AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:04:2019 15:14
Blind Liverpool-fan kan efter 20 år på stadion endelig se kampene

Ny teknologi gør det muligt for blind Liverpool-fan at opleve kampene på stadion med øjnene.


Siden han var fem år, har Ian Wood været næsten blind. Den 41-årige Liverpool-fan har kun fem procent syn, men i 20 år har han fulgt sit hold på stadion, uden at kunne se noget som helst.

Men nu kan han endelig nyde synet af Liverpools flotte spil, takket være en hjelm til ca. 6.000 kr. Udstyret er betalt af Remap, en velgørenheds fond, der designer produkter, der skal hjælpe handicappede med et uafhængigt liv.

”Brillerne” hedder RooVision, der er designet af elektroingeniøren Ruper Powell. Et HD-kamera er koblet til en lille computer, der forstørrer billedet på en skærm foran Ians øjne, og den trådløse ”skærm” sidder fast på en skihjelm.

I 20 år har han kunnet lytte til radio, mens han sad på stadion, eller også har han ”fulgt med” ved at lytte til publikums reaktioner, men nu kan han selv være med til at sætte sit præg på lægterne, og han så sin første kamp, da Liverpool spillede hjemme mod Everton:

”Det var så imponerende. Vi slog Everton 2-1, og jeg fik lov til at se Virgil Van Dijks første mål for Liverpool. Det var en fantastisk oplevelse og et perfekt resultat for os,” sagde Ian Wood.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED