Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:11:2019 21:23
Drop alt om transferamok: Chelsea skal kun hente to nye spillere

BLOG: Her er mit bud, hvad der vil komme til at ske i Chelsea, når klubbens transferforbud ophører.


En række mere eller mindre troværdige medier skriver, at Chelsea vil handle stort ind, og de kommer også til forslag med hvilke positioner og spillere, the Blues vil forsøge at gå efter. Meget af det virker dog helt urealistisk i min verden.

Jeg mener ikke, at der er brug for mere end et par enkelte handler, og herunder vil jeg analysere på, hvad der vil give mest mening for Frank Lampard, Petr Cech og Marina Granovskaia at foretage sig på transfermarkedet.

Målmænd: Kepa Arrizabalaga, Willy Caballero, Jamie Cumming

De næste mange år er Kepa Arrizabalaga det klare førstevalg, men der skal muligvis hentes en ny andenmålmand til sommer, medmindre klubben kan lokke Willy Caballero til at tage et år mere på bænken. Engang ude i fremtiden kan en lovende Jamie Cumming måske nærme sig spilletid i de mindre pokalkampe.

Backs: Cesar Azpilicueta, Reece James, Emerson, Marcos Alonso

Allerede nu ser det ud til, at Reece James er bedre end Cesar Azpilicueta, og på venstre back er det efterhånden helt tydeligt, at Emerson foretrækkes frem for Marcos Alonso. Sidstnævnte skal bare sælges så hurtigt som muligt, for han er ikke god nok til at spille på et af ligaens bedste hold, når han også skal koncentrere sig om at forsvare.

En mulig erstatning er den engelske landsholdsspiller Ben Chilwell, men det vil helt sikkert ikke blive nemt at lokke ham væk fra Leicester. Det lader dog til, at han er på Chelseas ønskeliste. Uanset hvad skal der dog hentes en back, hvis Marcos Alonso smutter, for unge Ian Maatsen er ikke klar til en rolle på førsteholdet endnu.

Midterforsvarere: Antonio Rüdiger, Kurt Zouma, Fikayo Tomori, Andreas Christensen

Fikayo Tomori er både nutiden med i høj grad og fremtiden. Han har potentiale til at nå næsten samme status som John Terry, og det siger ikke så lidt. Det er ham, midterforsvaret skal bygges op omkring i fremtiden. Hvem makkeren skal være er svært at vurdere. Men det er efterhånden svært at se, at Andreas Christensen får fast spilletid igen.

Danskeren burde måske søge efter en ny klub til sommer, hvis situationen ikke ændrer sig, men Chelsea vil næppe sælge. På rygtebasis bliver klubben sat i forbindelse med Nathan Aké, som tidligere har været i klubben, og han vil sikkert passe godt sammen med Fikayo Tomori. I mine øjne er spørgsmålet dog blot, om han forstærker forsvaret tilstrækkeligt. I stedet vil det give mindst lige så god mening at holde fast i de nuværende fire, mens Marc Guehi inden for relativt kort tid måske kan byde sig til.

Centrale/offensive midtbanespillere: Jorginho, N’Golo Kanté, Mateo Kovacic, Ross Barkley, Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount, Billy Gilmour, Marco van Ginkel

Der går rygter om flere spillere, som eksempelvis Sergej Milinkovic-Savic, men i bund og grund er der slet ikke brug for nye spillere til den centrale del af midtbanen. Jorginho, Mateo Kovacic og N’Golo Kanté er blandt ligaens bedste på positionen, og lidt længere fremme er Mason Mount og Ruben Loftus-Cheek utrolig spændende.

Det vil give mening at sælge Ross Barkley, som ikke kommer til at spille en rolle udover i pre-season, og i stedet kan det bane vejen for Billy Gilmour, som ser utroligt spændende ud. Derudover vender Sam Gallagher tilbage efter sæsonen, og den 19-årige englænder har imponeret ret voldsomt i Charlton.

De unge talenter vælter frem, og i stedet må det til sommer være farvel til Marco van Ginkel, som har været så hårdt plaget af skader. Han har kontraktudløb til sommer.

Kantspillere: Christian Pulisic, Willian, Callum Hudson-Odoi, Pedro

Det her kan meget vel være det mest spændende område. Chelseas offensiv sprudler i øjeblikket, men til sommer kan det faktisk være tid til en mindre udskiftning. Både Pedro og Willian har kontraktudløb efter sæsonen, og mens det næsten er givet, at førstnævnte forlader klubben, er det noget mere usikkert med brasilianeren. Han vil gerne blive, og Chelsea vil også gerne forlænge, men kontraktlængden er et problem.

Ideelt set forlænger Willian med ét år, mens Chelsea samtidig hiver den helt store tegnebog frem og køber Jadon Sancho i Dortmund. Englænderen er sikkert tiltrukket af den massive satsning med unge, engelske spillere, og han har udtalt, at han var Chelsea-fan som barn. Det bliver svært at få fingrene i ham, men der skal uden tvivl hentes en ny kantspiller til sommer.

Angribere: Tammy Abraham, Michy Batshuayi, Olivier Giroud

Tammy Abraham bomber mål ind for øjeblikket, og hvis han bliver ved med det, er det helt sikkert, at Chelsea ikke henter en verdensklasseangriber. Stopper han derimod og daler gevaldigt i niveau resten af sæsonen, tør jeg ikke sige, om klubben ikke vil gå efter en sand målscorer.

Jeg håber, at Michy Batshuayi er tilfreds med at være andenviolin, for belgieren har nogle fornuftige indhop, og han har målnæse. Derimod bliver det sidste sæson med Olivier Giroud, som ikke er en del af Frank Lampards favoritter.

Om der skal hentes en tredje angriber til at supplere Abraham og Batshuayi er jeg lidt i tvivl om, for spilletiden til en sådan spiller vil være yderst begrænset. Det kan dog være spændende at hente et ungt talent, som med tiden kan udfordre Abraham.

Konklusion:

Til sommer er det kun pinedød nødvendigt at hente en ny kantspiller og ny back. På alle andre positioner bør Chelsea være så stærkt besat, at det ikke er nødvendigt. Ideelt set er det Jadon Sancho og Ben Chilwell, som bliver købt, men andre spillere kan helt sikkert også vise sig at være gode indkøb.

Så i min verden er der ingen grund til at gå helt amok på transfermarkedet, blot fordi det er en mulighed igen. Der skal handles med omhu, og Chelsea skal fortsætte med at tro på egne talenter. Lige nu viser det sig, at det kan man komme langt med – og spillerne har fortsat stort udviklingspotentiale, for truppen er ganske ung.

DIN REAKTION!


25-årig journalist. Stor fan af engelsk fodbold og med forkærlighed for spillere, der har et godt drev med bolden og store, stærke angribere.

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE