AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
05:11:2017 14:40
Selvfølgelig skal Lovren ikke have prisen som Månedens Spiller

En bevægelse af Liverpool-fans har hijacket afstemningen om Månedens Spiller i Liverpool, og sendt Dejan Lovren helt til tops, efter kroaten havde modtaget dødstrusler. Et udtryk for misforstået sympati.


Lad mig slå noget fast med det samme. Dødstrusler er aldrig i orden. At true en fodboldspiller og hans familie med døden, fordi han ikke levede op til dine forventninger, siger uendelig meget om, hvor sørgeligt et individ du i bund og grund er. I disse år, hvor selv den mest rabiate psykopat, kan logge på sociale medier, og dele ud af sine psykotiske trusler, skal vi passe på. Ikke på idioten med internetforbindelsen. Ham må vi forvente, at de relevante myndigheder hiver fat i. Nej vi skal passe på, at vi ikke danser efter hans og ligesindedes pibe.
 
Hadefulde, racistiske, truende og nederdrægtige sætninger skal blokeres og anmeldes. De skal ikke danne grobund for, at vi ændrer vores måde at tænke eller være på. Og de skal ikke dække over, at Dejan Lovren har underpræsteret og spillet uhyre elendigt, også i oktober måned. I den forgangne uge har vi set et kongeeksempel på hvad der sker, når en fangruppe glemmer at tage udgangspunkt i virkeligheden og pludselig lader et sørgeligt individs trusler mod Lovren og familie, blande sammen med hvem der har spillet bedst i oktober. Som en støttende protest må vi forstå, men... Det har jo ikke noget med afstemningen at gøre. 
 
Det er et symptom på en tid, hvor alt for mange lægger al rationel tænkning til side, og går i massivt selvsving. Om det er shit- eller lovestorms er ét fedt. Det handler om, at vi ikke tænker os om en ekstra gang, inden den ene eller den anden skal jordes eller elskes. Lemmingeeffekten i fuldt firspring.  
 
Det kan være at du er dybt uenig med mig lige nu, og tænker: Hvorfor kan du ikke bare unde en mand, der ved Gud gennemgår en del for tiden, vinde en lille pokal, der er alligevel er glemt om et par måneder?
Hvis det bare var et spørgsmål om en lille sponsorpokal, havde jeg ikke sat mig til tasterne i første omgang. Det handler om sympati, der ender med at fremstå mistforstået. Misforstået på samme måde, som spillere der varmer op i støtte T-shirts, fordi en holdkammerat er ude med en ankelskade. Så glemmer vi hurtigt effekten af en sådan T-shirt, når det endelig omhandler vigtige sager som kampen mod cancer eller at ære krigsveteraner osv. Lad os nu få proportionerne på plads. Dejan Lovren er ikke Månedens Spiller i Liverpool, så hvorfor skal han kåres som dette? Hele sagen starter jo netop med en rædselsfuld indsats mod Spurs. Tror I ikke at pokalen vil være et evigt minde om de 30 minutter i helvede (Wembley)? 
 
Jeg så flere steder på Twitter, hvordan Liverpool-fans græmmede sig over, at Lovren førte i afstemningen. Jeg forstår dem godt. For det udstiller netop Liverpools massive problem: At fansene alt for ofte lader det løbe af med sig.
Hvad gør de næste gang Lovren koster et mål eller to, og en afstumpet tosse kaster sig over den kroatiske centerback? 
 
Hvor jeg dog håber, at Dejan Lovren får den hjælp og støtte han har brug for af klubben, familie og venner. Jeg håber at Liverpools fans giver ham et gedigent rygstød, næste gang han spiller for klubben. For sådan er det med rigtige fans. De står bag klubbens spillere i tykt og tyndt. Indtil da ville det være passende, at hylde de rette for deres gode præstationer.  
 
 
Tak fordi du læste med! Hvis du mangler en god podcast, så synes jeg du skal give Premier League Showet en chance. Find den i din podcastapp eller hør den her: 

DIN REAKTION!


SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE