AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
05:10:2015 09:04
Blog: Spiller United for meget fodbold?

Selvom Manchester United så klart mest til bolden i søndagens kamp imod Arsenal, så var det Louis van Gaals tropper, som fik sig en lussing. Uniteds spil er for langsomt og afhænger alt for meget af de offensive spilleres kvalitet på dagen.


Engang var Manchester United kendt for lynhurtigt og tempofyldt fodbold. Hurtige spillere som Andrei Kanchelskis, Ryan Giggs og Cristiano Ronaldo var med til at skabe det United-hold, der var kendt for hurtige kontrangreb under Sir Alex Ferguson.

Den tid er forbi, og nu handler det om boldbesiddelse. Så længe man har bolden, kan modstanderen ikke score. Men sådan var det bare ikke, da Louis van Gaals mandskab i går gæstede Arsenal.

Sanchez. Özil. Sanchez. 3-0 efter 19 minutter. Arsenal kørte United fulstændig over i den første del af første halvleg med lynhurtigt spil. Rollerne var byttet om i forhold til, hvad vi nogle gange har været vant til. I april 2009 skulle United bruge tre afleveringer og 10 sekunder på at komme fra eget felt og i Arsenals felt, inden Ronaldo kunne afslutte et forrygende kontraangreb. I januar 2010 var situationen fuldstændig den samme: Tre afleveringer og 10 sekunder gik der, inden Rooney afsluttede endnu et vidunderligt kontraangreb på Emirates Stadium.

Men i går var Arsenal de kloge. United havde rigeligt med boldbesiddelse. Michael Carrick havde 104 afleveringer. Schweinsteiger havde 97. I alt havde United 242 flere afleveringer end Arsenal. United dominerede boldbesiddelsen, specielt i anden halvleg - men det gav ikke noget. Arsenal forsvarede godt, og Uniteds langsomme spil havde ikke en chance over for Arsenals tætte rækker af spillere.

Arsenal viste, hvordan det skal gøres. Specielt ved 2-0-målet ser United-forsvaret forvirret ud. Arsenals spil går så hurtigt, at selvom United har fem spillere i feltet for at forsvare, så formår Walcott alligevel at spille en fuldstændig fri Özil. Ved 3-0-målet var United igen slet ikke klar. Sanchez fik oceaner af plads, og det er guf for chileneren, som alt for nemt kom forbi Uniteds formsvage højre back, Matteo Darmian.

United havde kun to afslutninger inden for straffesparksfeltet. Det var blandt andet en kæmpe chance til Anthony Martial. Til sammenligning havde Arsenal ni afslutninger, som kom inden for Uniteds straffesparksfelt. Udover de to afslutninger havde United syv langskud, men ingen truede Cech rigtigt.

Alt for meget af Uniteds offensiv kommer til at afhænge af, at Martial eller Depay kan drible sig forbi deres modstander, eller at Mata finder en medspiller i modstanderens felt med en dræberaflevering. Det er det, Uniteds spil kommer til afhænge alt for meget af. United-spillerne forsøgte 26 driblinger i går, men lykkedes kun med halvdelen. Martial prøvede 10 gange, men kom kun forbi to gange. Den unge franskmand skal have meget ros for at prøve, og det er helt sikkert noget, United kommer til at nyde godt af, men når han kun har succes 20% af gangene som i går, så bliver det svært. Memphis Depay havde en forfærdelig kamp i går. Han havde blot en enkelt dribling og blev revet ud i pausen. Når han ikke er i hopla, kommer Uniteds spil til at se meget tamt ud. På den anden fløj mangler Mata fart i forhold til skulle sætte sin mand. Wayne Rooney var faktisk Uniteds mest succesfulde spiller med hensyn til driblinger i går. Kaptajnen havde tre, og United har brug for, at han også kommer i gang.

Martial burde have reduceret til 1-3 i går, men Arsenal burde til gengæld også have scoret til både 4-0 og 5-0, for selvom de gik et gear eller to ned i anden halvleg, blev de ved med at true på kontra, og kun skarpheden foran mål var i vejen for en større afklapsning af rivalerne fra Nordengland.

Meget boldbesiddelse kan sagtens være et godt våben. Hvis det havde stået 0-0 i anden halvleg, og United dominerede boldbesiddelsen, som de gjorde i anden halvleg i går, så havde vurderingen været meget anderledes. Men når United forsvarede så dårligt, som de gjorde, og når de mangler kvalitet i de offensive aktioner og spiller bolden så meget rundt, som de gjorde, så ser det ikke godt ud ved stillingen 0-3.

Nu har Louis van Gaal to hårde uger foran sig, inden de skal gæste Everton den 17. oktober, og hvis United møder op på samme måde, som de gjorde i går, så bliver historien den samme. Sidst de gæstede Goodison Park, endte det med et 3-0-nederlag. United havde bolden mest, men Everton var kyniske. Præcis som Arsenal. Historien kan sagtens gentage sig.

United skal nok komme igennem. Det plejer de. Men weekendens resultat har vendt op og ned på Arsenal og Uniteds situation. Nu ligner Arsenal lige pludselig den største konkurrent til City igen.

DIN REAKTION!


23-årig fodboldskribent med stor passion for Premier League og Manchester United. Kaster lys over stort som småt fra verdens største liga.

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE