Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:09:2021 15:30
Bellerin forlod Arsenal: Brugte supercomputer til at finde ny klub

Hector Bellerin brugte moderne midler til at finde sin nye klub, da han ville forlade Arsenal denne sommer.


Efter ti år i Arsenal stod det i sommer klart, at den spanske højre back Hector Bellerin ville forlade klubben.

I sidste ende blev den 26-årige hurtigløber præsenteret i spanske Real Betis, hvilket måske ikke var den forventede destination efter en sommer præget af rygter om et skifte til både Paris Saint-Germain og Inter.

Der fandtes dog en god årsag til, at Bellerin valgte netop Real Betis, kan det troværdige medie The Athletic afsløre. 

Efter en sæson med begrænset spilletid var det vigtigt for Bellerin at blive udlejet til en klub, der først og fremmest havde brug for ham, og hvor deres spil passede spanierens stil.

På disse parametre toppede Real Betis listen, hvilket den tidligere Manchester City-træner Manuel Pellegrini spillede en afgørende rolle for.

Betis havde et åbenlyst behov for en højre back til førsteholdet, særligt da sidste sæsons profil Emerson Royal skiftede til Arsenals rivaler fra Tottenham sidst på Deadline Day.
 
I sin nye klub vil Bellerin udfordre den tidligere Brighton-spiller Martin Montoya, og også den senegalske landsholdsspiller Youssouf Sabaly, om en startplads i Pellegrinis 4-2-3-1.
 
Bellerin har sat sig et klart mål om at blive udtaget til det spanske landshold under 2022 VM i Qatar, og her pegede en analyse fra Analytics FC på, at La Liga var en god liga til at forbedre sine chancer for at blive udvalgt af sit land.
 
Brug af analyser af spillere og agenter til bedre at planlægge karrieresk bliver mere almindelig på de højeste niveauer i spillet, hævder The Athletic.
 
Kevin De Bruyne var et eksempel for nylig, der brugte en lignende proces, da han overvejede sine fremtidige muligheder. Han endte med at folænge med Manchester City.
 
Bellerin er det første kendte eksempel på, at en spiller har brugt analyse som afgørende argument for et klubskifte.

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE