AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:09:2018 12:42
KARAKTERBOG: Top 6-klubbernes sæsonstart

Clark James har igen været ved tasterne, og denne gang uddeler han karakter til top 6-klubberne efter sæsonens første fire kampe.


Som noget nyt i efterårssæsonen, vil undertegnede tage en status og vurdere top 6-klubbernes præstation ved tre milepæle - nemlig i de tre landskampspauser i september, oktober og november. 

Skalaen der vurderes og gives bedømmelse ud fra, er følgende:

1 - Elendig (Ikke bestået) 
2 - Dårlig (Ikke bestået) 
3 - Utilstrækkelig (Ikke bestået) 
4 - Bestået 
5 - Under middel 
6 - Middel 
7 - Over middel 
8 - God 
9 - Fremragende 
10 - Ekstraordinær

MAN UTD - 3 (Utilstrækkelig) 

Kneben sejr over Leicester, men to meget skuffende nederlag ude mod Brighton og efterfølgende afklapsningen hjemme mod Tottenham betyder, at United ikke kommer over spærregrænsen her i sæsonens indledning.

José Mourinho har været under pres og måtte lytte til hæftig kritik i sæsonens første uger.

En 10. plads, efter et overkommeligt program i de første fire spillerunder, er ikke noget man kan være tilfreds med hos The Red Devils og nu skal man forsøge, at hente maksimumpoint eller deromkring frem mod næste break for at indhente det tabte og hænge på i toppen. Fire opgaver, som isoleret set alle skal vindes, når man hedder Manchester United, venter Mourinho & co. 

De næste fire i PL: Watford (U), Wolves (H), West Ham (U), Newcastle (H)

ARSENAL - 5 (Under middel) 

Med en ny træner og en række nyindkøb, var det svært før sæsonen at have nogle forventninger, hverken den ene eller anden vej, til Arsenal. Klubben lagde fra land med et hårdt program i Premier Leagues indledning, hvor man startede med et fortjent og klart nederlag hjemme til de forsvarende mestre fra Man City (0-2). Herefter fulgte endnu et nederlag til Chelsea (3-2) i den måske mest underholdende kamp i Premier League-sæsonen indtil nu. Efterfølgende har man fulgt den tomme start op med to sejre over West Ham (3-1) og Cardiff (2-3) - selvom det har været med en defensiv, der har set mildest talt slingrende og ustabil ud.

Defensive skavanker, men opløftende respons ovenpå en hård start.

Vigtigt for Arsenal, at få de knap så pæne sejre i en omstillingsperiode for klubben. Nu venter fire kampe, hvor minimumskravet må være 9-10 point. 

De næste fire i PL: Newcastle (U), Everton (H), Watford (H), Fulham (U)

MAN CITY - 8 (God) 

Med de forventninger der er til de forsvarende mestre, der slog rekord med 100 point i sidste sæson, så burde de stå med maksimumpoint nu. Premier League er dog en svær størrelse og det var nok de færreste, der havde forventet at Guardiolas troppers første pointtab skulle komme mod oprykkerne fra Wolves. Det blev dog tilfældet allerede i sæsonens 3. spillerunde, hvor man spillede 1-1 på Molyneaux.

Marginalerne var ikke med Manchester City i tredje spillerunde, hvor man havde adskillige skud på træværket og måtte tage til takke med 1-1.

City har ellers gjort rent bord, selvom forrige rundes hjemmesejr over Newcastle ikke var overlegen (2-1), så var det stadig 3 vigtige point for The Citizens. Nu venter tre “must win”-kampe for Manchester-klubben, før man rejser til Anfield i en af sæsonens helt store nøgledueller. Spændende bliver det at se, om de lyseblå på nogen som helst måde kommer til at savne Kevin de Bruyne, nu hvor sæsonen går ind i sin første intense periode. 

De næste fire i PL: Fulham (H), Cardiff (U), Brighton (H), Liverpool (U)

TOTTENHAM - 9 (Fremragende) 

Suverænt det mandskab, der har været presset hårdest af spillere med kort pause efter VM. Hele 9 Spurs-spillere nåede semifinalen eller længere ved sommerens VM-slutrunde. Derfor er det fantastisk arbejde af Pochettino, at han har formået at skrabe tre sejre ud af fire mulige i land - og blandt andet formået at sætte Manchester United til vægs med 0-3 på Old Trafford.

Lucas Moura har været et af lyspunkterne i sæsonens første måned og blev fortjent kåret til Player of the Month for august.

En streg i regningen var nederlaget til Watford i sidste runde, selvom The Hornets er højt oppe at flyve og har maksimumpoint, som kun én ud af tre klubber, så er det kampe en klub som Tottenham skal vinde, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at spille med om mesterskabet i denne sæson. 

Et spændende opgør venter denne lørdag, hvor man tager imod ligaens duks i den tidlige kamp, hvorefter tre kampe mod oprykkere fra sidste og denne sæson venter. Dermed en god mulighed for at æde sig ind i topstriden igen. 

De næste fire i PL: Liverpool (H), Brighton (U), Huddersfield (U), Cardiff (H)

CHELSEA - 10 (Ekstraordinær) 

Ny manager, ny spillestil og en helt ny formation. Trods alt dette, så er Chelsea et mandskab med maksimumpoint efter sæsonens første 4 spillerunder. Sarri og The Blues har gjort rent bord med stensikre sejre over Huddersfield (0-3) og Bournemouth (2-0), mens man slog til helt til sidst ude mod Newcastle (1-2) og altså trak længste strå i London-opgøret mod Arsenal (3-2).

Han er kendt for offensiv fodbold og Chelsea har vist underholdende og effektivt spil i sæsonens første fire kampe. 

Imponerende af The Blues, hvis fans nok havde taget til takke med mindre, efter at have set “optaktskampen” i Charity Shield, hvor man kort inden sæsonstart i perioder blev kørt ned under græstæppet af Man City. 

Nu venter et blandet program for Chelsea, der blandt andet møder topholdet Liverpool to gange (også i Carabao Cuppen) og har en tur langt østpå i Europa League indimellem et par tricky opgaver - blandt andet ude mod lokalrivalerne fra West Ham.

De næste fire i PL: Cardiff (H), West Ham (U), Liverpool (H), Southampton (U)

LIVERPOOL - 9 (Fremragende)

Det har ikke været “heavy metal football”, men det har været pragmatisk og kontrolleret fodbold for Klopp og Liverpool i sæsonens indledning. Resultaterne er kommet takket være et solidt defensivt udtryk og en klinisk offensiv, der har kendt deres besøgstid og har scoret på de rette tidspunkter i kampene.

Liverpool mangler - ligesom flere af de andre klubber - fortsat at ramme “top gear”, men der er ikke meget man kan sige imod 4 kampe, 4 sejre og en målscore på 9-1. Resultatmæssigt har det været et 10-tal, mens det spillemæssigt har været et 8-tal, når man summer den suveræne defensiv og den lunkne offensive start. The Reds mangler for alvor at få gang i den sprudlende offensiv fra sidste sæson.

Liverpool-mandskabet har været anderledes kontrolleret, defensivt solidt og effektivt, men knap så sprudlende offensivt i sæsonens første fire kampe. 

Liverpool-mandskabet har været anderledes kontrolleret, defensivt solidt og effektivt, men knap så sprudlende offensivt i sæsonens første fire kampe. Nu venter en række svære kampe mod konkurrenterne i top 6 inden næste break og her bliver det spændende at se hvordan Klopp formår at bruge truppen, samt om han kan få gang i offensiven, efter at have brugt stort set de samme kort i de indledende uger af 2018/19.

De næste fire i PL: Tottenham (U), Southampton (H), Chelsea (U), Man City (H)

DIN REAKTION!


Medstifter af Danmarks største fællesskab for Liverpool-fans, LFC Family DK.

SENESTE NYT

OP | NED