AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
11:07:2018 14:20
Gunning View: Pre-season tanker om Arsenal

Martin Nissen er igen klar med sit Gunning View. Denne gang med fokus på opstarten i Arsenal under den nye manager, Unai Emery.


Vi er under en uge væk fra den første træningskamp og solen skinner på London Colney, Unai Emery, staben og alle spillerne. Alt virker til at være i den fineste orden - er det ikke længe siden, at man har haft den følelse omkring Arsenal, når det handler om opstarten til en ny Premier League-sæson? Hvis man spørger mig, så jo. Der er dog det lille minus - hvornår underskriver vores kommende (forhåbentlig) anfører, Aaron Ramsey, sin nye kontrakt? 
 
For første gang i 22!!! år mødte Arsenal-spillerne ind til et nyt ansigt. Arsene Wenger er væk. Unai Emery er kommet til. Det er rigtig mærkeligt at forholde sig til, men jeg må indrømme, at da valget faldt på Emery, følte jeg straks ro i sindet. Det er en træner, jeg på mange måder beundrer - lige fra hans fascination af taktiske detaljer, gestikuleren på sidelinjen og mod til at tage det første pressemøde på engelsk. 
 
Man er nødt til lige at nive sig i armen. Drømmer jeg eller er Arsenal hyperaktive på transfermarkedet? Den er sgu god nok. Raul Sanllehi og Sven Mislintat arbejder stærkt i kulisserne. Bernd Leno, Sokratis, Stephan Lichtsteiner, Lucas Torreira og Matteo Guendouzi, som dog stadig mangler at blive offentliggjort. Jeg er meget tilfreds med, at nogle af de positioner, hvor Arsenal har været vaklende, nu er blevet adresseret. Jeg skal også samtidig skynde mig at sige, at handlerne (og navnene) er en indikator for, hvor Arsenal er som klub lige nu. Der er ingen af de nytilkomne spillere, som er på hylden "verdensklasse", men derimod en blanding af rutine, kvalitet og potentiale. Der bliver bygget på i alle afdelinger af spillermateriale, hvilket er en vigtig faktor for succes. Hvis man skal tro diverse journalister, så er Arsenal færdige på transfermarkedet medmindre, at man laver nævneværdige salg - her falder mine tanker selvfølgelig på Aaron Ramsey, hvis man ikke kan blive enige om en forlængelse. Ellers ligner det et salg af David Ospina. Hvad med Mohamed Elneny? Det afhænger nok af hvilket spillesystem, Unai Emery tager udgangspunkt i. Vi bliver klogere på lørdag.
 
Er det nu slut med Wengerball på Emirates Stadium eller får vi en 2.0 version under Emery? Der er ingen tvivl om, at de deler de samme romantiske tanker om fodboldspillet, men et forsigtigt bud er, at vi kommer til at se Arsenal fortsætte i en possessionpræget stil, men i et udtryk, som kommer til at virke mere struktureret end under Wenger. Dette skulle gerne komme til udtryk i alle spillets faser. Jeg har i tidligere indlæg beskrevet problematikker i Arsenals spil, ud fra egne iagttagelser, hvor der har været store problemer med at løse modstandere med et højt og aggressivt udgangspunkt i forsvar- og erobringsspillet. Her tror jeg, vi kommer til at se et Arsenal-hold, som bliver stærkere og mere struktureret i positionsspillet, hvor der vil være faste løsningsmodeller til dette. Jeg hæfter mig især ved præstationer, han har leveret som træner i Paris SG, hvor de med stor ro og sikkerhed løste opbygningsspillet mod modstandere som Real Madrid og Bayern Munchen. Bedre positionering i positionsspillet kommer også til at afhjælpe Arsenal ved defensive omstillinger. Her har holdet været enormt sårbare og spillere som Granit Xhaka har været udstillet som syndebuk, men i min optik, så var det store problem Arsenals restforsvar - eller mangel på samme. 
 
Aldrig har jeg glædet mig så meget til en preseason-kamp. Jeg kan love jer for, at jeg sidder med papir og blyant, når kampen fløjtes i gang. Der skal tages noter, så jeg kan videregive alle mine iagttagelser til jer om det nye Arsenal. 
 
Jeg har sommerfugle i maven. Jeg glæder mig så meget! 
 
/Martin 
 
 

DIN REAKTION!


Martin, 28 år, med et stort hjerte for Arsenal. Er til daglig ungdomstræner i Holbæk B&I og efterskolelærer på Gørlev Idrætsefterskole. Er indehaver af DBU og UEFA's A-licens. Alle iagttagelser og holdninger er mine egne, så dem står jeg selv på mål for.

SENESTE NYT

OP | NED