AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
22:05:2019 08:14
Aakjærs blog: United bør gå hårdt efter Ruben Neves

Torben Aakjær mener, at Manchester United bør hente Wolverhamptons stærke midtbanespiller, Ruben Neves.


Manchester City har Gündogan, Arsenal har Xhaka, og Chelsea har på godt og ondt, Jorginho, mens f.eks. Manchester United i den netop afsluttede katastrofale sæson, har benyttet alle mulige mere eller mindre valide spillere, på den defensive organisator position, i daglig tale benævnt den defensive playmaker.

Med al respekt for Matic, McTominay og Herrera m.fl., så er ingen af dem pasningens mester. De er løbestærke (relativt for så vidt angår Matic), hårdtarbejdende, tacklende og frem for alt boldvindende midtbane folk, som hver især er begrænset i deres omgang med bolden, og bestemt ikke er specielt visionære i deres spil.

Man kan påstå at Liverpool reelt også har en sådan spiller i Fabinho, men selvom han som udgangspunkt er bedre ven med bolden, end trioen fra United, så er han alt andet lige en mere fightende type end Neves, hvorfor der reelt ikke er nogen sammenligning, men vigtigst af alt, så passer Fabinhos kompetencer fint ind i Liverpools filosofi, for det er svært at se at en type som Neves ville kunne få plads og tid til sit spil, på et hold under Klopp.

Manchester United tørster efter succes, og har igennem de senere år forsøgt sig med den ene kæmpe stjerne, efter den anden. Falcao, Di Maria og Ibrahimovic har alle været forbi, ligesom der er brugt ufattelige summer på Pogba og Lukaku, og så skifter klubben jo managere, som visse mennesker skifter underhylere.

Der er simpelthen ingen kontinuitet eller overordnet spilkoncept, og det er åbenlyst for enhver med blot minimum af forstand på "legen med den lille runde", at der mangler ledere på banen.

I det forestående transfervindue rygtes noget nær alle klodens spillere til klubben, men det vigtigste er fremadrettet at købe spillere beregnet præcis til den filosofi, som klubben ønsker at spille efter, uanset om det er med Solskjær, som jeg personligt helst så "hen hvor peberet gror", eller en helt anden.

Ruben Neves, i dag 22 år, og for et par sæsoner købt for knap 18 millioner Euro af Wolverhampton, fra barndomsklubben FC Porto, er i mine øjne en perfekt midtbane organisator, der som udgangspunkt er defensivt minded. Han er ikke en lille fyr med sine 183 cm., og fylder således også fint når der skal erobres bolde, også i hoveds støds dueller. Frem for alt, er han dog blandt de klogeste spillere i Premier League, og han er i øvrigt den eneste, sammen med Watfords Doucoure, som i gennemsnit evnede at lave minimum 50 pasninger pr. kamp, udover spillerne fra top 6 holdene, hvilket illustrerer hans type, som vel er en blanding af Jorginho og Gündogan, uden sammenligning i øvrigt.

Neves, der voksede op i FC Portos ungdomssystem, fik debut helt tilbage i 2015 for A landsholdet, men efter et par kampe, stod han så udenfor et par år, og var således ikke med i EM triumfen 2016. Fra 2018 ser det ud til at han er fast med omkring landsholdet, hvor han spiller på den defensive midtbane, i en trekant med klubkammeraten Moutinho og Carvalho fra Betis. Og det er præcis den rolle jeg udser ham til på et nykonstrueret United hold.

Han vil kunne lukke hullerne foran forsvaret, og kan distribuere bolden videre til f.eks. en Pogba, der fremadrettet kan koncentrere sig om det han nu engang er bedst til, frem for at flagre rundt defensivt, hvor man har set ham udstillet i sidste sæson.

Og da Neves samtidig er en født lederskikkelse, kan holdet få den verbale organisator, man har ledt efter i flere sæsoner, og tillige en organisator, som er relativ hurtig, kan aflevere kort, langt eller selv gå med frem og skyde på kassen. Hans teknik er aldeles fremragende, og han ligner ikke en type der bukker under for pres.

Prisen bliver selvfølgelig ikke i den lave ende, og mange klubber lurer efter sigende på den unge portugiser. På rygtebasis tales om Real Madrid, Manchester City, Arsenal, Juventus og AC Milan, men ikke desto mindre bør og skal United gå all ind på ham. Jeg vil tro han kan erhverves for en sum i omegnen af 70 millioner Euro, og skulle Wolves forlange 10 millioner mere, så bør det ikke skille klubberne.

Vi får se hvad der sker omkring Neves, som jeg, sammen med Zaha fra Crystal Palace, vil vurdere som den mest eftertragtede spiller fra klubberne udenfor top 6, ift. et skifte op ad, så der bliver helt sikkert hård kamp om ham, men som nævnt, håber jeg United her går all in, for man får ikke meget bedre type til de penge, uanset hvor der kigges hen.

 

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED