Arsenal skuffer fælt i Hviderusland

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
14.02.2019 Kl. 19:46
Arsenal led et skuffende nederlag på udebane i Europa League mod BATE Borisov.

Arsenal har ét erklæret mål denne sæson; at kvalificere sig til Champions League.

Den ambition kom The Gunners ikke nærmere torsdag aften, for Unai Emery & Co. tabte den vigtige Europa League-udekamp mod BATE Borisov 1-0.  Dermed er der maksimalt pres på Arsenal til returkampen på The Emirates.

Kampen startede ellers planmæssigt for The Gunners, da trafikken kun gik i en retning i starten af kampen – mod hviderusserne. Efter knap tyve minutter havde Alexandre Lacazette en udmærket chance, men headede over mål, men store chancer var der alt for få af.

Arsenal manglede den sidste kreative gnist, og i stedet var det BATE Borisov, der kort før halvleg kunne bringe sig foran efter en dødbold.

Modsvaret kom aldrig for alvor. Lacazette var igen på spil i hviderussernes felt og fandt faktisk nettet, blot for at se målet dømt offside.

Unai Emery prøvede og prøvede at finde en måde at åbne op for det hviderussiske forsvar, og ind kommer Aubameyang, Torreira og Denis Suarez, men lige lidt hjalp det.

Arsenal høvlede hjørnespark på hjørnespark ind i forsvareren ved forstolpen, og frustrationen over The Gunners' præstation kammede over, da Alexandre Lacazette med fem minutter igen fik direkte rødt kort for at placere en albue i hovedet på en BATE Borisov-spiller.

Arsenal havde måske ikke fortjent at rejse fra Hviderusland med et enkelt point i bagagen, men måtte nøjes med et nederlag. Arsenal er stadig favoritter med returkampen på The Emirates i hånden, men spillet denne torsdag var bekymrende, og man må næsten gå ud fra, at Unai Emery stiller med stærkeste mandskab i det omvendte opgør.