AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
06:12:2018 19:40
Aakjærs blog: Shaw er synonym med Uniteds penge ødsel

Torben Aakjær er klar med sin seneste blog. Denne gang med fokus på Manchester Uniteds venstre back, Luke Shaw.


Manchester Uniteds klejne venstre back, Luke Shaw blev i en tidlig alder udråbt som en af sin generations helt store spillere, og da han i sommeren 2014 blev solgt for knap €38 millioner, blev han da også klodens dyreste teenager.

Siden hen er han blevet overhalet af 3 spillere (Martial, Junior og Mbappe), men i modsætning til nævnte trio, er Shaw forsvars-spiller, og med al respekt for priserne på spillere i den kategori, er det altså ikke sædvane at klubberne er så rundhåndede som tilfældet er her, hvilket også lønningerne til de bedst lønnede aktører i verdensfodbolden illustrerer.
 
Helt fremme på indtægts siden er Ronaldo, der efter sin kontrakt med Juventus, suger hele €565.000 ned i foret hver uge, dog før skatte far har været der, og heller ikke Messi med sin ugeløn i Barca på €350.000 (vel og mærke efter betalt skat) lider nogen nød, hvilket nok heller ikke er tilfældet for Neymar, der i Paris har forhandlet sig frem til en pæn uge betaling på €537.000, men med al respekt for de i almindelige menneskers øjne, sindsyge beløb, så tror jeg enhver medgiver at såvel Ronaldo, Messi som Neymar, ja for den sags skyld også Mbappe, Pogba og De Bruyne som typer genererer flere penge ned i klubbernes lommer, end en relativ stille type som Shaw gør. 
 
Han har hverken udseendet som Ronaldo eller Pogba, hypen som Mbappe og Neymar, eller evnerne for den sags skyld som De Bruyne eller Agüero m.fl., og derfor må det mildt sagt siges at være chokerende at United i forrige måned har belønnet hans faktisk ret få kampe i klubben, med en ny særdeles lukrativ kontrakt, der løber til sommeren 2023 med option på yderligere 1 år. 
 
Hidtil havde Shaw tjent respektable €80.000 hjem pr. uge, men med den nye kontrakt, hopper han med en ugeløn på €220.000 op over hvad f.eks. spillere som Hazard, Salah og David Silva m.fl. tjener, og kan nu kalde sig den højst lønnede engelske spiller, sammen med Harry Kane. Ja faktisk er det på verdensplan, kun den aldrende Daniel Alves i PSG, der sæsonen ud, er højere lønnet forsvarsspiller end Shaw!
 
Det er selvsagt helt vanvittigt, og viser i al sin uhyrlighed at der sidder nogen på pengekassen i Manchester United, der simpelthen ikke er deres opgave voksen, for med al respekt for en venstre backs evner, om det er Shaw eller ej, så hverken kan eller vil han nogensinde blive ligeså kampafgørende som en angriber der scorer mange mål, eller for den sags skyld en målmand, der redder sit hold gang på gang, som f.eks. hans holdkammerat, De Gea, der lønmæssigt flugter med Shaw.
 
Shaw har siden han kom til United, været besværet af utallige skader, og som minimum er han gået glip af ikke færre end 60-65 kampe alene i Premier League, udelukkende pga. skader, hvilket betyder at han her i gang med sin 5 sæson, blot har spillet 55 ud af 166 mulige kampe, og i disse kampe blot har scoret 1 mål, samt haft næstsidste fod på medspillernes scoringer, 5 gange. Han havde så en enkelt assist i sin Southampton tid, men hvis man kigger på andre engelske backs som Walker, Trippier eller Bertrand, så står de aktuelt noteret for henholdsvis 27, 34 og 17 assist. 
 
Når nu Shaw ikke just er mester oplæggeren, kan man så påstå at han defensivt er stærkere end de øvrige backs i PL? Nej det vil jeg bestemt ikke påstå, og selvom han bestemt er en dygtig spiller, hvis potentiale givetvis er til mere, end hvad han hidtil har vist, så illustrerer hans nye løn, på grusom vis, hvad det er for problemer som United efterhånden har rodet sig ud i. Man køber en helt igennem gennemsnitlig midtbanespiller som Fred i sommers for knap €60 millioner, man betaler skyhøje lønninger til ikke kun Shaw, men også ordinere spillere som Lingaard, Mata og Herrera m.fl., mens man samtidig kæmper med overhovedet at spille med om de sjove pladser i PL, hvor det i indeværende sæson rent faktisk vil være en enorm triumf, såfremt klubben blot slutter på 4 pladsen.
 
For at illustrere klubbens massive pengespild på en ikke specielt prangende spillertrup, der som bekendt ikke har vundet noget  af betydning siden mesterskabet i 12/13, så er United aktuelt den klub i verden, der har de højeste lønninger totalt, med et årligt forbrug på den konto på lige over €320 millioner, med Barcelona tæt på med €316 millioner, og nyrige PSG med €314 millioner, og de seneste 3 sæsoners vindere af klubturneringen, alle klubber drømmer om, Champions League, nemlig Real Madrid, har "blot" et årligt forbrug til lønninger på €270 millioner, hvilket ikke gør Uniteds økonomiske ødsel mindre grotesk.
 
Og ser det ud til at blive mindre i fremtiden, nej næppe, for om ikke så længe, må man forvente at Mourinho smides på porten, og han skal vel have i omegnen af €20 millioner med sig som kompensation, mens man stadig hænger på Sanchez, der aktuelt er PL`s højst lønnede aktør, også selvom han aldrig spiller, og når han gør, præsterer han som en "sæk kartofler". Ydermere er klubben i færd med at forhandle en ny kontrakt på plads med De Gea, der i forvejen er klodens højst lønnede keeper, mens man har lange og dyre kontrakter kørende på førnævnte Lingaard og Fred, samt Rojo, Fellaini, Bailly og Lindelöf, alle spillere der i bedste fald kan betegnes som simple spillere, og mere eller mindre alle spillere der ikke bør være en del af et United mandskab, der for alvor vil med frem hvor det er sjovt. Ydermere må man forvente, og hvis man er United tilhænger håbe, at der senest næste sommer, investeres i flere nye (og dyre) spillere, som næppe sinker gennemsnitslønningerne i klubben.
 
Så selvom pengene stadig vælter ind i klubkassen, og selvom United stadig er verdens rigeste klub, så måtte klubbens bestyrelse konstatere at omsætningen i indeværende år, blot bliver den fjerde største med forventet €505 millioner, hvilket er mindre end hvad f.eks. Real Madrid, Barcelona og Bayern München omsætter for, og klubber som Manchester City, PSG og Arsenal kommer tættere og tættere på. For at illustrere Uniteds fald i omsætning, så lå de med €750 millioner i 2017, næsten €200 millioner over nummer to på den konto, Barcelona og Real Madrid, der sluttede på samme resultat.
 
Det er et absurd stort fald i omsætning på omkring €250 millioner, og selvom man med Chevrolets (fra General Motors) logo på trøjerne, og Adidas som trøjemærke, ikke just kommer til at lide nød i den nærmeste fremtid, så går tingene ufatteligt hurtigt i den branche, og man kan sagtens forestille sig at såvel Chevrolets, som Adidas interesse i fortsat samarbejde, i bedste fald kølnes, måske i værste fald, helt forsvinder, og så skal der forhandles på ny, hvilket sjældent er optimalt når man ikke kan prale over hverken titler eller klodens bedste fodboldspillere på holdet, noget som både fans, mens så sandelig også sponsorerer selvsagt nyder at beskue.
 
Så Uniteds problemer er bestemt ikke kun på den sportslige front, det kan sagtens på sigt gå alvorligt ned af bakke, også på andre fronter, så klubbens største problem her og nu, er bestemt ikke kun om Mourinho smides på porten eller ej, det er langt mere komplekst. 

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED