AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:12:2022 20:46
Absurd scenarie tæt på: Kun ét landshold er røget ud på Fair Play-regel

Et absurd scenarie var tæt på at udspille sig i gruppe C.


Det gør ondt at tabe en kamp på baggrund af en indkassering af en scoring i tillægstiden.

Forestil dig så, at du taber en kamp på grund af et gult kort.

Det var et scenarie, der var ved at udspille sig i gruppe C i onsdags, hvor Polen, Argentina, Saudi-Arabien og Mexico skiftedes til at tage de to pladser, der sikrer avancement.

Fair Play-reglen blev introduceret af FIFA i 2018 i forbindelse med VM-slutrunden i Rusland.

Den kontroversielle regel kommer i spil, når holdene er lige på point, målscore og mål scoret i løbet af gruppespillet.

Og så handler det altså om at have fået færrest advarsler i løbet af de første tre kampe.

Et direkte rødt koster fire point, mens et gult kort koster et point. To gule kort, og altså dermed udvisning, er lig med en straf på tre point.

I scenariet fra i onsdags, var Mexico blevet tildelt syv gule kort, og Polen kun fem. Dermed ville polakkerne have avanceret sig, skulle reglen om fair play være taget i brug.

Men så langt kom det aldrig. En scoring fra Saudi-Arabiens Salem Aldawsari i kampen mod Mexico betød, at Polen havde en bedre målforskel end Mexico.

Tilbage i 2018 blev fair play-reglen dog rent faktisk taget i brug. Og her gik det ud over Senegal, der blev elimineret i gruppespillet, fordi de havde fået to gule kort mere end Japan, der så i stedet kunne avancere til ottendedelsfinalerne. Det skriver BBC-kommentator John Bennett på Twitter.

- Det er spillets regler. De er blevet grundlagt af FIFA, og vi er nødt til at respektere dem, selvom vi gerne ville være røget ud på en anden måde, lød det dengang fra Senegals landstræner, Aliou Cisse.

I dette års VM-slutrunde er Senegal dog videre fra gruppespillet efter sejre mod både Ecuador og værtsnationen Qatar. I ottendedelsfinalen skal de møde England.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE