AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
08:01:2019 23:10
Aakjærs blog: Efterårets top og flop samt foråret i Premier League

Torben Aakjær er klar med sin seneste blog. Denne gang med en evaluering på efteråret i Premier League samt en smule spådom om, hvad foråret byder på i verdens bedste liga!


Alle hold har nu overstået juleprogrammet, og står noteret for 21 kampe, hvilket jo betyder at der endnu resterer 17 runder, inden mesteren kåres i maj måned, og selvom Liverpool og Manchester City har set forrygende ud i store dele af efteråret, er afstanden ikke enorm i forhold til f.eks.  Tottenhan, der således blot er henholdsvis  2 og 6 point efter de førende hold.

Lige præcis Tottenham forventer jeg dog ikke ligefrem bliver mester, eller noget der overhovedet ligner, for dertil er Pochettinos trup hverken stærk nok, og har ej heller bredden til at følge med de to førerhunde, og da slet ikke nu hvor en af de hyppigst benyttede spillere, Son, skal være væk i op til 5 kampe pga. Asian games, og med al respekt for Moura og Lamela, har de slet ikke Sons topniveau.

Men uanset hvad, så er Kane ikke overraskende holdets uovertrufne nøglespiller, men ikke desto mindre virker det som om holdets argentinske manager, ikke helt forstår at spare sit es, illustreret ved at han senest kom i aktion det sidste kvarter, ved stillingen 6-0 til hans hold, i FA Cup opgøret mod Tranmere. Pochettino forsvarede sin mærkværdige disposition med at det var vigtigt at vise modstanderen og deres fans respekt, ved at de på denne måde kunne se et engelsk ikon.

Det er sjældent, at managere på dette niveau tænker så hovedrystende naivt, men kigger man på Pochettinos indtil videre 100% trofælløse karriere som træner, forstår man nok bedre, hvorfor han nu engang er i Tottenham, der med al respekt ikke er en klub, som sæson efter sæson, forventes at vinde de helt store titler.

Også i mellem jul og nytår fik Kane (alt for meget) spilletid, og aktuelt er han suverænt den angriber, som blandt top 6 holdende, har fået mest spilletid, så det er desværre for Kane (og Tottenham), nok kun et spørgsmål om tid, før vi ser trætheds skader, brud, lysken problemer el.lign., og uden Kane kan holdet faktisk risikere at ryge helt ud af top 4.

Men en ting er Tottenham, noget helt andet er den absolutte topstrid, som næsten bliver umulig at spå om, men jeg har alligevel forsøgt mig, og forsigtigt pejlet mig frem til hvor mange point, de to duellanter opnår i de resterende kampe, og får jeg ret i mine forudsigelser, ja så bliver det de forsvarende mestre, som endnu engang løfter trofæet med i alt 97 point, mens Liverpool snupper 2 pladsen med 93 point. Herefter er det noget overraskende Manchester United der snupper 3 pladsen, mens føromtalte Tottenham, akkurat klynger sig til den nok så vitale 4 plads. United rammer 88 point, mens Tottenham ender på 81 point. Chelsea og Arsenal slutter på hver 78 point, men førstnævnte slutter øverst pga. bedre målscore.

Ja jeg ved godt det er ekstremt hypotetisk, og meget kan ændre disse forudsigelser, ikke mindst skader, salg af vigtige spillere, samt ikke mindst nyindkøb.

Kigger vi på skader, er top 6 holdene indtil videre relativt billig sluppet, og kun Vertonghen i Tottenham, og Gomez i Liverpool er ude længere tid, hvorimod Mendy i City, Matip i Liverpool, og Dier samt Dembele i Tottenham forventes at returnere til deres respektive hold inden udgangen af indeværende måned.

Chelsea risikerer at miste Fabregas til Monaco, men det er dog ingen svækkelse af den stærkeste opstilling, men naturligvis en forringelse af bredden, og deres åbenlyse målscorings problemer omkring duoen Giroud og Morata, der tilsammen blot har scoret  6 mål, kan i den grad blive en hæmsko for Sarris ambitioner om en høj placering. Alt for meget er, ligesom hos Tottenham og Kane, lagt an på Hazard, der på det sidste har svinget lidt for meget i niveau, og mere eller mindre ligner en der allerede nu drømmer om blå himmel og spanske gloser i Madrid. Der går rygter om Higuain, men er han virkelig stærk nok til at gå direkte ind på holdet, og score de mål man mangler, og hvad med defensiven, hvor Luiz og Rüdiger har været faste elementer sæsonen igennem foran en ikke alt for overbevisende Kepa. Reserverne for dem er langt fra Premier Leagues top niveau, og man kunne godt forestille sig at Sarri pønsede på noget i januar, måske Hummels eller Koulibaly?

Hvis vi hopper til formstærke Manchester United, der under Solskjærs gode humør, har været som forvandlet de seneste kampe, dog på en relativ billig baggrund, så er deres force at flere af nøglespillerne ikke er nær så slidte som hos modstanderne, simpelthen fordi Mourinho primært af personlige årsager, på skift har straffet Pogba, Shaw, Lukaku, Bailly og Martial, og deres betydeligt mindre kampe end modstanderne, kan være det der får United helt op i tabellen, ganske som jeg spår. Før sæsonen tiltroede jeg dem en 4 plads, og med det nuværende momentum vil jeg anse det som meget skuffende om ikke det bliver til 3-4 pladsen, ikke mindst hvis de får handlet ind til et meget dårligt forsvar, hvor Londelöf, stik mod al logik, pludselig er gået hen og blevet nøglespilleren. Koulibaly, der også er i Chelseas søgelys kan være manden der stabiliserer det centrale forsvar, men lad os nu se hvad januar byder på.

Liverpool tabte for første gang i sæsonen til rivalerne fra Manchester City, og selvom jeg ikke tror det nederlag betyder så meget på sigt, så er der ingen tvivl om at spillerne efterhånden må være godt slidte, da Salah, Firmino og Mane, akkurat som Tottenhams Kane, sjældent spares.

Klopp er selvsagt desperat for at vise kritikerne at han godt kan vinde en stor titel, men hans manglende roteren i offensiven, kan blive det som vælter læsset, for et hold, der indtil videre har haft både det stærkeste forsvar, og den bedste keeper i Premier League.

Jeg tiltror dem som nævnt 2 pladsen, men vi snakker marginaler her, og er holdet så "heldige" at ryge ud af CL før Manchester City, kan de færre kampe på ekstremt højt niveau, blive klubbens redning, men spørgsmålet er om Klopp virkelig er så kløgtig at han kan indse holdets begrænsninger. Tiden vil vise os om han kan modbevise folk som mig, og mange andre kritikere.

Manchester City lignede et knockoutet mandskab efter et par chokerende nederlag, men sejren over Liverpool var vigtig for holdets selvtillid, og ikke mindst når man tænker på at nøglespilleren De Bruyne, nu kommer retur på et hold, der i den grad lider und at man kun har en angriber på ordentlig niveau. Jesus har indtil videre skuffet big time, og hvis Pep tænker sig om, går han ud og anskaffer sig en stærk spiller helt fremme, spørgsmålet er kun hvem det skal være, for med al respekt for markedet, så myldrer det ikke med egnede emner.

Tilbage har vi så Arsenal, der i en fin periode, lignede et hold der slet ikke savnede Wenger, men det sidste stykke tid har Emerys tropper mere og mere været som det Wenger forlod, nemlig et hold med en elendig defensiv, et par ikke helt overbevisende keepere, og dumme skader. Heldigvis har Aubameyang scoret mål på stribe, og nyindkøbene Torreira og Guendouzi gør det fint, men bredden er en alvorlig hæmsko for Emerys ambitioner,

og jeg tror de slutter sidst af de 6 bedste hold.

Til slut lidt uofficielle "kåringer" fra efterårets kampe, udelukkende for top 6 holdene. Lad være med at tage det for mere end det :-)

Bedste spiller i efteråret:

1. Virgil van Dijk (Liverpool)
2. Raheem Sterling (Manchester City)
3. Bernard Silva (Manchester City)
4. Harry Kane (Tottenham)
5. Eden Hazard (Chelsea)

Største positive overraskelse (ud fra forventninger) i efteråret:
1. Andrew Robertson (Liverpool)
2. Lucas Torreira (Arsenal)
3. Victor Lindelöf (Manchester United)
4. Xherdan Shagiri (Liverpool)
5. Giorginio Wijnaldum (Liverpool)

Største skuffelse (ud fra forventninger) i efteråret:
1. Gabriel Jesus (Manchester City)
2. Romelu Lukaku (Manchester United)
3. Mesut Özil (Arsenal)

Selvom f.eks. Giroud og Morata har været forfærdelige i det meste af efteråret, havde undertegnede ikke de store forventninger til dem, hvorfor de ikke kommer i betragtning til "største skuffelse" kategorien.
Bedste U21 spillere i efteråret:

1. Matteo Guendouzi (Arsenal)
2. Joe Gomez (Liverpool)
3. Marcus Rashford (Manchester United)

Herunder er kriterierne at købsprisen overstiger 15 millioner pund.

Bedste køb:

1. Alisson Becker (Liverpool)
2. Jorginho (Chelsea)
3. Lucas Torreira (Arsenal)

Dårligste køb:

1. Fred (Manchester United)
2. Naby Keita (Liverpool)
3. Sokratis (Arsenal)

Ovenstående er selvsagt en 100% subjektiv vurdering fra denne artikels forfatter.

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED