AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
11:11:2019 10:26
Blev City snydt? - Derfor skulle Fabinhos mål være blevet underkendt

Man kan godt argumentere for, at Liverpools første mål mod Manchester City skulle være blevet underkendt.


Storkampen mellem Liverpool og Manchester City havde sine kontroversielle kendelser, og den første fandt sted kun 22 sekunder inden, at Fabinho bragte hjemmeholdet i front med et dundrende langskud.

Bernardo Silva var ved at bryde igennem i Liverpool-forsvaret, da bolden blev tacklet op på hans arm og hoppede videre over på Trent Alexander-Arnolds arm.

Sergio Aguero og Manchester City-spillerne var hurtige til at appellere for straffespark, men kampdommer Michael Oliver og VAR-dommerne lod spillet fortsætte, hvorefter Liverpool løb op og scorede i den modsatte ende.

Dommerforeningen The Professional Game Match Officials bekræftede efterfølgende, at der ikke skulle være dømt straffe til Manchester City forinden, da Trent Alexander-Arnold ikke havde sin arm i en unaturlig position - og heller ikke havde tid til at reagere og tilpasse sin arm.

Der er stadig delte meninger om, hvorvidt det var den korrekte kendelse, og du kan sagtens finde masser fodboldeksperter og fodboldkommentatorer, som mener, at Manchester City blev snydt for et straffespark.

Omvendt kan du også finde rigeligt belæg i reglerne for, at der ikke skulle dømmes straffe.  Premier League forklarede blandt andet den manglende kendelse ved, at spillere får ekstra lang snor, når bolden rammer deres arm efter at være rikochetteret af en med- eller modspiller.

I episoden med Trent Alexander-Arnolds arm rammer bolden klart og tydeligt Bernardo Silva først, hvorefter den springer op på Liverpool-backen. Derfor blev der ikke dømt straffe. Bernardo Silva rører den i øvrigt også selv med armen, hvilket også kan have haft indflydelse.

Men én ting er, om Manchester City blev snydt for et straffespark. Noget andet er, om Liverpools efterfølgende mål skulle have haft lov til at gælde.

De nye regler for hånd på bolden dikterer blandt andet, at det er ulovligt, hvis man får boldbesiddelse efter at en bold har rørt din arm, og dit hold efterfølgende løber ned og scorer eller kreerer en stor chance ved modstanderens mål.

I kan se den præcise ordlyd af reglen her:

Følger man de nye regler for hånd på bolden, tyder det altså på, at Fabinhos mål ikke skulle have haft lov at stå.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED