AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
24:09:2020 21:28
Blog: Derfor er Kepa er den værste Premier League-signing nogensinde

Det er svært at komme på andre transfers, som har været ligeså undervældende som signingen af Kepa Arrizabalaga.


Chelsea har denne sommer vist, at de er suveræne, når det kommer til spillerrekruttering, men selv de bedste kan begå fejl, og du finder simpelthen ikke en værre signing i Premier League-historien end Kepa Arrizabalaga. Basta.

Tidligere Chelsea-spiller Chris Sutton sagde det delvist selv tidligere på ugen, da han fremhævede den spanske målmand som klubbens værste signing til dato.

- Man kan nævne Fernando Torres for £50 millioner, selvom visse Chelsea-fans sikkert vil sige, at hans semifinalemål mod Barcelona var prisen værd alene. Andriy Shevchenko kostede £30 millioner, men Kepa slår uden tvivl dem begge to, udtalte Sutton.

Det er nemt at se hvorfor. Først og fremmest er Kepa den 22. dyreste spiller nogensinde ifølge Transfermarkt, og han har titlen som verdens allerdyreste målmand, da Chelsea måtte aktivere hans frikøbsklausul på £72 millioner for at få Athletic Bilbao til at sælge.

Man kunne måske undskylde prisen, hvis man så fik en førstemålmand, der kunne vogte buret i Chelsea i et årti eller mere, ligesom Liverpool har fået med Alisson. The Blues fik ganske vist en ung keeper med udviklingspotentiale, men intet tyder på, at spanieren kommer til at blive fast inventar på Stamford Bridge på sigt.

Meget kan selvfølgelig nå at ske, men denne torsdag har Chelsea efter længere tids forhandlinger annonceret købet af Edouard Mendy fra Rennes for omkring £25 millioner.  Så relativt dyr en forstærkning havde næppe været nødvendigt, hvis Kepa havde grebet chance (eller grebet noget,) så Chelsea har i alt brugt næsten £100 millioner i at forstærke målmandposten på to år.

Set fra et økonomisk synspunkt sidder Chelsea også i saksen med Kepa. Han er angiveligt klubbens bedst betalte spiller og tjener ugentligt omkring £150.000, og han skrev under på en syvårig kontrakt i 2018, så The Blues hænger måske på ham i yderligere fem sæsoner.

Det er selvfølgelig ikke umuligt at sælge ham, men det er aldrig nemt at slippe af med spillere på høje lønninger - og da slet ikke, når de underpræsterer. Her kan man bare spørge Manchester United (Vi kigger på spillere som Marcos Rojo, Phil Jones og Jesse Lingard).

Samtidigt får Chelsea formentligt svært ved at genvinde en særlig stor del af sin investering, selvom Marina Granovskaia virker ekstremt skarp på transfermarkedet - både med køb og salg af spillere.

Men hvor målmandes værdi peakede på €60 millioner i Athletic Bilbao, er han nu kun €28 millioner værd ifølge Transfermarkt. Umiddelbart skal Chelsea altså kun regne med at tjene cirka en tredjedel af pengene fra signingen ind igen, hvis klubben sælger Kepa.

Det var det økonomiske aspekt. Problemet er jo bare, hvilket indkøbet af Edouard Mendy også viser, at det også har haltet på den sportslige side, hvor man måske kan gå så langt som at sige, at Kepa måske snarere har været en byrde end en gevinst for Frank Lampard.

Ret skal være ret, og han havde vel en acceptabel debutsæson for Chelsea under Maurizio Sarri. Det gik først helt galt, efter Frank Lampard overtog trænerposten på The Bridge. Sidste sæson lykkedes det simpelthen Kepa at registrere den værste redningsprocent i Premier League-historien for en målmand med mere end 10 kampe i Premier League - 54,5%.

The Sun (The Sun, ja, tag det med et gran salt) lægger dertil, at Kepa angiveligt skulle have været den målmand med ringest redningsprocent i de fem største europæiske ligaer.

Det er klart, at Chelsea-defensiven, som slog klubrekorden for flest mål lukket ind med 54 i sidste sæson, heller ikke hjalp gevaldigt. Omvendt var det bestemt heller ikke ligefrem fordi, Kepa hjalp sine forsvarere.

Statistiksiden Opta viser, at Kepa lukkede 11 mål mere ind, end hvad en gennemsnitlig Premier League-keeper ville lade passere. Med andre ord blev der også scoret på spanieren, selv når afslutningerne var af dårlig kvalitet eller fra noget nær umulige vinkler.

Når man betaler £72 millioner for en målmand og gør ham til verdens dyreste på sin position, så forventer man som minimum også en keeper, der præsterer på et relativt højt niveau stabilt (Se Alisson). Med Kepa har Chelsea fået en mand på stregen, der sidste sæson lå langt under gennemsnittet, og umiddelbart har sæsonstarten i 2020/21 kun givet anledning til endnu flere tvivlsomme aktioner i målet.

Der er andre dårlige signings derude; Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Joao Felix og Eden Hazard, men det er svært at finde tilsvarende transfers til Premier League, hvor en spiller har skuffet så fælt sportsligt i forhold til prisen, samtidigt med at deres værdi er styrtdykket (Cirka 70% på to år).

 

 

 

 

DIN REAKTION!


SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE