sig ansvaret for at skulle dække de bagerste to pladser.

Det har den fordel, at Fernandinho ikke er nogen verdensklasse stopper, mens det både har haft en præstationsmæssig fordel for ham selv og sin midtbane-konkurrent og kollega Rodri.

Spanieren er nemlig ikke længere nødt til at spille hvert eneste minut for at skabe balance midtbane, som det blandt andet sås mod Arsenal, hvor Fernandinho blev tildelt en plads i startelleveren.

Det har samtidig skabt noget konkurrence på den defensive midtbane, hvilket har set ud til at have fået det bedste ud af både Rodri og Fernandinho. Lidt ligesom vi har set med udviklingen af Uniteds Luke Shaw efter ankomsten af Alex Telles.

Afrundende så ligner det, at det vil kræve markante forbedringer fra konkurrenterne, hvis det skal blive muligt at vælte verdens mest solide og bedst spillende fodboldhold af tronen i den nærmeste fremtid.

Guardiola og Manchester City har i den indeværende sæson indsamlet 59 point i 25 kampe med en måldifference på +35 (50-15).


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED