Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:10:2020 16:59
Analyse: De engelske klubber står stærkt i Champions League

Årets Champions League-turnering skal til at begynde, og i en helt særlig sæson kan de engelske klubber måske komme tæt på trofæet


Ingen engelske klubber nåede semifinalen i sidste års Champions League-turnering, hvor suveræne Bayern München endte med at snuppe trofæet med de store ører efter en finalesejr over PSG.

Tyskerne ser lige så skræmmende ud som altid før starten på årets turnering, men flere af Europas øvrige traditionsrige storklubber er ikke i den stærkeste forfatning, og derfor kan Premier League-klubberne måske igen nærme sig kontinentets øverste trone. 

I Spanien har dårlig økonomi forhindret FC Barcelona og Real Madrid i at opruste sig som vanligt denne sommer, og hverken Zinedine Zidanes eller Ronald Koemans tropper har set frygtindgydende ud i La Liga-opstarten. 0-1 nederlag til henholdsvis Cadiz og Getafe i weekenden varslede klassisk spansk krisestemning inden denne uges El Clasico-opgør. Læg dertil den kaotiske situation omkring Lionel Messi i Barcelona og Real Madrids store problemer med at score mål, og de spanske mastodonter ser i højere grad end længe ud til at være på lerfødder. 

Samtidig har Juventus noget overraskende valgt at sætte den helt uprøvede Andrea Pirlo i spidsen for deres stjernebesatte trup, og heller ikke Den Gamle Dame er kommet fremragende fra start i den nye sæson. I Frankrig ser PSG så overlegne ud som altid, men den nyrige storklub underpræsterer konsekvent i Champions League, og det bliver spændende at se, om de kan rejse sig efter sidste sæsons nær-ved-og-næsten oplevelse.

Selvfølgelig kan man aldrig udelukke en overraskelse fra potentielle bejlere som Borussia Dortmund, Inter Milan, Atletico Madrid, RB Leipzig med flere, men det ændrer ikke ved, at Premier League-klubberne som udgangspunkt står stærkt før årets turnering. Vi vil nedenfor vurdere briternes muligheder i årets Champions League. 

Manchester United

Sværest ser årets turnering ud for Ole Gunnar Solskjærs Red Devils, der er kommet vaklende fra start i Premier League. En umanerlig hård gruppe med PSG, RB Leipzig og Istanbul Basaksehir kan meget vel ende med at betyde en tidlig exit for United, der skal finde storspillet frem i en fart, hvis årets europæiske eventyr skal vare til og med næste kalenderår. 

Man så dog prøver på et anderledes stabilt og spændende United-hold i sommerens corona-udsatte kampe, og Solskjær har en spændende ung trup til sin rådighed. Så hvis han kan få defensiven til at fungere igen, er det ikke umuligt, at de røde fra Manchester kan overraske positivt. Hvis de vel at mærke klarer sig ud af gruppen...

Chelsea

Frank Lampard har samlet en frygtindgydende offensiv på Stamford Bridge, hvor nytilkomne stjerner som Timo Werner, Hakim Ziyech og Kai Havertz lover masser af mål og sprudlende angrebsfodbold. En relativt overkommelig gruppe med Sevilla, Rennes og Krasnodar giver derudover gode muligheder for avancement til knockout-runderne.

Defensiven er måske - selv med opgraderingen på målmandsposten - af for lav kvalitet til for alvor at kæmpe med om guldet i Premier League, men i Champions Leagues mere knald-eller-fald-agtige format kan Lampards hyperoffensive spillestil give bedre afkast. Chelsea har brug for tid til at få de mange nye spillere til at fungere sammen, men det passer omvendt perfekt til forårets afgørende kampe. Chelsea vil være en farlig rival for enhver modstander i slutfasen og kan nå rigtig langt, hvis de kan holde koncentrationen.

Liverpool

Hvis denne analyse var skrevet før lørdagens Merseyside-derby mod Everton, ville vi muligvis have Liverpool som favoritter til at vinde årets Champions League. Men den langvarige skade til Virgil van Dijk er et knusende slag mod de europæiske mestre fra 2019.

Til gengæld har Thiago Alcantara tilføjet endnu mere verdensklasse til en startopstilling, der var fyldt af det i forvejen, og The Reds bør kunne klare sig ud af en gruppe med Atalanta, Ajax og FC Midtjylland (forvent mange mål!). Og hvis der er en manager i moderne topfodbold, der er god i modvind, så er det Jürgen Klopp. Liverpools bedste forsvar i van Dijks fravær kan være angreb, så hvis tyskeren støver sin gamle heavy metal-spillestil af, kan Liverpools ubønhørlige presmaskine godt ende med at gå hele vejen.

Manchester City

Allerbedst fidus har vi dog til Manchester City. Og, ja, det kan virke dumt med tanke på, at The Citizens altid skuffer i Europa. Men Pep Guardiola er gået ind i det sidste år af hans kontrakt, og Champions League-trofæet er den store hvide hval for såvel Manchester-klubbens stenrige ejere som spanieren selv. Alt vil blive sat ind på europæisk succes, og med Europas måske stærkeste trup, kan det endelig blive i år, at projektet lykkes. 

En relativt let gruppe med Porto, Olympiakos og Marseille bør kunne klares uden de mindste problemer. Og derefter er Manchester City, som det så ofte har vist sig i de seneste år, deres egen værste fjende. Men med en styrket bagkæde og en ustyrlig offensiv bør der ikke være loft over storklubbens ambitioner i årets turnering. 

Alt kan selvfølgelig ske i løbet af en lang omgang som Champions League, og en udefrakommende faktor som corona-pandemien kan også få stor indflydelse på de enkelte hold og turneringen som helhed. Men efter en sommer, hvor Premier League-klubberne har oprustet gevaldigt i forhold til deres europæiske konkurrenter, kan forårets europæiske fodbold-slutspil meget vel få en distinkt engelsk repræsentation. Eller også vinder Bayern München bare igen...

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED