AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
05:12:2018 15:53
En Premier League-fans liste: De 10 bedste defensive midtbanespillere

I løbet af den kommende tid vil jeg give mit bud på de bedste spillere på de forskellige positioner i Premier League. Udgangspunktet er ikke spillernes aktuelle form, men derimod deres generelle niveau over de seneste sæsoner. Jeg vil her kigge på de 10 bedste defensive midtbanespillere.


Kriterierne er, at spilleren har spillet størstedelen af sine kampe de seneste sæsoner på den defensive midtbane. Der kan altså både været tale om en boldbryder eller en dybdeliggende playmaker.

10. Wilfried Ndidi (Leicester)

Det er formentlig blot et spørgsmål om tid, inden han vokser sig for stor til Leicester. Han blev hentet i belgisk fodbold til at erstatte N’Golo Kanté, og den rolle har han mere eller mindre udfyldt. Han har ikke helt de samme kvaliteter i defensiven, men han kan også spille med fødderne, og han har udviklet sig til at være en vigtig spiller for the Foxes, da han også kun sjældent laver fejl.

9. Idrissa Gueye (Everton)

Everton har fået stablet en solid akse på benene, og den har Idrissa Gueye en stor andel i. Senegaleseren er både en dygtig boldbryder og en spiller, der kan deltage i det fremadrettede spil. Det er velsagtens kun N’Golo Kanté, der er bedre til at erobre bolde end ham. Han er desuden også blevet langt mere stabil i sine præstationer.

8. Lucas Torreira (Arsenal)

Hvis jeg udelukkende skulle tage udgangspunkt i formen fra denne sæson, ville Arsenal-spilleren være placeret langt højere på denne liste. Han er dog helt ny i Premier League, og selvom han har gjort det godt i Serie A de seneste sæsoner, er det først nu, at han spiller på dette niveau. Han er en allrounder og en meget spændende spiller at følge.

7. Jordan Henderson (Liverpool)

Der er få spillere, som har været udsat for mere kritik end Liverpool-anføreren de seneste sæsoner. Enten er han for langsom, for dårlig med bolden eller simpelthen bare middelmådig. Det er dog ikke den sande historie. Ja, englænderen er ikke nogen ekstraordinær god fodboldspiller, men han er god til dét, han bliver bedt om. Han skaber balance på midtbanen, og han er en habil pasningsspiller, mens han altid er garant for en stor fighterindsats.

6. Eric Dier (Tottenham)

Gennem sin karriere har englænderen spillet både højre back, midterforsvarer og defensiv midtbanespiller. Det er dog på sidstnævnte position, at han har gjort det bedst. Han er ikke nogen force for Tottenham, når spillet skal bygges op, men han er en rigtig dygtig boldbryder, og med sin store fysik er han svær at komme udenom på defensive midtbane, hvor han beskytter forsvaret godt.

5. Fabinho (Liverpool)

Vi har endnu ikke set meget til brasilianeren i Liverpool, men kvaliteterne er store. Det har han bevist i flere sæsoner hos Monaco, hvor han blandt andet dannede en stærk akse sammen med Tiémoué Bakayoko. Han er også med på det brasilianske landshold, hvor han dog spiller højre back. Fabinho er en moderne defensiv midtbanespiller i den forstand, at han er fysisk stærk, hurtig og i stand til at forsvare og angribe.

4. Nemanja Matic (Manchester United)

I Chelsea-tiden var han en af de bedste defensive midtbanespillere i verden, men langsomt er hans niveau dalet, og han virker lige nu for langsom i tanke og handling. Serberen er dog stadig en dygtig spiller, som både kan forsvare og bidrage i offensiven, hvor han tidligere har udmærket sig med flotte langskud.

3. Jorginho (Chelsea)

Den italienske midtbanespiller er ikke en boldbryder som sådan. Han er dybdeliggende playmaker, og fra sin tilbagetrukne position på midtbanen strør han om sig med afleveringer til sine medspillere. Han har samtidig også fornuftige evner i forhold til sit defensive arbejde.

2. Fernandinho (Manchester City)

Brasilianeren kan det hele. Han kan erobre bolde, deltage i det opbyggende spil og score mål. Tidligere har han lavet nogle forrygende langskudsmål for Manchester City, men i takt med at han rykket længere tilbage på banen, har hans arbejdsopgaver ændret sig. Kvaliteterne er dog enorme, og det er ikke uden grund, at han er Pep Guardiolas foretrukne mand til at beskytte defensiven.

1. N’Golo Kanté (Chelsea)

Selvom den lille franskmand har fået en mere fremskudt rolle for Chelsea i denne sæson, er det som en mere defensiv midtbanespiller, at han er bedst. Det er i den rolle, han har vundet Premier League med Leicester og Chelsea samt VM med Frankrig. Han kan erobre bolde som ingen andre, og han kan løbe solen sort. Samtidig er han blevet langt bedre med bolden for fødderne.

DIN REAKTION!


22-årig fodboldskribent fra Sønderjylland. Stor fan af engelsk fodbold og med forkærlighed for spillere, der har et godt drev med bolden og store, stærke angribere.

SENESTE NYT

OP | NED