AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:10:2018 17:50
Aakjærs blog: Se at komme væk, Hazard

Torben Aakjær er klar med sin seneste blog. Denne gang med fokus på Premier League mest formstærke spillere, Eden Hazard.


Premier Leagues aktuelt mest formstærke spiller er helt sikkert Eden Hazard, hvilket selv hardcore modstandere af hans klub, Chelsea, må være enige om, og selvom den finurlige belgier, i mange år har tilhørt de absolut bedste spillere i PL, har han aldrig for alvor slået igennem på den helt store internationale scene, en scene som i de seneste 10 år, har været top styret af især Ronaldo og Messi, og hvor spillere som Iniesta, Xavi, Neymar m.fl., har været henvist til i bedste fald sekundære pladser, når den årlige uddeling af Ballon dÒr finder sted.

Heller ikke i denne sæson forventes det at Hazard møver sig ind i top 3, til trods for at han i manges øjne var blandt de to bedste spillere til VM, i skarp konkurrence med Modric, men så længe Ronaldo og Messi eksisterer, virker det ikke som om det er muligt for andre spillere at mænge sig ind i den absolutte top strid, heller ikke selvom Modric for nylig blev hædret på flotteste vis, men de færreste tror vel på alvor på at kroaten formår at gå helt til tops, og derved bryde 10 års monopol.
 
Det ville ellers være forfriskende om det skete, og er i givet fald Modrics sidste chance, i det han næste år er 34 år, og ganske givet for gammel til igen at dominere fodbolden, som han har formået her i 2018, hvor han var med til at føre Real Madrid til tops for tredje sæson i træk i CL, og var uendeligt tæt på at gå hele vejen med Kroatien til VM i Rusland. 
 
Men en ting er Modric, for hvad skal Hazard dog gøre for at nå det mål, som hovedparten af topspillerne stræber efter, og som på det individuelle plan er det ypperste man kan opnå i fodboldens verden! Hazard er aktuelt 27 år, og i gang med sin 7ènde sæson i Chelsea, hvor han efter min vurdering har vundet alt for lidt, og reelt kun har to store titler på sit CV, nemlig PL mesterskaberne i henholdsvis 14/15 og 16/17 + herudover lidt pokal, og EL halløj, men slet ikke noget der for alvor giver de nødvendige "point" i den store sammenhæng, hvor han er oppe i mod giganter der enten vinder CL eller VM trofæer, illustreret ved førnævnte duo Ronaldo og Messi, men også spillere som Neymar, Kroos, Griezmann, og senest den purunge Mbappe, der af mange spås som den fremtidige stjerne på den store fodboldhimmel.
 
Hazard har, siden han var teenager, været en lysende stjerne i fodbold Europa, hvor han med LOSC i Frankrig, udover at vinde mesterskabet, blev kåret til bedste unge spiller et par gange, inden han sluttede af med at være den bedste totalt i Ligue One, hvorefter slagsmålet om hans signatur gik i gang. Det blev dengang nyrige Chelsea, der noget overraskende sikrede sig hans underskrift, og aktuelt har han en kontrakt der udløber i sommeren 2020, hvor han så vil være 29 år. Chelsea som klub, har aldrig haft en spiller øverst på Ballon dÒr podiet, og ift. klubber som bejler til belgierens gunst, er den foreløbig enlige CL titel for snart mange år siden, ikke noget der vejer specielt meget i den store sammenhæng. Tilmed må Chelsea i indeværende sæson henslæbe tilværelsen i den lidet attraktive EL, en turnering som på ingen måde retfærdiggør Hazards topniveau, og derfor er det selvsagt nærliggende at kæde ham sammen med først og fremmest Real Madrid, men også rivalerne fra Barcelona, kunne være et fint bud. 
 
I Real Madrid vil han blive det stjerne navn, som klubbens forvænte tilskuere skriger efter, og måske en passende afløser for Ronaldo, mens han spillemæssigt måske vil passe endnu bedre ind i Barca filosofien, og her potentielt kan blive spilleren der løfter den ulideligt tunge arv efter en aldrende Messi.
 
Jeg har i alle årene anset Hazard for at være perfekt til La Liga, hvor der alt andet lige, er betragteligt mindre fysik og tempo, og langt mere teknisk betonet spil, end i PL, hvor Hazard, imponerende nok, har holdt et snit på over 30 PL kampe pr. sæson, men simpelthen ikke har været dominerende nok over længere perioder, og i forhold til hvad spillere på hans niveau præsterer i Spanien, langt fra scorer nok mål. Det højeste antal mål Hazard har scoret i en sæson er indtil videre 16 mål i 16/17 sæsonen, og i det hele taget scorer selv de bedste spillere i PL, mindre end i La Liga, illustreret ved at kun Salah og Suarez har brudt 30 måls barrieren i de seneste 10 sæsoners PL, hvorimod topscoren i La Liga alle 10 sæsoner har rundet 30 mål, og om man bryder sig om det eller ej, så vurderes offensivspillere især på hvor mange mål de scorer, og uagtet at han er aktuel topscorer i PL med foreløbig 7 scoringer i 8 kampe, er hans snit med totalt 76 mål i 216 kampe, beskedne 0,35, et tal der unægteligt blegner når man kigger på sammenlignelige (offensive spillere) i La Liga. Spillere som Griezmann, Suarez, Bale og Neymar, har et snit på henholdsvis 0,54, 0,82, 0,55 og 0,55 i deres kampe for de 3 store klubber. Og selv i denne sammenhæng relativt simple spillere som Aspas fra Celta Vigo eller Aduriz fra Bilbao, overgår Hazard med snit på henholdsvis 0,56 og 0,47, og nogle, især Liverpool fans, husker givetvis Aspas præstationer fra sin korte tid i klubben, hvor han i 14 PL kampe overhovedet ikke formåede at score et eneste mål, men efter han er kommet retur til Liga, og det endda for en af rækkens mindre klubber, må man sige han ved hvor målet står.
 
Hazard der nu er 27 år, var som bekendt anfører for "De røde djævle" i sommerens VM, hvor han og Belgien, med 3`de pladsen, sikrede sig den bedste placering  nogensinde for det lille europæiske land i VM sammenhæng, og selvom han er ud af en særdeles gylden generation sammen med bl.a. De Bruyne, Lukaku og Witsel m.fl., er det tvivlsomt om Belgien evner at nå helt til tops til enten EM eller VM, og mange husker givetvis Hazards relativt tydelige bejlen til Real Madrid op til sæsonen, hvor han sammen med landsmanden Courtois, nærmest åbenlyst meddelte at deres tid var slut i Chelsea. 
 
Det lykkedes for den høje keeper at komme til den spanske kongeklub, hvorimod Hazard ikke kom nogen vegne, og ikke så få frygtede for hans mentale tilstand, da han efter ferien returnerede til London, og påbegyndte træningen under den nye træner Sarri. Men Hazard har gjort alle tvivlere til skamme, og er som tidligere nævnt i forrygende form indtil videre, og derfor begynder rygterne omkring et vinter skifte selvsagt at rumle i korridorerne, også hos Chelsea, der såfremt f.eks. Real Madrid skulle komme på banen, helt sikkert ikke vil give sig uden kamp.
 
Real Madrid, der i mange sæsoner har været kendt for at købe minimum een` superstjerne op til hver sæson, har i sommerens transfervindue blot investeret i yngre folk, og så før omtalte Courtois, men rygter om Lewandowski, Mbappe, Neymar og altså Hazard, blev aldrig til noget, og derfor er klubbens kræsne publikum selvsagt utilfredse, ikke mindst efter at man skilte sig af med stjernen over dem alle, Ronaldo, og selvom man kan se tilbage på absurde 3 CL titler i træk.
 
Real Madrid, der ligesom Chelsea, har skiftet træner, råder stadig over det på papiret formentlig stærkeste klubhold i denne verden, med navne som Kroos, Marcelo, Modric, Varane, Ramos, Carvajal, Courtois og Bale m.fl., men mange af spillerne har været der i lang tid, og flere har rundet de 30 år, og man kan risikere at de efterhånden er mætte af titler, hvilket ingen vel kan fortænke dem i, når man ser på klubbens uhørte dominans i Europæisk klubfodbold de senere år. En blot 25 årig spiller som Varane, der aktuelt vurderes som klodens stærkeste forsvarsspiller, er stadig kun 25 år, men har allerede vundet 4 x CL, 2 La Liga, 3 x klub VM samt nogle mindre pokaler, og i sommers kronede han som bekendt det hele med VM titlen. Og han er langt fra den, som har vundet mest af de nuværende spillere, men er blot et eksempel på den uhørte pokalsamling man som spiller i Real Madrid, potentielt har chance for at vinde, hvilket naturligvis er noget som alverdens spillere holder øje med, herunder også Hazard, der næppe holder sig søvnløs pga. EL turneringen, og med al respekt for Chelseas fine start i PL, næppe kommer til at vinde endnu et mesterskab, og da han repræsenterer en nation der ikke ligefrem vinder EM og VM titler, er det svært at se, hvilket større pokaler han fremadrettet skal kunne sikre sig.
 
Uanset hvordan man vender og drejer det, så må man indse at en topspiller typisk har 12-15 års karriere, hvor det, udover at tjene en hulens masse penge, naturligvis drejer sig om at vinde titler, så man efter karrieren kan nyde samlingen ovenpå kaminen. Bevares enkelte spillere, ikke mindst førhen, prioriterer klubfølelse over alt andet, med Hazard er altså ikke "født" ind i Chelsea, og da både penge og titelchancer er betragteligt større i Real Madrid, vil jeg tro det bliver den kommende destination for ham.
 
Som PL fan vil jeg naturligvis begræde hans afgang, for uagtet et højt niveau generelt i ligaen, er der sandt for dyden ikke voldsomt mange virkelige verdensstjerner, og de der er der, kan man vel tælle på een` hånd, men for Hazards egen skyld, ikke mindst når man ser på hans alder (han runder 28 år i januar), så er det altså nu han skal af sted, og ikke først i sommeren 2020.
 
For Real Madrid, vil han i den grad kunne blive en forstærkning. Man står i den situation at topspillere som Cavani og Lewandowski enten er blevet for gamle, eller som Kane, Mbappe og Neymar og Griezmann ikke er mulige at købe, eller at det simpelthen ikke er et stort nok navn til at behage masserne, og derfor kan man snildt forestille sig at Hazards pris overgår hvad der hidtil er set på den front, og lønmæssigt vil jeg tro han får smidt minimum 100.000 pund oveni i sin nuværende ugeløn på 200.000 pund, ved et skifte, hvilket naturligvis også er et fint argument.
 
Så derfor Hazard, se at få pakket "sydfrugterne", gør plads på bankkontoen, og skift den engelske hovedstad ud med den spanske ditto. Held og lykke, du får brug for det!
 

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED