AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:03:2018 13:15
Àlvaro Morata har ikke vist sig som en fuldgod afløser for Diego Costa

Àlvaro Morata blev hentet ind som afløser for Diego Costa, men har den tidligere Real Madrid-spiller formået at løfte arven efter sin landsmand? Det kigger jeg nærmere på her.


£58 millioner betalte Chelsea i sommeren 2017 for Àlvaro Morata, som var Antonio Contes afløser for Diego Costa, der ikke længere var ønsket hos de engelske meste.

Her giver jeg en status over, hvordan Àlvaro Morata har gjort det som Diego Costas afløser indtil videre.

De tørre tal:

Diego Costa efter 37 kampe:
2.935 minutter
20 mål
3 assists

Àlvaro Morata efter 37 kampe:
2.219 minutter
12 mål
5 assists

Spillet med fødderne

Der er ingen tvivl om, at Diego Costa ikke var nogen elegant spiller at se på. Den nuværende Atlético Madrid-spiller besidder ikke nogen forrygende teknik og ofte forvildede han sig ud på skøre dribleture, hvor han brugte den samme finte gang på gang.

Derimod er Àlvaro Morata bedre i det opbyggende spil, selvom han også ofte falder ud af kampene, ligesom Diego Costa havde for vane. Àlvaro Morata holder sig ude af de store dribleture, og han kombinerer bedre i småspillet omkring feltet.

Hovedspil og fysik

Med sin imponerende fysik kunne Diego Costa holde langt de fleste Premier League-forsvarere væk, og det gav ham også gode betingelser i luften, men alligevel lavede han blot fem ligamål med hovedet.

Àlvaro Morata har klart bedre teknik med hovedet, og han har lavet seks af sine 10 ligamål med hovedet. Dog har den nuværende Chelsea-angriber ikke samme fysik, som Diego Costa – og han har på ingen måde samme hårdhed i sit spil. Alt for ofte falder han til jorden efter lette berøringer for derefter at slå ud med armene, når der ikke fløjtes frispark. Der er lidt for meget La Liga-spiller over ham endnu.

Spilforståelse

Diego Costa havde i Chelsea en forrygende evne til at finde de rigtige steder at placere sig i modstandernes straffesparksfelt, og ofte havnede han i oplagte scoringsmuligheder i feltet. Dér var han bare skarp.

Helt de samme evner har Àlvaro Morata egentlig vist sig at have, men desværre har skarpheden manglet. Han har misset 15 store chancer på 24 kampe ifølge Premier Leagues officielle statistik, mens Diego Costa til sammenligning brændte 28 i 89 kampe. I Chelsea kan de dog trods alt glæde sig over, at Àlvaro Morata har fundet ind i et godt samarbejde med Cesar Azpilicueta, som har kastet flere mål af sig.

Kontroverser

En stor del af Diego Costas spil var diverse kontroverser med modspillere, som han var i stand til at hidse op. Det resulterede i 26 gule kort i Premier League, men han var dygtig til kun at spille til grænsen. I alle sine kampe for Chelsea blev det blot til ét rødt kort, selvom han fik ry for at være svinsk.

Mange kort har Àlvaro Morata i hvert fald også medbragt til Chelsea. Angriberen er allerede noteret for syv gule kort i Premier League, og han har sågar også raget et rødt kort til sig i FA Cuppen. Mange af kortene har været totalt unødvendige, og han har generelt virket frustreret.

Konklusion
Det startede yderst lovende for Àlvaro Morata, og Chelsea-fansene glemte straks Diego Costa, men sidenhen er den karismatiske Atlético Madrid-profil blevet savnet. Småskader og uskarphed har præget Àlvaro Morata, og han har virkelig brug for at forbedre kvaliteten i sit spil, hvis han skal vise sig som en fuldgod erstatning for Diego Costa. Lige nu ser det ud til, at Manchester United gjorde klogt i at investere i Romelu Lukaku frem for Àlvaro Morata, som ellers blev meldt godt på vej til De Røde Djævle.

Meget kan dog fortsat nå at ændre sig, men Àlvaro Morata vil gøre klogt i at finde formen meget hurtigt, for ellers vil det ikke overraske, hvis Chelsea investerer i en ny frontangriber. Der er sket mere underlige ting hos de engelske mestre førhen.

DIN REAKTION!


22-årig fodboldskribent fra Sønderjylland. Stor fan af engelsk fodbold og med forkærlighed for spillere, der har et godt drev med bolden og store, stærke angribere.

SENESTE NYT

OP | NED