17-årige Greenwood sikrede United kneben Europa League-sejr

Af Emil Eire Frerk Olsen
19.09.2019 Kl. 20:49
Manchester United vandt torsdag aften 1-0 hjemme imod kazakhstanske FC Astana. 17-årige Mason Greenwood blev matchvinder.

Manchester United tog torsdag aften imod kazakhstanske FC Astana i Europa League-gruppespillets første runde.

Træner Ole Gunnar Solskjær havde op til kampen rystet godt og grundigt i posen, hvilket gav start-muligheder til spillere som Mason Greenwood, Tahith Chong, Angel Gomes og Tuanzebe, mens Fred og Marcos Rojo ligeledes fik nogle minutter i benene.

Trods at være et svækket hold var United stadig store favoritter op til kampen, hvilket til tider var lidt svært at fornemme – i hvert fald, hvis man så på måltavlen.

For godt nok havde hjemmeholdet mest boldbesiddelse og flere afslutninger, hvor både Fred, Rashford og Greenwood i første halvleg kunne have scoret, men det blev alligevel aldrig helt noget i sidste ende.

Efter pausen fortsatte United med at være det dominerende hold og have flest chancer, men målene udeblev fortsat.

Dette måtte Solskjær tage konsekvensen af i det 68. minut, hvor normanden pillede Chong og Gomes ud for mere erfarne Juan Mata og Jesse Lingard.

Om det var det, som gjorde forskellen seks minutter senere er svært at sige, men ikke desto mindre kom The Red Devils omsider på tavlen.

Kampens yngste spiller, 17-årige Mason Greenwood, modtog bolden ved højre side af feltet og en hurtig dribling og afslutning senere lå bolden i netmaskerne, hvilket samtidig var teenagerens debut-mål for United.

Syv minutter senere kunne føringen også være blevet fordoblet. Indskiftede Lingard hamrede bolden på indersiden af stolpen fra omkring 25 meter, mens Diego Dalot på utroligvis høvlede returbolden langt over mål.

Det blev dog aldrig til mere end den ene scoring, hvilket trods alt stadig sender tre point Uniteds vej, selvom præstationen var middelmådig.

I en af de andre grupper spillede Wolves også. Her tabte ulvene hjemme til portugisiske Braga med 1-0.