AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:11:2019 11:53
Aakjærs blog: DEN FORRYKTE TYSKER HAR IMPONERET MIG

Torben Aakjær er klar med sin seneste blog. Denne gang om Liverpools aktuelle succes.


Indrømmet jeg er overrasket.. eller nærmere chokeret.. - eller rettere jeg er sgu imponeret over hvad Jürgen Klopp har formået at transformere Liverpool til, og ikke mindst så frygter jeg, som ikke Liverpool tilhænger, hvad det kan føre til!

Jeg bryder mig ikke om personen Klopp, hverken om hans politiske overbevisninger, hans religiøse overtro, eller hans skabagtige facon før, under og efter fodboldkampene, men - og det er nu engang det vigtigste, jeg er nærmest i ekstase over hvor eminent een` person har formået at vende en nærmest synkende skude, og så på relativ kort tid.

Hvor Liverpool i 70èrne og 80èrne for mig var rendyrket underholdning, med fede typer på banen som Keegan, Case og Dalglish m.fl., og hvor jeg herudover virkelig godt kunne lide spillere som Alan Hansen, Lawrenson og Souness m.fl., så har
det siden Premier Leagues start været noget nær en ynk at beskue, og med uhyre få undtagelser, herunder naturligvis midt 00èrnes CL triumf, så har klubben været den helt store taber, hvilket inderst inde godtede sådan en som mig, selvom det på den anden side også var en smule vemodigt, når jeg tænkte tilbage på, hvad de var engang.

(Men også kun en smule, måtte jeg indrømme!)

Men så kom Klopp. Den forrykte preuser, med det vilde hår, de stikkende øjne, og de store armbevægelser. En på mange måder modsætningernes mand, til hvad vi normalt forbinder tyske trænere med, nemlig kæft, trit og retning, "ordnung muss sein", og iskolde facader i stive jakkesæt. Klopp havde på sin vis også genskabt storheden i Dortmund, selvom det aldrig lykkedes at vinde det trofæ klubben i de år allerhelst ville vinde, men ikke så få rynkede dog alligevel på næsen, ved hans ankomst til Premier League, ikke mindst efter at han i den seneste tid i Dortmund, ikke just havde imponeret.

Han overtog et Liverpool mandskab, hvor målmanden hed Mignolet, Sakho var i forsvaret, og spillere som Lovren (nå ja han er der endnu..!), Flanagan, Reina, Allen og den nytilkomne Ings af ubegribelige årsager, var blevet tilladt at iføre sig den legendariske røde trøje! Truppen var nærmest overfyldt af middelmådighed, og en absurd illustration på hvor meget skidt og møg, dårlige scouts, managere og trænere kan samle sammen, endda på relativ kort tid.

(Præcis hvad vi i disse år ser sig udspille i Manchester United, men det er en helt anden historie....!)

Nærmest alt var ubrugeligt, med få undtagelser, heriblandt Firmino, Milner og Henderson, hver især bestemt ikke individuelle topklasse spillere, men sat sammen med de rette medspillere, under de rette forudsætninger, og ja, tilsyneladende under den rette manager, så er også de vokset til et hidtil uset niveau.

I samarbejde med en stærk scouting afdeling, hvoraf jeg personligt kender chefen Barry Hunter (dog primært fra dennes tid i Manchester City), samt den myreflittige Kevin Hunt, begyndte så de kommende års slid, med at få udpeget og indkøbt de rette spillere, som kunne implementeres i cheftrænerens filosofier, og selvom årtiers største fejlkøb undervejs fandt sted (læs: Karius), så har "indkøbsafdelingen" formået at ramme usvigeligt sikkert på minimum7 spillere (Alisson, van Dijk, Fabinho, Mane, Salah, Wijnaldum og Robertson), som godt nok tilsammen kostede ikke mindre end 315 millioner Euro, svarende til knap 2,4 milliarder Dk.kr., men som indtil videre har været direkte medvirkende til at sende klubben i to CL finaler i træk, hvoraf den ene som bekendt blev vundet, med hvad dertil hører af indtægter, prestige og lettelse for klubben og dens tilhængere.

Kigger man individuelt på de 7 pletskud, som jeg vil vurdere som Liverpools vigtigste spillere her og nu, så var det reelt kun Alisson, der som brasiliansk landsholdskeeper, og daværende første keeper i AS Roma, var et virkelig velkendt, og det man vel kan betegne som et "større" navn, da han blev indkøbt. Van Dijk og Mane var i bedste fald fine spillere i en middelklub, Robertson var helt og aldeles "unknown", og prisen nærmest symbolsk, mens Salah lignede en overvurderet afrikansk "hurlumhej" type, som vel aldrig for alvor ville nå noget.

Wijnaldum, tjaa, ham huskede jeg bedst som en driblende, men oftest opgivende wing type, der med sit lange rastahår, langtfra mindede om en kommende topspiller, og da slet ikke en kommende topspiller på den centrale midtbane i PL. Jeg var i 09 og 10 ofte på besøg i Rotterdam, hvor jeg beskuede den driblende rastafætter, men selvom han bestemt kunne noget med bolden, blev det aldrig til en anbefaling herfra, hvilket i efterrationaliseringens klare lys, selvsagt kan irritere ens pertentlighed.

Den sidste, brasseren Fabinho havde bestemt noget der mindede om potentiale, men den på det tidspunkt 24 årige ranglede midtbanemand, virkede bestemt ikke som en spiller, der kunne slå igennem på højeste plan.

I dag er det fleste enige om at de alle 7 er "Hylde 1" spillere, dvs. absolutte verdensklasse spillere, og da ingen andre hold i verden reelt har flere spillere på den primære hylde, er det jo ikke så underligt at Liverpool i denne tid, umiddelbart er favoritten til at vinde både PL og CL, selvom det naturligvis er alt for tidligt reelt at sige den slags endnu, da selv Liverpool kan blive ramt af skader, og da form, andre klubbers ageren i vinterens transfervinduet m.v., kan ændre mange ting frem til forsommeren 2019, men lad os konstatere at det ser uhyggeligt godt ud for den gamle klub fra Beatlesbyen, og det er unægteligt svært at se, hvem der skal kunne udfordre dem sådan for alvor i den nærmeste tid!

Men heldigvis er bolden rund, og personligt håber jeg naturligvis ikke at Klopp og CO triumferer, men indtil videre, ja så må jeg tilstå at jeg er sindsygt imponeret!

DIN REAKTION!


Tidligere scout for bl.a. Herfølge, HSV og Manchester United. Nu rådgiver for Corinthians, samt freelance scout. Fan af Crystal Palace siden 1973.

SENESTE NYT

OP | NED