AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:07:2019 10:22
Aakjærs blog: Manchester United og deres besynderlige projekt

Torben Aakjær er klar med ny blog - denne gang med fokus på Manchester United.


Flere af klodens ypperste spillere, har i indeværende transfervindue, skiftet klubber, og man behøves kun at nævne navne som Hazard, Griezmann, De Ligt, De Jong, Rabiot og den svinedyre teenager Felix, for at illustrere, hvilket niveau vi befinder os på.

Det er hylde 1 så det batter, men desværre for Premier League, er ingen af disse spillere kommet til verdens mest lukrative liga, men har i stedet valgt La Liga og Serie A som kommende destinationer, hvilket selvsagt ikke er befordrende for hverken underholdningen eller niveauet.

Bevares vil mange nok sige, og med rette, for så sent som i sidste sæson, dominerede engelske klubber jo både Champions League, og Euro League big time, så hvad er problemet, kan man vel spørge? Ja problemet er naturligvis at man sjældent kommer sovende til succes, og blot fordi engelsk klubfodbold i en enkelt europæisk sæson, havde en sjælden succes oplevelse, er det jo langt fra ensbetydende med at det fortsætter i den forestående.

Det største navn der indtil videre er hentet ind, er vel 22 årige Rodri, der er købt af Manchester City fra hans barndomsklub, Atletico Madrid formedelst 70 millioner Euro, og som må forventes at indgå relativt hurtigt i Peps startopstilling, givetvis i hård kamp med den aldrende Fernandinho. Ellers er det navne som den jævnaldrende Ndombele, som Tottenham har sikret sig, og herudover en række helt unge navne, som man af gode grunde ikke ved om de udvikler sig den rette vej.

Men hvorfor handler de stenrige klubber ikke, tjaa, det er jo et godt spørgsmål, for alle 6 notoriske topklubber, kunne hver især sagtens tåle forstærkninger. Og enhver ved at interne handler i Premier League, oftest er urealistisk høje, som f.eks. den handel der ser ud til at være lige på trapperne, med Maguires skifte til Manchester United. Med al respekt for den hærde brede forsvarsspiller, som i blot to sæsoner har styret Leicesters forsvar, så er den mulige købspris på i omegnen af 80-90 millioner Euro, aldeles absurd, for ikke at sige forrykt.

Maguires markedspris jfr. Transfermarkt.de er 50 millioner Euro, eller det samme som Rüdiger, De Vrij, Militao og Romagnoli ligger på, og med al respekt for de anførte navne, måske med undtagelse af unge Militao, så er det relativt simple spillere, som på ingen måde når de bedste hylde 1 og for den sags skyld hylde 2 spillere, til skinnebenet. For de penge som Maguire muligvis kommer til at koste, kunne man hypotetisk købe verdens bedste på pladsen, nemlig Liverpools van Dijk. Et sådant scenarie er selvsagt urealistisk, men spillere som f.eks. Koulibaly, Gimenez, Marquinhos og Skriniar  burde snildt kunne handles for 80 millioner Euro +.

Så kan man indvende at den nævnte kvintet, som jeg på næsten alle parametre vurderer overgår Maguire, ikke kender Premier League, men omvendt kan man sige at United til overflod har spillere der helt sikkert kender Premier League, men simpelthen ikke evner at repræsentere en så stor og ambitiøs klub. Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo og Matteo Darmian er alle en del af Uniteds trup, og tilsammen har de vel spillet knap 500 kampe i ligaen og har omkring 25 års erfaring i samme.

Så det at "kende" Premier League er bestemt ikke et kvalitetsstempel i sig selv.

Jeg siger bestemt ikke at Maguire ikke vil kunne forstærke Uniteds mildt sagt pauvre forsvar, for det mener jeg helt bestemt han vil kunne, uanset om han får Smalling, Lindelöf eller en helt tredje som makker, men prisen retfærdiggør bestemt ikke niveauet, det er min klare påstand, og da der mangler flere topspillere i Uniteds trup, for at de igen kan spille med helt fremme, eller som minimum true Liverpool og bysbørnene fra City, ja så frygter jeg at der simpelthen ikke er penge til disse forstærkninger.

Man har allerede brugt over 70 millioner Euro på James og Wan-Bissaka, og ligeledes har man, underligt nok, forlænget med Mata og Andreas Pereira, en duo, jeg personligt havde håbet røg ud i dette transfervindue, ligesom jeg håber at Jones, Rojo, Darmian, Lukaku, Fred og allermest Sanchez, får "silkesnoren". Så kommer der da "lidt" penge i kassen, så man realistisk kan gå efter spillere som Milinkovic-Savic, Sancho, og det mere usikre "kort" Fernandes. Måske også en central forsvarer yderligere, og hvad med en angriber, såfremt Lukaku går til Inter, som rygterne stærkt indikerer. Kan Rashford og Martial køre showet alene? Næppe.

Så selvom projektet bestemt er sympatisk, alt den stund at den kære Solskjær forsøger at hente spillere med "hjertet på rette sted", som han så yndigt har udtalt, så tvivler jeg stærkt på at det nuværende hold, med eller uden Maguire, på nogen seriøs måde kan udfordre den absolutte top, og selvom der igennem de senere år bestemt er taget utallige mærkværdige beslutninger, så må og skal alt andet end første pladser, altid være en ekstrem skuffelse for en klub som Manchester United!

Nu er transfervinduet langt fra slut endnu, så ovenstående skal bestemt ikke betragtes som facit, men blot som en slags advarsel, for selvom Chong, Garner, Greenwood m.fl. potentielt ser spændende ud, så bliver det altså ikke i den kommende sæson at nogen af dem på nogen måde bliver afgørende spillere for United, hvis nogensinde, og selvom man ikke altid kan købe sig til succes, så kan man helt sikkert forstærke sig betragteligt, så Woodward må til lommerne, hvad enten han har lyst eller ej, og Solskjær må pege på kvalificerede topnavne, frem for Longstaff, Lemina og den slags middelmådighed.

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED