AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
30:11:2022 17:25
Avis: VM-stadion har unikt særpræg - men kun til VIP-tilskuere

Der er visse fordele ved at være VIP-tilskuer til VM i Qatar.


VM i Qatar har været udsat for megen kritik, lige siden golfstaten blev annonceret som værtsnation tilbage i 2010.

Mangel på menneskerettigheder, dårlig behandling af migrantarbejdere og en slutrunde, der afholdes om vinteren i stedet for om sommeren, har været nogle af de kritikpunkter, der har presset sig på hos arrangørerne og FIFA.

Men nu står vi her, og VM i Qatar er undervejs. Hvad enten vi vil det eller ej.

I Qatar har man i løbet af en kort årrække bygget mange forskellige stadions, der kan rumme mere end et halvt hundrede tusinde publikummer.

Og Al Bayt Stadium er et af dem, der er kommet til.

Det ligger 35 kilometer nord for landets hovedstad, Doha, og den eneste måde, man kan komme til stadionet på er via en vej. Hverken metro eller tog forbinder således nogen stationer med stadionet.

Og som om, det ikke var nok, skal de “almindelige” tilskuere også gå i en snes minutter af alskens trapper, før de kan indfinde sig på deres sæder.

Til gengæld kan VIP-gæster glæde sig over, at stadionet har en helt særlig funktion. Al Bayt Stadium - som FIFA og Qatar har døbt stadionet - kan nemlig transportere sine gæster på en særlig rampe, der kan løfte sig op til det niveau, stadionet befinder sig på.

Det er dog kun VIP-tilskuere, der kan benytte sig af denne særlige indkørsel.

Det skriver Daily Mail.

Funktionen kom formentlig i brug i forbindelse med værtsnationens sidste kamp ved dette VM. Qatar er nemlig ude af VM, og det står klart efter blot to kampe i gruppespillet. Tirsdag tabte man så 0-2 til Holland.

Næste gang, funktionen kan benyttes, er når Costa Rica møder Tyskland i morgen, torsdag. Desuden skal ottendedelsfinalen mellem England og Senegal på søndag også spilles på Al Bayt Stadium.

Danmark har endnu ikke spillet på Al Bayt Stadium, som, ifølge de officielle oplysninger, har en kapacitet på 68.895.

 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE