Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
04:03:2021 10:10
Arteta raser over UEFA-beslutning: Det giver Spurs en fordel før derby

Ifølge UEFA-reglerne må to klubber fra samme by ikke spille hjemmekamp på samme dag i en større europæisk turnering. Men det ender med at give Tottenham en fordel før North London Derby, mener Mikel Arteta.


Arsenal og Tottenham spiller begge første 1/8-finale af dette års Europa League den 11. marts - tre dage før deres indbyrdes møde i North London Derby den efterfølgende weekend.

Men takket være en UEFA beslutning møder Spurs Dinamo Zagreb i London, mens Arsenal må rejse den lange vej frem og tilbage til Athen for at møde Olympiakos i dagene op til opgøret mod lokalrivalerne.

UEFA har nemlig en regel, der dikterer, at to hold fra samme by ikke kan spille på eget græs samme dag i en større europæisk turnering. I denne situation er det bare Arsenal, der er sorteper, da de ikke får lov at blive i London, og det giver immervæk Tottenham en fordel, mener Mikel Arteta.

- Det giver dem desværre en fordel, men det er ikke noget, der er til at ændre. Vi kan hæve stemmen, og det ønsker vi også at gøre, for vi ønsker at have to hold, der spiller under lige vilkår, men beslutningen er truffet, og sådan er det, siger Arteta ifølge Teamtalk.

Men i stedet for at bruge det som en mulig undskyldning for, hvorfor de er dårligere stillet før opgøret mod Tottenham, håber Arteta, at han kan bruge forskelsbehandlingen til at drive sine spillere mod sejr.

- Jeg gider ikke på nogen måde at bruge dette som en undskyldning forud for kampen. Nej, i stedet vil jeg forsøge at bruge det til vores fordel, fortæller spanieren.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED