Af Søren Nørgaard
11.12.2019 Kl. 21:53
Tottenham-manager Jose Mourinho havde valgt at se bort fra flere af sine profiler til onsdagens Champions League-kamp mod FC Bayern München.

Onsdagens Champions League-kamp mellem FC Bayern München og Tottenham var uden den store betydning rent resultatmæssigt. Inden opgøret stod det nemlig klart, at Bayern München ville gå videre til knockoutfasen som gruppevinder, mens Tottenham ville følge efter som nummer to.

Ikke destro mindre skulle kampen alligevel afvikles på Allianz Arena. Mens hjemmeholdet stillede op i tæt på stærkeste opstilling – med undtagelse af topscorer Robert Lewandowski, så var sagen en anden for de engelske gæster. Jose Mourinho havde således valgt at se bort fra Harry Kane, Dele Alli og Jan Verthonghen, der alle var hjemme i London, mens en spiller som Son Heung-Min startede på bænken.

Derimod var danske Christian Eriksen for første gang under Jose Mourinho at finde i startopstillingen, men sammen med resten af Spurs-mandskabet kunne den danske landsholdsspiller se Bayern München komme blæsende ud til opgøret.

Efter et kvarters spi kom hjemmeholdet også i front, da Bayerns offensiv spillede sig flot igennem Spurs-defensiven. Det efterlod en fri Kingsley Coeman, der sikkert sparkede bolden i kassen. Få minutter senere bragte Ryan Sessegnon, der onsdag fik sin første start i Champions League, dog balance i regnskabet med en flot scoring efter en fejl i Bayerns forsvar.

Det lignede længe et uafgjort resultat ved pausen, men kort før pausefløjt satte Bayern igen tempo og til sidst faldt bolden til Thomas Müller, der bragte tyskerne i front med 2-1, som også var stillingen ved pausen.

I anden halvleg fortsatte Bayern München med at have bolden mest, mens Tottenham havde nok at gøre med at forsvare sig. Efter en times spil lykkedes det dog Philippe Coutinho at komme på måltavlen, da han sparkede fra kanten af feltet og placerede bolden helt ude ved stolpen.

Målet fra Coutinho lukkede kampen, men kort før tid havde Spurs alligevel en mulighed ved Heung-Min Son. Manuel Neuer i Bayern-målet forhindrede dog en scoring og så sluttede det 3-1 til Bayern München. Begge hold går dog videre til knockout-fasen.