Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Afsløring: VAR-dommere var en tur i Mellemøsten inden stor brøler

Af Jeppe Augustsen
01.10.2023 Kl. 12:11
De to VAR-dommere var en tur i De Forenede Arabiske Emirater under to døgn inden opgøret mellem Tottenham og Liverpool.

En kæmpe VAR-brøler er endt med at blive samtaleemne efter opgøret mellem Tottenham og Liverpool.

Luis Diaz fik annulleret et mål for offside i første halvleg, men det har efterfølgende vist, at Liverpool-kantspilleren var onside. Ikke lang tid efter slutfløjtet erkender Premier League og PGMOL, at der skete en menneskelig fejl.

 

Det var VAR-teamet, der begik den helt store fejl. I VAR-rummet sad Darren England, mens Dan Cook var assistent. Det samme var Adrian Holmes og Simon Long.

Sen lørdag aften kom det så frem, hvorfor der var sket en fejl, hvor Darren England troede, at kampens dommer, Simon Hooper, havde dømt mål. 

Det viser sig nu, at Premier League-dommerne ikke kun dømmer fodbold i den bedste engelske række samt de europæiske klubturneringer.

The Times kan afsløre, at Darren England – 48 timer før opgøret mellem Tottenham og Liverpool – var VAR-dommer i kampen mellem Al Sharjah og Al Ain i De Forenede Arabiske Emirater, mens Dan Cook også her var assistent. Premier League-dommer, Michael Oliver, passede fløjten.

Ifølge avisen fik FA en henvendelse fra De Forenede Arabiske Emirater, hvorefter Howard Webb gav dem tilladelse til at tage afsted. 

Avisen beretter, at de engelske dommere ankom til London i løbet af fredag, og ifølge The Times sætter tilladelsen frra PGMOL mange spørgsmålstegn ved den beslutning.

PGMOL har meldt ud, at man vil indlede en undersøgelse omkring den store fejl i opgøret på Tottenham Hotspur Stadium, og her vil man inkludere turen til De Forenede Arabiske Emirater.

Michael Oliver var fjerdedommer i opgøret mellem Tottenham og Liverpool, og han passer i dag fløjten, når Nottingham Forest og Brentford møder hinanden.

I dag har PGMOL også meldt ud, at Darren England og Dan Cook er blevet fjernet fra deres VAR-opgaver i de resterende kampe denne runde. Læs mere her.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. BREAKING: VAR-dommer skrottes

2. Afsløring: Så meget koster en fyring af Erik ten Hag

3. Tottenham-spiller til bitter Liverpool-spiller: "Tag hjem og græd"

4. OFFICIELT: Premier League forklarer fatal fejl

5. VAR-skandale? Liverpool blev snydt, viser linjer fra TV-station

Annonce