Arsenal straffede Newcastle efter pausen

Af Mads Bye Marboe
15.09.2018 Kl. 15:51
Arsenal hentede lørdag eftermiddag en 1-2-sejr ude over Newcastle på to scoringer efter pausen.

Hverken Arsenal eller Newcastle har fået den bedste start på sæsonen, og lørdag eftermiddag stod de to mandskaber så over for hinanden på St. James Park.

Hjemmeholdet kom fornuftigt fra start og lagde et godt pres på Arsenal, dog uden at komme til de store chancer. Efterhånden som første halvleg skred frem, var det i stedet Arsenal, som tog styringen over opgøret, og efter 33 minutter var det blot den sidste aflevering, der manglede.

Et glimrende opspil endte med, at Alexandre Lacazette kunne spille Aaron Ramsey fri dybt i venstre side af feltet. Waliseren havde alle muligheder for at finde en fuldstændig fri Pierre-Emerick Aubameyang tæt under mål, men midtbanespilleren formåede på en eller anden måde at losse bolden langt over mål.

Stillingen var således 0-0 ved pausen, men Arsenal fortsatte, som de slap, i anden halvleg. Det udmøntede sig efter 49 minutter i, at The Gunners kunne bringe sig foran, da Aubameyang fik tilkæmpet sig et frispark ikke langt uden for feltet. Granit Xhaka tog sig af sparket, og schweizeren sparkede på flotteste vis bolden ind bag Martin Dubravka.

Gæsterne havde bragt sig foran, og føringen skulle blive fordoblet ikke længe efter. Efter 58 minutter slog Xhaka bolden skråt tilbage i feltet, hvor Lacazette stod helt fri. Franskmandens afslutning blev dog blokeret, og bolden havnede i stedet for fødderne af Mesut Özil, som sparkede bolden ind til 0-2 med en følt inderside.

Newcastle virkede rystede, og The Gunners fik også muligheden for at udbygge føringen yderligere kort efter. 60 minutter var der spillet, da Lacazette blev sendt afsted med en lang aflevering fra Arsenal-forsvaret. Angriberen vendte flot rundt og fik spillet en fremadstormende Aubameyang fri. Den tidligere Dortmund-spiller afsluttede med venstre ben, men afslutningen gik forbi mål.

Lacazette og indskiftede Danny Welbeck havde også fine muligheder senere i opgøret, og det lignede længe, at The Gunners skulle tage tre sikre point. Alligevel endte der med at komme spænding i opgøret, da et indlæg fra Frederico Fernandez blev headet ind til 1-2 af Ciaran Clark et enkelt minut inde i overtiden.

The Magpies forsøgte ihærdigt at udligne efter reduceringen, men det lykkedes ikke, og Unai Emerys tropper endte således med at tage tre point på St. James Park.