Arsenal vandt underholdende North London Derby

Af Mads Bye Marboe
18.11.2017 Kl. 14:22
Lokalrivalerne, Arsenal og Tottenham, tørnede lørdag eftermiddag sammen, og det blev Arsenal, som trak sig sejrsrigt ud af opgøret.

Tottenham sluttede i sidste sæson over Arsenal for første gang i 22 år, og Mauricio Pochettinos tropper var også fire point foran Arsenal inden det såkaldte North London Derby.

Men det var langt fra til at se denne lørdag eftermiddag. Kampen bølgede frem og tilbage de første minutter, men efterhånden som halvlegen skred frem, tog Arsenal mere og mere styring over opgøret. The Gunners formåede dog ikke helt at omsætte overtaget til mål, da Alexandre Lacazatte blandt andet var milimeter fra at prikke et fladt indlæg fra Hector Bellerin ind bag Hugo Lloris.

Tottenham kunne slet ikke få spillet til at fungere, men der var enkelte optræk til noget stort, og Christian Eriksen, som har været i forrygende form, sparkede på ydersiden af stolpen efter 33 minutter.

Scoring blev det således ikke til, og i stedet headede Skhodran Mustafi Arsenal foran. Et frispark af Mesut Özil blev ind i feltet, hvor tyskeren fandt plads mellem Eric Dier og Jan Vertonghen, og herfra sejlede hovedstødet ind bag en chanceløs Hugo Lloris.

Føringen skulle blive fordoblet bare fem minutter senere, i det 41. minut, hvor Alexandre Lacazette modtog en dyb bold på kanten af offside. Franskmanden fandt Alexis Sanchez i feltet, og chileneren sparkede bolden i netmaskerne fra tæt hold.

I anden halvleg kom Tottenham en tand bedre med, men Pochettinos mandskab havde fortsat svært ved at skabe chancer. Den argentinske manager forsøgte ellers at ændre på tingenes gang med offensive indskiftninger af både Harry Winks, Son Heung-Min og Fernando Llorente, men lige lidt hjalp det.

Arsenal var tættere på 3-0 og havde flere gode kontramuligheder, specielt til Alexis Sanchez og indskiftede Alex Iwobi, men hver gang blev de forspildt, og så endte det med en 2-0-sejr til The Gunners, som nu er bare et enkelt point efter lokalrivalerne.