AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:02:2020 08:36
300 millioner i straf: Sådan gik Ronaldos United-farvel til

Cristiano Ronaldo indgik en aftale med Real Madrid allerede et år, inden han endte med at forlade Manchester United, og parterne lavede en speciel kontrakt.


- Jeg kommer.

Sådan lød det fra Cristiano Ronaldo i 2008, da han snakkede med Real Madrid-ledelsen. Selvom det først var i sommeren 2009, at handlen blev en realitet, havde parterne sørget for, at det ville blive rigtig dyrt at bryde den mundtlige aftale.

I et interview med the Athletic fortæller den tidligere Real Madrid-præsident, Ramon Calderon, således om den kontrakt, der blev indgået mellem den spanske kongeklub og Cristiano Ronaldo.

- I slutningen af 2008 ringede Cristiano til mig og sagde: ”Jeg kommer.” Han forlængede sin kontrakt med United, men han gjorde det med visheden om at skifte til Real Madrid året efter. Vi vidste med sikkerhed, at han ville komme, hvorfor vi underskrev en aftale med en straf på 300 millioner kroner for begge parter, forklarer Calderon.

- Det betød, at hvis vi ikke fuldførte kontrakten, skulle vi betale Cristiano 300 millioner kroner og omvendt. Han skulle betale os det samme, hvis han svigtede.

Cristiano Ronaldo blev verdens dyreste fodboldspiller, da han forlod Manchester United til fordel for Real Madrid. Prisen lød på £80 millioner – svarende til omtrent 800 millioner kroner dengang.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED