Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
18:09:2019 19:02
Willian er skurken - ikke Barkley

BLOG: Ross Barkley er blevet hængt ud efter sit brændte straffespark, men det er ikke helt i orden.


Det er Ross Barkley, der sparker straffespark for Chelsea.

Sådan lød beskeden fra Frank Lampard efter tirsdagens Champions League-nederlag mod Valencia, hvor den engelske midtbanespiller netop havde misbrugt et straffespark, der sidenhen har vist sig at blive særdeles omdiskuteret.

Flere Chelsea-spillere så ud til gerne at ville tage ansvaret og forsøge at udligne til 1-1 få minutter før tid, men Ross Barkley insisterede på, at han skulle sparke fra 11 meter.

Det har han fået en masse kritik for – nok primært fordi han endte med at sende sit forsøg over mål.

At kritisere ham for et brændt straffespark er i orden, men det er ikke i orden at kritisere ham for at fastholde sin ret til at forsøge sig fra straffesparkspletten. Der hersker nemlig ingen tvivl om, at han var den foretrukne til at sparke.

Det sagde Frank Lampard selv, og Ross Barkley har sparket flere straffespark i løbet af sommeren. Blandt andet sparkede han mod Salzburg, selvom Jorginho også var på banen der.

I stedet for at kritisere Ross Barkley vil det i stedet give langt mere mening at rette blikket mod Willian. Det er nemlig brasilianeren, der var den store skurk. Han har over for the Telegraph indrømmet, at han ønskede at sparke, og det gav han også sin holdkammerater besked om.  

Det er helt uacceptabel opførsel. Det har ligget klart, at Ross Barkley skulle sparke, hvis han var på banen, og derfor havde Willian ikke nogen ret til at åbne munden og sige, at han ville forsøge sig.

Efterfølgende brugte han endda adskillige sekunder på at surmule lige for næsen af englænderen, som næsten ikke kan have undgået at lade sig påvirke en anelse af det.

Det skal ikke ses som en undskyldning for det brændte straffespark, for jeg har den holdning, at til enhver tid skal kunne placere sparket inden for målrammen – men samtidig udenfor målmandens rækkevidde.

Ross Barkley fortjener bare ikke at være skurken, for den rolle har Willian.

DIN REAKTION!


25-årig journalist. Stor fan af engelsk fodbold og med forkærlighed for spillere, der har et godt drev med bolden og store, stærke angribere.

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE