20. sejr i hus: Rekord-Liverpool sejrede smalt over Spurs

Af Søren Nørgaard
11.01.2020 Kl. 19:34
Roberto Firmino scorede kampens enlige mål, da Tottenham lørdag aften tog imod Liverpool i Premier League.

Lørdag aften tog Tottenham imod Liverpool i Premier League. Begge hold kom godt ud til kampen og bød hinanden op til dans. I kampens indledning gav det halve chancer i begge ender, men den sidste skarphed manglede, for at det blev rigtig farligt.

Liverpool fik dog langsomt overtaget på kampen og efter tyve minutters spil var det så tæt på for gæsterne. Tottenham fik kun halvklaret en dødbold fra Liverpool og det resulterede i et frit hovedstød til Virgil Van Dijk på tæt hold. Hans afslutning manglede dog den afgørende skarphed for at passere Gazzaniga i Spurs-målet.

Skarpheden havde hollænderens holdkammerat Roberto Firmino ti minutter senere, da The Reds spillede sig flot igennem Tottenhams forsvar. Bolden endte hos brasilianeren, der med sin førsteberøring tog bolden udenom Toby Alderweireld og tørt sparkede bolden i kassen. Dermed kunne Liverpool kunne gå til pause med en føring på 1-0.

Tottenham havde dog ikke opgivet at komme tilbage i kampen og hjemmeholdet forsøgte blandt andet at gå højere op i sit pres på Liverpool-spillerne. Det gav blandt andet muligheder på den sidste tredjedel af banen til Heung-Min Son og indskiftet Giovani Lo Celso, men de to Spurs-spillere manglede, ligesom i første halvleg, sparkede for at kunne sparke udligningen i kassen.

Der blev heller ikke scoret mere i kampen og dermed vandt Liverpool 1-0. Det var samtidig klubbens 20. sejr i Premier League i denne sæson og derfor har Jürgen Klopps mandskab nu sat ny pointrekord efter 21 spillerunder. Liverpool indtager førstepladsen med 61 point.

Med nederlaget falder Tottenham omvendt ned på 8. pladsen i Premier League.