AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:02:2019 14:29
Spillere for to milliarder: Burde Everton kæmpe med om top seks?

Everton har spenderet gevaldigt over de seneste to sæsoner, men resultaterne udebliver. Er det for dårligt?


Siden sommeren 2017 har Everton brugt over to milliarder kroner på nye spillere.

Det er et voldsomt beløb, som er på niveau med Arsenal og Manchester United og som overstiger Tottenham. Alligevel er Everton dog ikke i nærheden af at kunne lege med om pladserne i top seks, og det er vel egentlig for dårligt.

Et kig ned over Evertons stærkeste opstilling fortæller, at det er spillere fra det engelske, brasilianske og franske landshold, som alle hører til blandt verdens stærkeste nationer i øjeblikket.

Jordan Pickford
Han er suverænt førstevalg på det engelske landshold, og han er blevet hentet dyrt til Everton.

Seamus Coleman
En bundrutineret Premier League-back, som dog måske har set sine bedste dage efter nogle alvorlige skader.

Michael Keane
26 år gammel og efterhånden ganske erfaren i Premier League, og han har fået en håndfuld landskampe for England.

Kurt Zouma
Franskmanden har slået igennem i Chelsea, men en alvorlig knæskade satte ham tilbage, men han er i fulde omdrejninger igen. Har også været inde omkring det franske landshold.

Lucas Digne
Stod i skyggen af Jordi Alba i Barcelona – ganske naturligt. Men han har været på flere store adresser, og han er blandt ligaens bedste venstre backs.

Idrissa Gueye
Et veletableret navn i Premier League, og han var efterspurgt af Paris Saint-Germain i januar. Det vidner om stor kvalitet.

André Gomes
Han kunne ikke få spillet til at køre i Barcelona, men han har storspillet i Valencia, og han har været en fast del af det portugisiske landshold. Har også spillet en god sæson i Everton.

Theo Walcott
Den rutinerede englænder har stadig sin hurtighed, men niveauet er tvivlsomt efterhånden.

Gylfi Sigurdsson
Islændingen med det fantastiske spark er omdrejningspunktet i offensiven, og han er en yderst etableret Premier League-spiller.

Bernard
Den lille finurlige kantspiller har 14 landskampe for Brasilien, og han har spillet en række år i Shakhtar Donetsk, hvor han har prøvet meget.

Richarlison
Den tidligere Watford-stjerne har været vildt eftertragtet, og han er blevet sat i forbindelse med flere større klubber. Er også blevet en fast del af det brasilianske landshold.

Derudover skal man ikke glemme, at dygtige spillere som Yerry Mina, Morgan Schneiderlin, Cenk Tosun og Tom Davies sidder på bænken for the Toffees.

Tidligere har Everton kæmpet med om placeringerne i top seks med et langt mindre budget og mindre profilerede spillere, og det falder tilbage manageren, at Everton ikke formår at true Arsenal, Manchester United eller Chelsea, som hver især ikke har imponeret helt gevaldigt denne sæson.

Ambitionerne og armbevægelserne er store i Everton, men det er snart tid til, at klubben også leverer stabile præstationer på banen, der afspejler det. For de bør kæmpe med om placeringerne i top seks – måske ikke hver sæson, men i hvert fald hver anden.

DIN REAKTION!


23-årig fodboldskribent fra Sønderjylland. Stor fan af engelsk fodbold og med forkærlighed for spillere, der har et godt drev med bolden og store, stærke angribere.

SENESTE NYT

OP | NED