AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:10:2018 11:36
KARAKTERBOG: Top 6-klubbernes seneste måned

Clark James har igen været ved tasterne og har uddelt karakterer til top seks-klubberne.


Som noget nyt i efterårssæsonen, vil undertegnede tage en status og vurdere top 6-klubbernes præstation ved tre milepæle - nemlig i de tre landskampspauser i september, oktober og november. 

Skalaen der vurderes og gives bedømmelse ud fra, er følgende:

1 - Elendig (Ikke bestået) 
2 - Dårlig (Ikke bestået) 
3 - Utilstrækkelig (Ikke bestået) 
4 - Bestået 5 - Under middel 
6 - Middel 
7 - Over middel 
8 - God 
9 - Fremragende 
10 - Ekstraordinær

MANCHESTER UNITED - 4 (Bestået) 

Seneste karakter (september): 3 
Samlet gennemsnit: 3,5

Efter en skidt sæsonstart, skulle De Røde Djævle forsøge at rejse sig med fire, på papiret, relativt simple udfordringer forude i september. Man slog højtflyvende Watford og lagde dermed godt ud, men sidenhen skuffede Mourinho og co. fælt med 1-1 hjemme mod oprykkerne fra Wolves og et tungt 3-1-nederlag i London til West Ham. 

Det var tæt på, at ende som en regulær katastrofe-måned, da man kom bagud med 0-2 efter 9 minutter hjemme mod Newcastle, men takket være et sent comeback vandt man 3-2 og sikrer sig dermed lige akkurat karaktereren “bestået” for september. 

José Mourinho er fortsat under pres og rygterne om en fyreseddel tog for alvor fart forud for sidste weekends opgør mod Newcastle.

Efter 8 spillerunder ligger United nummer 8 - 7 point fra førerholdene i Premier League. Ikke en katastrofe isoleret set, men problemet ligger forude. Et hårdt program over den næste måned, som blandt andet byder på udekampe mod Chelsea & Man City, kommer meget vel til, at definere Uniteds efterår - og muligvis også manager Mourinhos fremtid. 

De næste fire i PL: Chelsea (U), Everton (H), Bournemouth (U), Man City (U)

TOTTENHAM - 7 (Over middel) 

Seneste karakter (september): 9 
Samlet gennemsnit: 8,0

Efter en god sæsonstart snublede Spurs lige inden landskampspausen, da man skulle op imod formstærke Watford. Man skulle i første opgør efter pausen vise, at det blot var en enlig svale ved at skaffe et resultat hjemme mod Liverpool, men det kom man aldrig i nærheden af. 

Spurs ramte ikke dagen og selvom cifrene blot viste 1-2 på Wembleys scoreboard, så var Tottenham flade. Man har fulgt resultatet op med spinkle sejre over oprykkerne fra Cardiff (1-0) og Brighton (1-2), mens man sikkert vandt ude over Huddersfield (0-2).

Det blev til 3 scoringer i 4 kampe for Harry Kane i Premier League i mellem første og anden landskampspause.

Godt nok er Harry Kane kommet tidligt i gang i år med mål allerede fra august måned, men Spurs har endnu ikke ramt topniveauet og det skal de til at finde frem hvis de skal hente et tilfredsstillende antal point i oktober/november. 

Et London-derby på udebane, de engelske mestre på hjemmebane og to svære opgaver på udebane mod Wolves og Palace venter Tottenham, der også halter efter i Champions League og skal forsøge, at hente vigtige point i Europa samtidig. 

De næste fire i PL: West Ham (U), Man City (H), Wolves (U), Crystal Palace (U)

ARSENAL - 10 (Ekstraordniær) 

Seneste karakter (september): 5 
Samlet gennemsnit: 7,5

Ovenpå en sløj sæsonstart, er Arsenal for alvor kommet igang. 9 sejre på stribe i alle turneringer og 6 af slagsen i Premier League betyder, at The Gunners har meldt sig ind i topstriden. 

Den seneste måned bød på en kneben sejr over Newcastle (1-2), mens man stensikkert sejrede over Everton (2-0) og Watford (2-0) og i sidste weekend kronede man så en fremragende måned med at mørbanke oprykkerne fra Fulham med 1-5 på Craven Cottage. 

Arsenals offensiv rullede sig for alvor ud, da man slog Fulham - og Aaron Ramsey leverede blandt andet en kandidat til “Goal of the Year”.

Man kan kun tage sig af de opgaver man bliver stillet, så det er svært at kritisere Arsenal, der har fejet al modstand af vejen de seneste 9 kampe. Den helt store test bliver dog mod top 6-konkurrenterne, som man indtil videre ikke har fået point mod i to forsøg. 

Her venter Liverpool den 3. november som næste test, mens den næste måned ellers byder på et nogenlunde overkommeligt program med 3 hjemmekampe. 

De næste fire i PL: Leicester (H), Crystal Palace (U), Liverpool (H), Wolves (H)

LIVERPOOL - 8 (God) 

Seneste karakter (september): 9 
Samlet gennemsnit: 8,5

Rent bord i sæsonindledningen, blev fulgt op af et vigtigt stik ude mod Tottenham (1-2) og en komfortabel hjemmesejr over Southampton (3-0). Herefter ventede de to andre klubber i top 3 - Chelsea og Man City. 

The Reds var relativt flade spillemæssigt over de to opgør, men man havde marginalerne med sig, da Sturridge først med et drømmehug sikrede et sent point på Stamford Bridge, før Riyad Mahrez weekenden efter missede alletiders mulighed på straffespark med få minutter tilbage på stadionuret. Derfor er Liverpool fortsat ubesejret og ligger side om side med netop Man City og Chelsea på 20 point i toppen af Premier League.

Liverpools offensiv har ikke været lige så flyvende som vi kender den, men i den anden ende har man til gengæld kun indkasseret 3 mål i 8 kampe - 9 færre end på samme tidspunkt sidste år.

Liverpool har været igennem et svært program og den næste måned byder på et par lavthængende frugter krydret med en tur til Emirates, hvor man skal krydse klinger med Arsenal, der må siges at være et mandskab i topform. 

De næste fire i PL: Huddersfield (U), Cardiff (H), Arsenal (U), Fulham (H)

CHELSEA - 8 (God) 

Seneste karakter (september): 10 
Samlet gennemsnit: 9,0

Sarri og Chelsea buldrer videre og ligger rigtig fint til i alle turneringer - på trods af managerens meget specifikke stil og store omvæltning af Chelseas taktikker. Den seneste måned bød dog også på et par bump på vejen for London-klubben. 

En sejr over Cardiff (4-1) blev skuffende nok ikke fulgt op, da man mødte West Ham i London-derbyet. Her endte det uden mål - og weekenden efter måtte man se Liverpool stjæle et sent point, efter Sturridges udligning. Man sluttede dog pænt af med en sikker sejr ude over Southampton i en kamp, hvor Premier Leagues helt store oplevelse i denne sæson, Eden Hazard, igen kom på tavlen. 

Eden Hazard er Premier League-topscorer med 7 mål i de første 8 kampe. Belgieren ligner en mand, der er klar til at tage det afgørende skridt mod verdenseliten i denne sæson.

Der venter Chelsea et overkommeligt program med 3 hjemmekampe - og en af dem er en god mulighed for, at sætte José Mourinho og Man Utd endnu mere under pres i første kamp på den anden side af landskampspausen. 

De næste fire i PL: Man Utd (H), Burnley (U), Crystal Palace (H), Everton (H)

MANCHESTER CITY - 9 (Fremragende)

Seneste karakter (september): 8 
Samlet gennemsnit: 8,5

Guardiolas tropper stormede ud efter sæsonens første pause og knuste både Fulham (3-0), Cardiff (0-5) og Brighton (2-0) inden stormødet med Liverpool i den forgangne weekend. 

Her havde man, som tidligere nævnt, alletiders mulighed for, at sætte streg under, at man har kurs mod mesterskab nummer to på stribe. 

Den blev dog forspildt og det betyder, at man lige nu blot fører Premier League på målscoreren. Det blev heller ikke denne gang, at Man City skulle bryde deres Anfield-forbandelse (et sted man ikke har vundet siden 2003). Dog brød man en stime med 6 nederlag på stribe.

Forude venter et par rigtig store opgaver for Man City, der dog kan glæde sig over, at have holdets talisman, Kevin De Bruyne, tilbage fra skade på et utrolig vigtigt tidspunkt. 

De næste fire i PL: Burnley (H), Tottenham (U), Southampton (H), Man United (H)

Dermed ser karaktergivningen for de første 8 kampe samlet således ud:

(Husk at karaktererne tager højde for forventningerne inden sæsonstart, samt kampprogrammet hver klub har været igennem) 

1. (9,0) Chelsea 
2. (8,5) Man City 
3. (8,5) Liverpool 
4. (8,0) Tottenham 
5. (7,5) Arsenal 
6. (3,5) Man Utd

DIN REAKTION!


SENESTE NYT

OP | NED