AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:08:2019 11:25
Aakjærs blog: Premier Leagues top 6 i denne sæson

Engelsk fodbold "strøg hele puljen" sidste sæson ude i Europa, og selvom især den notoriske spanske toptrio i den grad har rustet op, må man forvente at de bedste engelske hold igen kan være med langt henne i de europæiske turneringer.


I modsætning til de absolutte verdensklasse navne som er hentet til La Liga og Serie A, har klubberne i Premier League hentet mere beskedne navne, hvoraf Pepe, Ndombele, Cancelo og Pulisic måske er de mest interessante navne, men med al respekt for kvartetten eller andre for den sags skyld, så er det altså ikke spillere på niveau med De Jong, De Light, Felix, Griezmann eller Hazard, som tilskuerne får glæde af i La Liga og Serie A. Men det kan de måske udvikle sig til, hvilket kun fremtiden kan vise os.

Kigger man nedover de bedste hold i PL, bør der ikke herske tvivl om at top 6 endnu engang, bliver et anliggende mellem de sædvanlige hold, også selvom især Everton, men også Wolves, har rustet fint op, men jeg tror simpelthen ikke at de over en lang sæson for alvor kan true de 6 store klubber, hvor Manchester City som forsvarende mester, igen må påberåbe sig favorit værdigheden.

Jeg vil herunder gennemgå top 6 klubberne relativt detaljeret, og naturligvis starter jeg med mesterholdet, som kun for alvor har brugt en større portion penge på Rodri, der er kommet til fra Atletico Madrid, og som klart skal ind og tage over for den 34 årige Fernandinho, der i flere år har været en stærk støtte på den defensive midtbane. Ellers har Pep købt den spændende højre back, Cancelo, der de senere år har optrådt for store klubber som Valencia, Inter og Juventus, og som ventes at kæmpe en brav kamp med Walker, som indimellem mister "hovedet" i afgørende situationer, men ellers har været en stærk spiller for mesterholdet, siden han kom fra Tottenham.

Også et par mere ukendte spillere i venstre backen Angelino, og den unge højre back Pedro Porro, er tilføjet truppen, men det er nok sparsomt hvad vi får at se til dem.

City har omvendt sagt farvel til bl.a. venstre back reserven Delph, den mangeårige kaptajn Kompany, samt Danilo, som aldrig for alvor fandt fodfæste i klubben, og  forhold til sidste sæson, ligner det status quo på 8-9 pladser, med kun Rodri og Cancelo som mulige nye navne i start formationen, som jeg tipper ser således ud i stærkeste opstilling (4-1-2-3):

Ederson - Cancelo/Walker, Stones, Laporte, Mendy - Rodri/Fernandinho - De Bruyne, D Silva - B Silva, Agüero, Sterling.

Bænken: Bravo, Walker/Cancelo, Otamendi, Fernandingo/Rodri, Gündogan, Sane og Jesus.

Yderligere: Carson, Mangala, Angelino, Porro, Garcia, Foden og Mahrez.

Truppens "Hylde 1 spillere" (7): Ederson, Laporte, De Bruyne, D Silva, B Silva, Agüero og Sterling.

Dødvægt (1): Mangala.

Det helt store spørgsmålstegn er om Sane smutter til Bayern München i indeværende vindue, for selvom han ikke altid har været i "kridthuset" hos Pep, er hans kvaliteter, når han er bedst, ikke til debat, for så er han ren verdensklasse.

De forsvarende Champions League vindere, og nr. 2 i seneste sæsons PL, var som bekendt Liverpool, og man kan bestemt ikke beskylde Klopp for at have ødslet de mange millioner, som klubben sikrede sig ude i Europa i sidste sæson, for reelt er der kun hentet nogle yngre folk ind, heriblandt den centrale forsvarsspiller, Sepp van den Berg på 17 år, og den endnu yngre kantspiller, Harvey Elliott på kun 16 år. Ingen af dem forventes dog at få den store rolle i denne sæson, hvilket så til gengæld den 32 årige keeper, Adrian, der er kommet til fra West Ham, kommer til, i hvert fald her i starten af sæson, i det Alisson blev skadet i åbnings-kampen og kan være ude i op til 2 måneder.

Der er ingen tvivl om at dette vil være et større handicap for holdet, i det Alisson muligvis er ligaens bedste keeper, men når man har klodens stærkeste centrale forsvarsspiller foran sig, i skikkelse af kæmpen van Dijk, bliver det måske ikke så slemt endda.

Ikke overraskende kommer Klopps ideal opstilling til at ligne sidste sæsons til forveksling, hvor kun Gomes forventes at overtage fra Matip i forsvaret, og således vil jeg tro den stærkeste opstilling (4-3-3) kunne se således ud:

Alisson - Alexander-Arnold, Gomes/Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane.

Bænken: Adrian, Matip/Gomez, Keita, Oxlaide-Chamberlain, Milner, Shaqiri og Origi.

Yderligere: Kelleher, Lovren, van den Berg, Lallana, Brewster, Elliott, Kent og Jones.

Truppens "Hylde 1 spillere" (5): Alisson, Van Dijk, Robertson, Salah og Mane.

Dødvægt (1): Lovren.

Selvom bredden langt fra er skræmmende, hvor holdet især er sårbar på back pladserne i tilfælde af skader, så var holdet i store dele af sidste sæson så forrygende og stærke, at jeg bestemt forventer at de vil være med helt fremme også i denne sæson, hvor jeg tipper dem som 2èr på ny.

Chelsea sluttede som 3èr i sidste sæson, samt snuppede Euro League, hvilket i begge tilfælde må siges at være et mesterstykke af den ofte udskældte træner Sarri, der nu er smuttet til Juventus.  Ny manager er klubbens mangeårige spiller, Frank Lampard, der ikke har meget rutine i gamet på den post. Men der er ingen tvivl om at der står enorm respekt omkring hans person på Stamford Bridge, og han vil helt sikkert få "lang snor" uanset hvordan holdet klarer sig.

Pga. transfer karantæne, er det småt med nyheder i Chelseas trup, som især har sagt farvel til deres mega stjerne, Eden Hazard, der langt om længe kom til Real Madrid, hvilket man har tippet på i nu flere sæsoner. Også Luiz, der i sidste sæson var Sarris måske vigtigste forsvarsspiller, er overraskende væk, da han på falderebet af transfervinduet, smuttede til Arsenal, og da man samtidig har sagt farvel til lejesvenden Higuain, midtbane backuppen Drinkwater, og den tidligere forsvarskæmpe Cahill + at super talentet Odoi er skadet i de første måneder af sæsonen, så ser arbejdsbetingelserne godt nok svære ud for den gamle landsholdskæmpe, Lampard, der dog kan trøste sig med at et hav af tidligere udlejede spillere, er returneret til klubben, men det er dog tvivlsomt hvor mange af disse, som overhovedet kommer i nærheden af spilletid.

Mit bud på stærkeste opstilling vil være denne i en 4-3-3 opstilling:

Kepa - Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, Emerson/Alonso - Kante, Jorginho, Kovacic - Pulisic, Giroud/Abraham, Odoi.

Bænken: Caballero, Alonso/Emerson, AC, Bakayoko, Barkley, Willian og Pedro.

Yderligere: Blackmann, Omeruo, Hector, Baba, Zappacosta, Lofthus-Cheek, Kenedy, Mount og Batshuayi.

Truppens "Hylde 1 spillere" (1): Kante.

Dødvægt (1): Kenedy.

Jeg forventer at Chelsea får en svær sæson, og mit bud er at de slutter på 6 pladsen, også selvom Lampard i spillere som Azpilicueta, Kante og Jorginho har virkelig dygtige spillere, men det centrale forsvar og offensiven, uanset hvordan "kortene blandes", er simpelthen ikke stærk nok, slet ikke ift. de øvrige 5 hold de primært skal dyste i mod.

Tottenham sluttede som nr. 4, og i modsætning til sidste sæson, har man i den grad købt dyrt ind til denne, hvor Ndombele, Lo Celso og Sessegnon alle er spillere, som forventes at starte ind, eller som minimum vil være tæt på startformationen. Omvendt har man mistet Trippier, Janssen og Llorente, men med al respekt for denne trio, er det næppe noget der påvirker holdets generelle styrke.

Overraskende nok er Rose og Alderweireld stadig i klubben, trods begges udtrykte ønske om at komme væk, og også Eriksen kan stadig kalde sig Tottenham spiller, selvom også han har talt om nye  udfordringer, hvilket man næppe kan fortænke ham i, i det Tottenham næppe er stærke nok til blot at kunne nærme sig sidste sæsons finale plads i CL, og i PL kommer de heller ikke i nærheden af top 2, men jeg tror dog de kan hoppe en plads op, og dermed slutte som nr. 3, i det bredden faktisk ser stærk ud nu, i modsætning til tidligere.

Mit bud på idealopstillingen (4-2-3-1) kommer til at se således ud:

Lloris - Walker-Peters/Aurier, Alderweireld/Sanchez, Vertonghen, Rose - Winks/Lo Celso, Ndombele - Moura, Eriksen/Alli, Son - Kane.

Bænken: Gazzaniga - Aurier/Walker-Peters, Sanchez/Alderweireld, Dier, Lo Celso/Winks, Sissoko og Alli/Eriksen.

Yderligere: Lamela, Foyth, Davies, Wanyama, Skipp, Sessegnon, Lamela og N`Koudou.

Truppens "hylde 1 spillere" (1): Kane.

Dødvægt (1): N`Koudou.

Ingen tvivl om at navnene herover under "yderligere", er stærkere end alle de øvrige holds, så bredden er i den grad kommet på plads i Tottenham må man konstatere, men problemet er at topniveauet ofte er alt for svingende, og det er ligesom der hviler en forbandelse over den klub, som simpelthen bare ikke kan vinde noget som helst.

Så er vi nået frem til sidste sæsons 5èr, Tottenhams bysbørn fra Arsenal, der også har været meget aktive på transfermarkedet, hvor de har hentet Pepe fra OSC Lille, Tierney fra Celtic, Luiz fra Chelsea og Ceballos, der er kommet til på en leje aftale fra Real Madrid, hvor man åbenbart stadig tror på midtbanemanden, der længe har stået i skyggen af stjerner som Modric og Kroos, men om hos Arsenal er udset til en nøglerolle på den centrale midtbane, hvor Emery længe har "skreget" på kreativitet. Det har han nu fået i den spanske spiller, og med stor stærke Pepe på kant, den spændende Tierney på venstre backen, samt det overraskende skifte af Luiz fra Chelsea til Arsenal, går der som minimum 4 nye spillere ind i den startopstilling, som jeg kunne forestille mig så således ud i et 4-2-3-1 system:

Leno - Bellerin, Sokratis, Luiz, Tierney - Xhaka, Torreira - Pepe, Ceballos, Aubameyang - Lacazette.

Bænken: Martinez, Mustafi, Kolasinac, Guendouzi, Mkhitaryan, Özil og Maitland-Niles.

Yderligere: Macey, Chambers, Holding, Mavropanos, Monreal, Elneny, Willock, Martinelli og Nelson.

Truppens "Hylde 1 spillere" (1): Aubameyang.

Dødvægt (2): Chambers og Monreal.

Det ser ikke skræmmende ud, og det er det bestemt heller ikke, heller ikke selvom de 4 nye spillere er klare forstærkninger.

Selve startopstillingen ser for så vidt ok ud, omend forsvaret ikke ligefrem ser sindsygt stærkt ud, men midtbanen ser god ud, og helt fremme kan den hurtige trio næsten ikke undgå at banke en hel del kasser ind. Problemet opstår ved selv få skader, for bredden er nærmest ikke eksisterende, og der er alt for mange mentalt ustabile spillere i truppen, herunder ikke mindst Mustafi, Sokratis, Mkhitaryan og Özil m.fl.

Som "rosinen i pølseenden" kommer vi til Manchester United, som har købt lidt men dog fint ind i den britiske trio Maguire, Wan-Bissaka og James, hvoraf de to første stryger direkte ind i start 11èren.

Fans af klubben havde givetvis håbet på (meget) mere, ovenpå sidste sæsons generelt forfærdelige indsats, men til trods for nærmest utallige rygter, ikke mindst omkring Fernandes og Milinkovic-Savic, så var Solskjær (Woodward) nøjsom, og da man overraskende beholdt holdets absolutte stjerne, Pogba, ser det ikke så slemt ud endda, selvom offensiven godt nok ikke er skræmmende, og nærmest ingen bredde har, efter afgangen af Lukaku, og såfremt Sanchez fortsætter sin deroute.

Et bud på stærkeste hold i 4-3-2-1 systemet, kunne se således ud:

De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw - Matic, McTominay, Pogba - Lingard, Rashford, Martial/James.

Bænken: Romero, Young, Smalling, Dalot, Fred, Mata og Greenwood.

Yderligere: J Pereira, A Pereira, Gomes, Chong, Garner, Bailly, Jones, Rojo, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Sanchez, Darmian og Fosu-Mensah.

Truppens "hylde 1 spillere" (2): De Gea og Pogba.

Dødvægt (6): Bailly, Rojo, Jones, Borthwick-Jackson, Sanchez og Darmian.

6 måske 7 britiske spillere i startopstillingen, og en trup med hele 12 spillere af egen avl, er ganske enkelt imponerende, men når det så er sagt, så er det ikke overvældende imponerende, det mandskab som Solskjær stiller med, heller ikke selvom både Maguire og Wan-Bissaka bestemt er forstærkninger i et vakkelvorent forsvar, som i alt for mange sæsoner har nydt (al for) stor glæde af De Geas mirakler, og da han i sidste sæson pludselig valgte at bruge sæbe på handskerne, så man hvor skidt det så til.

Af uransagelige årsager har truppen stadig alt for meget dødvægt, illustreret ved rent ud sagt ubrugelige spillere som Rojo, Darmian, Sanchez (hvis han fortsætter som han slap), Borthwick-Jackson og Jones. Ja A Pereira og Bailly er jeg personligt bestemt heller ikke begejstret for, og det håber jeg da bestemt heller ikke Solskjær er, såfremt United skal forbedre sidste sæsons fortrædeligheder.

Jeg tiltror holdet en 4 plads, dog mere pga. Arsenal og Chelseas mangler, end pga. Uniteds egentlige styrke, og så har jeg trods alt tiltro til at De Gea får tørret sæben væk, Pogba genfinder spilleglæden, og at Maguire bliver den forsvarsklippe som man har savnet  siden Ferdinand.

Således kom jeg igennem alle 6 formodede topklubber, hvor top striden ud fra mine tip, ender således:

1. Manchester City

2. Liverpool

3. Tottenham

4. Manchester United

5. Arsenal

6. Chelsea

Til slut en lille sjov "øvelse", som bestemt ikke skal tages for mere end hvad det er, nemlig for sjov. Jeg har opstillet 11 positioner, og ud fra systemet 4-3-3, har jeg placeret hvert holds spillere i styrke inddelt rækkefølge fra 1-6. Bemærk at jeg naturligvis godt er klar over at ikke alle spillere placeres præcis på den position, som reelt er vedkommendes primære, men jeg har forsøgt så godt det var muligt, og helt skævt er det bestemt ikke, selvom rangeringen selvsagt er 100% subjektiv for mit vedkommende.

Målmænd:

1. Alisson

2. De Gea

3. Ederson

4. Leno

5. Kepa

6. Lloris

Højre back:
1. Cancelo

2. Alexander-Arnold

3. Wan-Bissaka

4. Azpilizueta

5. Bellerin

6. Walker-Peters

Venstre back:
1. Robertson

2. Shaw

3. Tierney

4. Mendy

5. Rose

6. Emerson

Central forsvar (højre):

1. Maguire

2. Stones

3. Gomez

4. Alderweireld

5. Zouma

6. Sokratis

Central forsvar (venstre):
1. Van Dijk

2. Laporte

3. Vertonghen

4. Lindelöf

5. Luiz

6. Rüdiger

Defensiv midtbane:

1. Kante

2. Rodri

3. Fabinho

4. Xhaka

5. Matic

6. Winks

Central midtbane:
1. De Bruyne

2. Pogba

3. Ndombele

4. Jorginho

5. Torreira

6. Henderson

Central midtbane:

1. D. Silva

2. Wijnaldum

3. Ceballos

4. Eriksen

5. Kovacic

6. McTominay

Højre wing:
1. Salah

2. B. Silva

3. Pepe

4. Pulisic

5. Moura

6. Lingard

Venstre wing:
1. Sterling

2. Mane

3. Aubameyang

4. Martial

5. Son

6. Odoi

Angriber:

1. Agüero

2. Kane

3. Rashford

4. Firmino

5. Lacazette

6. Giroud

Tæller man ovenstående sammen, hvor det selvsagt gælder om at have en så lav score som overhovedet muligt, kommer regnestykket til at se således ud:

1. Manchester City 20 point

2. Liverpool 26 point

3. Manchester United 38 point

4. Arsenal 46 point

5. Tottenham 49 point

6. Chelsea 52 point

Nøgternt vurderet burde det jo minde ikke så lidt om mit bud på slutstillingen, og det gør det jo også (næsten). Det illustrerer i hvert fald det store forspring niveaumæssigt City og til dels Liverpool, har ift. de øvrige hold, men det kan ingen vel være overrasket over.

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED