AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:01:2020 14:07
Woodward out: Her er United-chefens fem største f**k-ups

Mens #Sack Woodward trender på de sociale medier, tager vi her et kig på nogle af Manchester United-direktørens dårligste beslutninger.


Ed Woodward har stået i spidsen for Manchester United siden 2013, da Sir Alex Ferguson og den daværende klubdirektør, David Gill, begge stoppede.

Derfor er det også Woodward, der har været hovedansvarlig for måden, klubben er blevet drevet siden det skelsættende år. 

Det har ikke været nogen dans på roser, og Manchester United-tilhængerne har længe været kritiske over for Woodward.

Det tyder dog på, at det er intensiveret.  Under sejren over Norwich blev der sunget slagsange på lægterne om, at vicebestyrelsesformanden skulle brændes på bålet sammen med Glazer-familien.

Efter Liverpool-nederlaget udtalte Gary Neville, der normalt forsøger at være så lidt kritisk over for sin gamle klub, at han ikke fatter, hvordan Woodward har undgået fyresedlen efter at have drevet klubben så katastrofalt dårligt.

Det er måske derfor, at hashtagget #SackWoodward nu går sin runde på de sociale medier blandt Manchester United-tilhængerne.

Derfor tager vi her et kig på fem af de dårligste beslutninger, Woodward har truffet i spidsen for The Red Devils.

Investeringerne i spillerkøb:

Det er håbløst at tænke på, hvordan Manchester United siden 2013 har brugt mere end £840 millioner på at købe 29 forskellige spillere.

Hvor mange af dem kan man i dag kalde gode signings?

For hver Zlatan Ibrahimovic på en fri transfer er der en Morgan Schneiderlin, en Angel Di Maria, en Radamel Falcao eller en Bastian Schweinsteiger.

Det er helt vildt, hvor få ordentlige signings klubben reelt har lavet i den periode, og det er Ed Woodward, der har været hovedansvarlig for indkøbene og ofte har stået i spidsen for forhandlingerne.

Ingen sportsdirektør:

Louis Van Gaal har efter sit ophold for Manchester United sagt følgende om Ed Woodward:

“At Manchester United, on the other hand, Ed Woodward was installed as CEO – somebody with zero understanding of football who was previously an investment banker.

Hollænderen følte altså ikke, at Woodward havde nogen forståelse for fodbold, men alligevel tyder det på, at han har haft en afgørende rolle i at signe adskillige spillere, som sidenhen har vist sig som fiaskoer.

Hele fodboldverden ser uforstående til, mens Manchester United af uransagelige årsager nægter at udnævne en sportsdirektør til at udstikke en retning og en transferstrategi.

Efter Ole Gunnar Solskjær blev gjort til midlertidig træner,  lød beskeden fra Woodward ellers, at man nu startede med at søge efter kandidater til en post som sportsdirektør.

De planer ser dog ud til at være blevet skrottet, for det er nu et år siden. Det skal dog siges, at det ser ud til, at Solskjær og trænerstaben har fået lov til at "tegne" en strategi, som ser ud til at blive fulgt nogenlunde.

Men hvorfor i alverden bruger man ikke pengene fra sit traktor-sponsorat til at betale en sportsdirektør  ligesom alle andre topklubber?

Elendige kontraktforlængelser:

Hvorfor skulle Phil Jones have en ny kontrakt frem til sommeren 2023,  bare fordi Ole Gunnar Solskjær havde lidt medvind i sejlene i begyndelsen af 2019?

Han er tydeligvis blottet for selvtillid og bliver næppe fast starter igen.  Marcos Rojo er et andet eksempel.

Den argentinske midterforsvarer har aldrig for alvor været etableret starter for The Red Devils, men alligevel valgte man at give ham en kontraktforlængelse i 2018.

Nu tjener Rojo angiveligt £120.000 om ugen, hvilket er mere end 90 procent af Premier League-spillerne tjener.  Det er jo ikke nogen overraskelse, at det i dag er svært at sælge Rojo, når hans løn er noget nær umulig for udenlandske klubber at betale.

Marouane Fellaini -  hvad i alverden?

Denne episode bliver ikke fremhævet, fordi den belgiske hårtot med de spidse albuer som sådan var en dårlig signing.  I realiteten er han nok blandt de bedre, som klubben har lavet siden 2013.

Det er mere måden, hvorpå det skete.  David Moyes var netop blevet hyret som afløser for Sir Alex Ferguson, og Ed Woodward lovede angiveligt spillere af Gareth Bale-kaliber.

Men Moyes ville gerne have Fellaini, som havde været en stor spiller i Everton, med til Old Trafford.  Belgieren havde sågar en frikøbsklausul på £23,5 millioner.

Den valgte Manchester United og Ed Woodward dog ikke at aktivere, før den udløb, for så i stedet at signe Fellaini på deadline day i 2013 for £27,5 millioner.

Bruno Fernandes -  den igangværende saga.

Manchester United er nu heftigt kædet sammen med Bruno Fernandes, og der er ingen tvivl om, at der sker noget på den front. Spørgsmålet er, om han signer eller ej.

Men der er intet nyt i historierne om Bruno Fernandes til Old Trafford.  De kørte for fuld drøn sidste sommer, hvor det særligt var den portugisiske presse, der blev ved med at insistere på, at nu ville Manchester United altså komme med et officielt bud på Sporting-kaptajnen.

Det kom aldrig. Tværtimod valgte Manchester United meget eksplicit at briefe den engelske presse om, at de UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER havde interesse i Fernandes.  Faktisk fik de det til at lyde som om, at rygterne om Fernandes var ved at blive en decideret irritationskilde.

Det var de måske også, og Manchester United var sikkert ikke interesseret i Fernandes for et halvt år siden.  Men det taler også et tydeligt sprog om, hvor lidt styr på rekrutteringen,  Ed Woodward og klubben dengang havde.

For nu - et halvt år senere, efter at Fernandes har forlænget sin kontrakt med Sporting og dermed har øget sin værdi på transfermarkedet -  er Manchester United pludseligt meget interesseret.

Hvordan kan klubben flip-floppe og vende så meget på en tallerken på så kort tid, og hvorfor i alverden investerede man ikke bare i portugiseren sidste sommer, når enhver idiot kunne se, at klubben havde brug for forstærkninger centralt på banen?

Der er masser andre af "Woodwards Greatest" som man også sagtens kunne fremhæve. Signingen af Alexis Sanchez er oplagt og måden, han håndterede Patrice Evras exit fra klubben er en anden.  Men det må vente til en anden gang.

DIN REAKTION!


SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE