Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
24:07:2021 18:55
BLOG: Neville har startet en debat - Vaccinepas er en skændsel for fodbold

Gary Neville mener, at man bør lette bare en anelse på restriktionerne vedrørende fodboldkampe. Og vi er mange, der er på hans side.


Verdenspandemien vil unægteligt have indflydelse på, hvordan vi kommer til at se fodbold i den nærmeste fremtid, selvom det lige nu ser mere lyst og lovende ud, end det har gjort i 17 måneder.

Englands stadions har åbnet op for fuld kapacitet, hvilket man i sig selv kan gå at glæde sig betydeligt over. Men alt ikke glemt om corona for dem, der møder op på stadions.

Blandt en række upopulære restriktioner, skiller situationen omkring coronapas sig ud, hvor mange fans er frustrerede over at skulle fremvise legitim identifikation for at se deres lokale hold spille fodbold på en græsplæne.

Dette er generelt et princip, der går længere tilbage i tiden til 70'erne og hen i 90'erne, hvor fodboldstadions i det meste af Europa så en militarisering af dimensioner som resultat af sub bevægelser så som Hooliganisme samt det italienske, og noget mere anerkendte, Ultras fænomen. Et interessant emne, du kan læse meget mere om i linket her.

Denne fase havde samtidig en stor konsekvens for lokale personer, der blot elskede at se fodbold.

De skulle pludselig til at vise være medlem, noteres ved navn, blive visiteret samt stå i konstant overvågelse af stewards, politi og sådanne autoriteter.

Rent psykologisk føles det for mange som en frihedsberøvelse af en oplevelse og en beskæftigelse, som rent personligt er vigtig for dem. Nemlig at se deres lokale klub, med hvilket mange føler en særlig tilknytning til, spille fodbold. 

Netop derfor vakte det stor debat og støtte omkring Gary Neville, da han torsdag aften, kort og præcist, tweetede følgende:

- Det er forkert. Du burde ikke skulle vise pas til en fodboldkamp! Testene har ikke en gang vist at bære effektive resultater med sig, lød det fra den tidligere Manchester United spiller og nuværende Sky Sports ekspert.

Neville fik som bekendt megen medhold for sin kommentar til stadion restriktioner, tydeligt fordi fans kunne føle, at Premier League legenden er på fansenes side. Og ikke på nogen overfladisk måde, men fordi han forstår dem, som de gerne vil forstås.

Det handler ikke nødvendigvis om interesser, der kan afregnes fordele og gevinster, men følelesen af frihed og af, hvad fodbold er, og hvordan det bør opleves af de mennesker, der er sporten. Nemlig fansene.

Her kan man passende inddrage corona pandemien igen. For den har om nogen bekræftet fans, fælleskab og nærværs betydning for fodbold. En øjenåbner, der generelt spænder bredere end fodbold.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE