Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:02:2020 17:59
Analyse: Derfor får Chelsea ikke Sancho nu

ANALYSE: Chelseas køb af Hakim Ziyech kunne sagtens betyde, at Jadon Sancho ikke kommer til klubben. I stedet kan et tidligere Chelsea-talent blive hentet tilbage.


Mange Chelsea-fans, og mig selv inklusiv, har nok en våd drøm om, at the Blues kan lykkes med at hente Jadon Sancho til klubben i sommerens transfervindue, men torsdag led den drøm nok et gevaldigt knæk.

Her blev Hakim Ziyech købt i Ajax, og marokkanerens tilgang er måske ensbetydende med, at Jadon Sancho ikke skifter til Chelsea.

Men hvorfor så det?

Hakim Ziyech er med alt at dømme købt ind til at skulle være kantspiller i Frank Lampards system, og dermed står the Blues med Callum Hudson-Odoi og Christian Pulisic, som begge har lange kontrakter.

Derudover er fremtiden for både Willian og Pedro uvis, da de har kontraktudløb, men de ryger sandsynligvis videre til nye klubber. Det efterlader Chelsea med tre kantspiller, der har masser af fremtid og ikke vil være tilfredse med at skulle være nummer fire i køen til spilletid.

Skulle Jadon Sancho blive købt i Dortmund, vil han have krav på at være i startopstillingen hver gang. Så god er han. Det kan hverken Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic eller Hakim Ziyech være helt tilfredse med, og the Blues kan nok også bruge mere end 750 millioner kroner – eller hvad prisen nu bliver for Sancho – bedre på en anden position.

Gammel kending skal tilbage

I stedet burde Chelsea hellere se på at hente Jeremie Boga tilbage til klubben.

I sommeren 2018 skiftede han til Sassuolo, og særligt i denne sæson har han bevist, at han har kvaliteter til at spille for en bedre klub. Udover sublime dribleegenskaber har han bidraget med syv mål og fire assists i 22 Serie A-kampe for den italienske klub.

Folk i Chelsea-kredse er begyndt at snakke om den 23-årige ivorianer som et transfermål til sommer, og the Blues har ifølge flere engelske aviser en frikøbsklausul på omtrent 100 millioner kroner, der kan gøre, at Boga kan vende tilbage i den blå trøje, hvor han høstede flere store triumfer som ungdomsspiller.

Han vil måske være villig til at acceptere en jokerrolle i Chelsea. Samtidig vil han være ret billig, og han kender klubben. Det kan give god mening, at han skal supplere Pulisic, Hudson-Odoi og Ziyech.

DIN REAKTION!


25-årig journalist. Stor fan af engelsk fodbold og med forkærlighed for spillere, der har et godt drev med bolden og store, stærke angribere.

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE