Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
04:12:2019 16:56
Ballon d'Or-afstemningen er til grin: Hvad pokker sker der lige?

BLOG: I denne blog vil jeg gøre det helt klart, hvorfor jeg mener, at Ballon d’Or-kåringen ikke er så prestigefyldt, som mange ønsker at gøre den til.


Hvor skal jeg snart starte? Jeg ved det snart ikke, for der er så meget at tage fat på.

Mandag aften blev Ballon d’Or 2019 uddelt, og Lionel Messi løb med en snæver sejr foran Virgil van Dijk. Det er der ikke noget i vejen med. Slet ikke faktisk.

Problemet er derimod, at der blandt dem, som har skulle finde vinderen, er nogle helt og aldeles inkompetente folk iblandt.

176 journalister fra hver sit land har stemt, og allerede her er min første anke. Disse journalister beskæftiger sig meget med fodbold, men jeg kan ikke se, hvad der klæder dem tilstrækkeligt nok på til at kunne vurdere, hvem der er verdens bedste fodboldspiller.

Når man tager et kig ned over de afgivne stemmer, falder jeg blandt over, hvem Passang Norbu fra Bhutan har stemt på. Freelance-journalisten har i følgende rækkefølge stemt på Sadio Mané, Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Alisson og Roberto Firmino. Det lugter langt væk af, at han er stor fan af et hold i røde trøjer fra Merseyside.

Næste nedslag er Dafrallah Mousadhen fra De Forenede Arabiske Emirater. Han har stemt på Cristiano Ronaldo, Riyad Mahrez, Mohamed Salah, Kylian Mbappé og Robert Lewandowski. Han har altså hverken Lionel Messi eller Virgil van Dijk i top fem. Det vidner om, at han har et noget anderledes billede på, hvordan fodbold spilles.

Og jeg ønsker nærmest ikke at nævne journalisten fra Sri Lanka, som mest af alt virker som mand, der ikke aner noget om fodbold. Trent Alexander-Arnold, Pierre-Emerick Aubameyang, Antoine Griezmann, Robert Lewandowski og Marc-André ter Stegen i top fem fortæller det hele.

Det virker som om, at flere af disse journalister ikke har set fodbold i løbet af 2019 og blot er blevet bedt om at stemme.

I en afstemning som denne skal man kunne se ud over egne tilhørsforhold og nationale interesser, men det tydeligvis ikke muligt for en række af journalisterne.

Hvad er løsningen?

Hvad skal man så gøre for at finde den retmæssige vinder? Det er ikke nemt at svare på, for når FIFA kårer the Best er det helt tydeligt, at der er adskillige vennetjenester indblandet.

I min verden er det ikke bedre, når Cristiano Ronaldo slet ikke har Lionel Messi i toppen og år efter år har tildelt Karim Benzema flere stemmer end spillere, der har været bedre end den franske angriber.

Så hvad løsningen er, kan jeg ikke svare på, men jeg mener, at det nuværende koncept skal ændres så hurtigt som muligt. For i øjeblikket mister kåringen en masse værdi, når der står en række uduelige journalister og stemmer i øst og vest.

Lionel Messi er i mine øjne en retvisende vinder, og Virgil van Dijk fortjener også sin andenplads, men der er så mange håbløse stemmer at tage fat på.

På den måde er Ballon d'Or slet ikke så prestigefyldt en pris, som den gøres til. Det er synd. 

DIN REAKTION!


25-årig journalist. Stor fan af engelsk fodbold og med forkærlighed for spillere, der har et godt drev med bolden og store, stærke angribere.

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE