AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:09:2016 11:53
Blog: Rashford betyder alt for Manchester United

Marcus Rashford er Manchester United-dreng helt ind til benet, og det betyder alt, at den 18-årige angriber får en stor karriere på Old Trafford.


Han skulle slet ikke have spillet. Manchester Uniteds måske vigtigste spiller på det tidspunkt, Anthony Martial, blev skadet i opvarmningen, da Louis van Gaals tropper skulle viske 2-1-fiaskoen væk i returkampen i Europa League imod FC Midtjylland. Wayne Rooney og Will Keane, som ellers også var foran i køen, var også ukampdygtige, og det gav plads til den 18-årige og for mange ukendte Marcus Rashford.

Rashford fik alle 90 minutter, og den lynhurtige angriber udnyttede i den grad sin chance. United vandt 5-1, og Rashford havde nettet to kasser. Men herregud, modstanderen var heller ikke den bedste.

Tre dage senere kom Premier League-titeludfordrerne fra Arsenal på besøg.

Der var kun spillet 32 minutter, da Rashford havde scoret yderligere to mål for United. I anden halvleg lagde han bolden til rette for Herrera, som sikrede en 3-2-sejr.

Rashford fik en standing ovation, da han blev skiftet ud efter 80 minutter.

Det stoppede ikke her fra Rashford. Siden er fænomenet blevet derbyvinder på Etihad Stadium imod City, blevet udtaget til EM i Frankrig, hvor han desuden berettigede sin plads fuldstændig, og senest var han igen i fokus som matchvinder, da United nuppede en sen, sen 1-0-sejr imod Hull.

Manchester United har så meget brug for Marcus Rashford, og det betyder alt, at han får succes i klubben. Tiden med hjemmeavlede spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham, Neville-brødene og Nicky Butt er forbi - i hvert fald i den mængde - men for United er det vigtigt at holde fast i traditionen om at skabe sine egne spillere. Rashford er født i Manchester og kommer fra akademiet, hvor han var været, siden han var syv år gammel.

Fordi han kommer fra akademiet og er født i Manchester, skal han altid have chancen foran spillere, som er hentet til klubben i en senere alder. Men som Rashford har spillet siden sin debut, ville det også have været forkert ikke at bruge ham, for han har været den klart bedste mulighed for United.

Han er gået ekstremt uimponeret til opgaven, hvilket er sindssygt i den alder. Hans holdkammerater siger, at han er en genert gut, men sådan virker han langt fra, når gang på gang udfordrer modstanderens forsvar med sine driblinger og fart. Rashford scorede otte mål i 18 kampe for United i sidste sæson. Det var vel at mærke for et utroligt tamt United-hold, der ikke scorede mange mål og ikke skabte mange åbne chancer.

Det lader til, at Mourinho har Rashford med i sine planer i denne sæson. Jeg kan ikke se ham spille meget som angriber i Premier League, da Zlatan kommer til at sidde tykt på den plads, og der er måske flere muligheder for Rashford på kanten. Mourinho har udtalt, at Rashford kommer til at få en masse spilletid, og det kommer forhåbentlig til at holde stik.

Rashford kan blive kæmpe stor. Det var en fejl at sælge Danny Welbeck. Det var skrækkeligt at se klubben sælge Welbeck og i stedet for hente Angel Di Maria for en formue. Forhåbentlig kommer Rashford ikke til at lide samme skæbne. Han kan opnå store ting i Manchester United. Det er så meget federe at se en af sine egne spillere, som har været i klubben siden skolestart, klare sig godt frem for en angriber til flere hundrede millioner kroner. I en tid, hvor det handler om at hente de bedste spillere for utrolige beløb, er det forfriskende at en ung gut fra eget akademi bevise sig. Rashford skal shine i Manchester United. Hvis ikke det lykkes, vil klubben miste endnu mere af alt den charme og romantik, som klubben levede så højt på under Sir Alex Ferguson.

Rashford har netop i skrivende stund scoret et hattrick i sin debut for Englands U21-landshold imod Norge…

DIN REAKTION!


23-årig fodboldskribent med stor passion for Premier League og Manchester United. Kaster lys over stort som småt fra verdens største liga.

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE