AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
01:01:2020 12:00
Aakjærs blog: Nu skal der bruges penge i Chelsea

Torben Aakjær ser nærmere på, hvad Frank Lampard burde gøre, når han igen kan købe spillere.


Man studser godt nok noget, når man på TV hører Morten Wieghorst, og blandt klummerne her på PLBOLD, hører og læser, at Chelsea så vidt muligt skal beholde hvad de har, og kun i minimal grad gå ud og købe nye topspillere, nu hvor deres transfer forbud er halveret.

Jeg forestiller mig at disse udsagn er udtalt, i et misforstået romantisk billede af, at de unge spillere, som klubben på flotteste vis har smidt i aktion, for de flestes vedkommende mere af nød, fremadrettet nok skal udvikle sig til absolutte topspillere.

Men det er desværre ikke sådan tingene nødvendigvis forholder sig, og må jeg minde om at Chelsea i den grad er en klub, som i sin relativ korte opblusningsperiode, hvorunder de fortjent og fremragende, bl.a. har været i to CL finaler, hvoraf de vandt den ene, samt vundet hele 5 mesterskaber, i den grad har været en købe klub, i øvrigt ganske som de øvrige klubber der igennem årene har vundet større pokaler.

Sådan er vilkårene for alle store klubber, hvis de vil spille med om de primære titler, og naturligvis er Chelsea en klub der i den grad ønsker det, for selvom klubben bryster sig af deres akademi, og selvom de har vundet virkelig mange ungdoms turneringer, herunder ikke mindst en hel del FA Youth Cups, siden Abramovich tog over, ja så er senior titlerne altså ikke vundet med "mælketænder", men derimod med "proven players" købt for store summer.

Hvad havde Chelsea mon vundet de seneste 15 år uden navne som Drogba, Cech, Lampard, Cole eller Essien m.fl. - jeg tror det er let at sige - absolut ingenting, for de eneste primære spillere der overhovedet er kommet op fra ungdom til senior afdelingen i min levetid i den klub, er Ray Wilkins, Graeme Le Saux og senest John Terry. De to førstnævnte fik betydeligt større karrierer udenfor London, mens Terry som bekendt blev et ikon i klubben.

Det er ikke fordi jeg tror Chelseas dyrt betalte ungdoms afdeling er værre end konkurrenternes, nærmest tværtimod, for de spillere man i indeværende sæson har set profilere sig, har helt sikkert imponeret de fleste, herunder mig. Her tænker jeg selvsagt først og fremmest Odoi, Mount og James, men også de ældre Abraham og Tomori, som alle 5 bør tildeles en chance for at fortsætte deres udvikling på højeste plan, nemlig qua 1 holdet.

Men så er der bestemt heller ikke plads til flere, i hvert fald ikke hvis Chelsea vil op og "spise kirsebær" med Liverpool og/eller Manchester City, som de helt sikkert ønsker, for Chelsea er simpelthen ikke konstrueret til at være en klub ala` Tottenham, og efterhånden også Arsenal, dvs. en klub som "bare" er med i top 6 næsten hvert år, men som absolut intet vinder af betydning.

Derfor skal Lampard og CO naturligvis bruge løs af de penge, som nu kommer til rådighed, og i min verden skal der som minimum købes 5-7 profiler.

Mesterskabet er formentlig ude af sigte allerede nu, mens Champions League nok er en lovlig ambitiøs målsætning allerede i denne sæson, hvor de som bekendt møder Bayern München i februar/marts.

Men Lampard skal naturligvis kigge fremad, og bygge på det hold, han har nu, og til at starte med kan han skaffe sig af med en håndfuld reelt ubrugelige spillere, anført af den uhyre løntunge verdensmester, 33 årige Oliver Giroud, der vel trænger til at komme ud og arbejde for føden, måske hjemme i Frankrig. Han skal ud hurtigst muligt, da han udover at være i top 5 rent lønmæssigt i klubben, er ubrugelig i Lampards system og planer.

Ind bør hentes en virkelig stærk central forsvarsspiller, som skal være stamspilleren, suppleret af Zouma, Tomori eller Rüdiger, i hvert fald til sommer, hvor man så kan købe yderligere en topspiller, såfremt nævnte trio ikke formår at leve op til tilliden.

Mit forslag vil være Napoli kæmpen Koulibaly, der i sommers blev rygtet til primært Manchester United, men er Chelsea hurtige, er Stamford Bridge her og nu, en betydelig mere attraktiv adresse end Old Trafford + at han for alt i verden ikke skal hentes af en primær konkurrent. Hvis ikke det afrikanske muskelbundt, så måske Jose Gimenez fra Atletico Madrid eller Milan Skriniar fra Inter. Alle 3 spillere er dyre, men Chelsea har beliggenhed, penge og ambitioner, så naturligvis kan de byde ind.

Så skal der hentes en venstre back, for hverken Alonso eller Emerson bør have den store fremtid på den plads, i Chelsea. Bevares Emerson er da nok en fin back up, men må ikke være første valg, såfremt Chelsea skal fremad, og Alonso er jo ikke venstre back, men mere en flagrende venstre kant, som vel egentlig heller ikke er god nok, selvom han var fast på seneste mesterhold. Men det var Moses jo også!

David Alaba fra Bayern München kunne være et hot emne. Han har været I Bayern i mange år, og kunne måske trænge til forandring, så hvorfor ikke prøve, selvom han naturligvis ikke bliver billig. Chilwell fra Leicester er bestemt også en mulighed, og han kunne nok lokkes, for med al respekt for Leicesters små opture, så  ved han nok inderst inde at miraklet for nogle år siden, aldrig gentager sig igen.

Så skal der hentes minimum én midtbane, for selvom Kante er en absolut verdensklasse spiller, og Jorginho en af ligaens mest pasningssikre spillere, så er hverken Barkley eller Kovacic stærke nok til at være primære valg. De er i bedste fald back ups, og i så fald fine nok at beholde, og Mount er stadig lige ung nok, til allerede nu at være en vigtig spiller, men fortsætter den 20 årige landsholdsspiller sin fine udvikling, er han 100% sikkert værd at bygge holdet op omkring.

Et emne kunne være Marco Verratti fra PSG, eller Milinkovic-Savic fra Lazio. Også Declan Rice fra West Ham er interessant, og har jo fortid i klubben, hvorfor han tæller som egen avl, og i øvrigt er gode venner med Mount.

Helt fremme kunne man se på Richarlison fra Everton eller den betydeligt dyrere løsning, Martinez fra Inter FC. Aktuelt har man Abraham, hvilket er fint nok, men jeg kan være i tvivl om han kan føre Chelsea helt op i toppen igen, og om ikke andet, så kan man ikke nøjes med een` stærk angriber. Jadon Sancho har også været nævnt flere gange, og selvom man har Willian på højre kanten, så runder brasseren 32 år i det nye år, og det er som bekendt bestemt ikke altid at han er i så fin form som nu, så bliver det en reel mulighed, så bør man helt klart slå til.

Med ovenstående spillere in mente` og velvidende, at alle sammen ikke hentes i førstkommende vindue, men så lad os sige senest til sommer, så kunne Chelsea stille op således fra sæsonen 20/21 - (4-2-3-1):

Kepa - Azpilicueta, Koulibaly, Gimenez, Chilwell - Kante, Verratti , Mount - Sancho, Odoi - Richarlison

Bænken: 
Cummings, James, Emerson, Tomori, Jorginho, Pulisic, Abraham

Truppen i øvrigt:
 Barkley, Rüdiger, Cheek, Willian, Kovacic, Alonso + oprykkede egen avlede spillere

Ovenstående betyder køb og salg således:Køb: Koulibaly, Gimenez, Chilwell, Verrati, Sancho og Richarlison.
Salg: Pedro (kontraktudløb), Batshuayi, AC, Van Ginkel (kontraktudløb), Giroud (kontraktudløb) og Caballero (kontraktudløb).

Jeg ville bestemt også overveje at sælge Alonso, Willian (ikke forlænge udover 06/20), og muligvis Rüdiger, og omvendt købe Declan Rice til bænken.

Jeg har valgt 4-2-3-1, da det indtil videre ser ud til at netop det system er Lampards favorit. Ud af de foreløbige 19 kampe, har holdet stillet op således i 7 kampe, hvoraf 4 er vundet, og 3 tabt. Ellers har Lampard benyttet systemerne 4-1-4-1 (3 gange), 4-3-3 i en offensiv udgave (5 gange), 3-4-2-1 (2 gange) samt 5-4-1-1 (1 gang).

Primært hold

Skyggehold

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED